Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Goodbye Hampden

Hei alle sammen!

De to siste ukene har vært fylt med masse følelser. Jeg har sagt hade til alle mine amerikanske venner, noe som var veldig vanskelig.. De fleste av venninnene mine kom på goodbye festen hos Juliette, og resten fikk jeg sagt hade til for seg.

 

Jeg sa også hade til alle utvekslingsstudentene (alle 30 som har vært i Maine), og det ble en tårevåt affere.. Jeg kan ikke en gang beskrive hvor vanskelig det var å si hade til Emma, Viktor og Juliette, som har vært som en familie for meg dette året. ♥ Vennskapene vi har knyttet er ikke noe jeg aldri ville vært foruten, no matter hvor vanskelig dette året til tider har vært. Jeg kan ikke tro at vi kun har kjent hverandre i litt over 10 mnd. 

Et par dager senere sa jeg hade til familien min, og folk som ikke har vært utvekslingsstudenter vil nok aldri forstå hvor knyttet man faktisk blir til en familie man bor sammen med i et helt år. Selv om det aldri vil bli det samme, vet jeg at vi vil sees igjen. ♥ Nå har jeg har to familier: én norsk og én amerikansk.

Alt i alt, mange vanskelige "goodbye's". Ikke bare med alle menneskene som har hatt en del i livet mitt dette året, men også skolen, byen, Zoey (hunden min), osv.

 

Meeeen.. det har også vært en veldig fin uke på mange måter! Jeg fikk ENDELIG se igjen min kjære familie, etter 10,5 mnd. Rart å snakke norsk på "heltid" igjen, men nå som vi er sammen - føles det ut som jeg aldri dro fra dem. ♥Nå er jeg i NY med familien min, etter en uke i New England (Maine, Vermont, New Hampshire og Massachusetts). Naturen rundt om i New England er fantastisk, men jeg må virkelig si (by-jente som jeg er) at det var godt å bo i Boston et par dager. Er det rart å bli glad når man ser en taxi? Haha. I morgen (4th of July - USAs nasjonaldag) skal vi til Niagara falls, noe jeg gleder meg MASSE til. Kanskje vi tar en liten tur over til Canada også, vi får se hva visumet mitt tillater først, så jeg ikke står på grensen og ikke kommer inn i USA igjen..

Jeg er i Oslo om 10 (!) dager! Jeg kan ikke tro det..

 

Goodbye Hampden, takk for et uforglemmelig år!

3 Kommentarer


Class 2012 - We Did It!

Graduation var helt spesielt! Det var noe jeg hadde sett frem til i lang tid, og jeg kunne nesten ikke tro at dagen endelig var her. Seremonien varte i rundt 2 timer, og med 2000 mennesker ble det passe varmt inne i hallen. Etter marching in, scholarhips, taler, diplomautdeling, marching out, tok vi masse bilder.

Ballonger som mom hadde hengt på postkassen morgen før graduation!

Rett før seremonien, passe spente..

Emily, Sarah, Lexie, meg og Juliette

Emily, Juliette, Lexie, Sean, Hilary, Sarah og meg

Marching..

Class of 2012: 192 students

Utenfor skolen etter seremonien..

Mom, meg og dad <3

Erica (søster), Elodie (utveklsingsstudenten familien hadde for 4 år siden fra Belgia, som er på besøk denne uken), og meg

Meg, Caitlin, Helene, Kaity, Juliette, Logan og Helena i bakgrunnenSarah, meg og CaitlinGraduating Exchange Students 2012 (Meg, Cristián - Chilé, Juliette - Belgia)

Christian, meg og Juliette

Project Graduation er en fest foreldrene til the graduating class arrangerer for elevene natten etter graduation. Festen varte fra kl. 8 pm - 5 am, altså hele natten, og det var dødsgøy! Festen arrangeres for å holde "barna" unna festing, drikking og bilkjøring natten etter graduation. I gjennomsnitt dør det 8 graduating students i Maine hvert år etter graduation.

Laser tag, hoppeslott i forkjellige varianter, poker, dansing, hot tub, swimming pool, masse mat (selvfølgelig..), basketball ++   

Caitlin, Sarah, meg og Jordan

Og sist men ikke minst.. En hypnotisør kom kl. 2 am og hypnotiserte noen av elevene. DET ER DET SYKESTE JEG NOEN GANG HAR OPPLEVD! Jeg tror vanligvis ikke på sånne ting, men 2 av mine beste venninner ble hypnotisert, og de husket ingenting da de "våknet". Det var heelt sykt! De gjorde masse rare ting, jeg kan ikke engang forklare det. En av de gangene man må ha vært der for å forstå. Men én ting er i hvertfall sikkert.. Nå tror jeg på hypnose!

En utrolig minneverdig dag/ natt! Jeg sov til 4 pm. dagen etter, haha.6 Kommentarer


Hampden Spirit

I dag hadde vi marching practice i 4 timer, og tok klassebildet av "The Class of 2012". Etterpå dro jeg og Sarah og spiste på Bagel Central, gikk litt rundt og shoppet i butikkene i Downtown Bangor. Deretter dro vi å fikset neglene våre til graduation. Purple, Bronco Spirit!

Vi dro også for å hente Varisty jakken min!

På baksiden av "our class t-shirt"..Liten forsmak på søndagen..

Nå skal jeg i et graduation party!0 Kommentarer


I can't believe this year is almost over.

Som dere sikkert har merket er ikke bloggen en stor prioritet om dagen. De siste ukene har flydd forbi, og jeg prøver bare å nyte de siste studene jeg har igjen med menneskene jeg har blitt så glad i dette året. Den siste uken har vært veldig trist. Vi har hatt finals (eksamner) hver dag, og alt folk har gjort har vært å gå rundt å gi klemmer/ skrive i folks årbøker som vi fikk tidligere denne uka.

Softball er også over, noe som er veldig trist. Vi hadde softballavslutning hjemme hos en jente på laget, hvor vi spiste middag, fikk priser etc. Jeg og min italienske venninne Emma fikk noen ekstra ting fra laget/ treneren, som en softball hvor alle hadde skrevet en hilsen. Jeg kom også med på "the All State Academic Softball Team", som visst er en "ære", fordi du må ha vist gode softball egenskaper og ha gode karakterer.

Jeg var også på Academic Exellence Night for et par uker siden, hvor alle som har holdt et A-average gjennom hele året var innvitert. Typisk Amerikansk; mange taler, diplomer, priser etc. men det var gøy å bli innvitert, og vi var 25 av 192 seniors som ble "recognized as honor students". 

Coach and me

Vi var også på rafting forrige uke! Senior trip! Og det var helt fantastisk!Og litt skummelt.. Min siste langtur (av uttalige..) med de berømte, gule skolebussene.


Senior banquet (middag, signering av årbøker, senior video)

Senior BBQDette året har vært utrolig på så mange måter. Jeg kan virkelig ikke tro at jeg har litt over to uker igjen..

I dag var min aller siste dag på Hampden Academy, og vi hadde vår første marching practice. I morgen har vi marching practice i 2 timer, før GRADTUATION på søndag.

De siste to ukene skal tilbringes mest mulig med venner og familie. Blir nok et par sleepovers, masse latter, bbq's, mange hadeklemmer, tårer og et goodbye party.

 

Dette er nok et av de siste innleggene på bloggen, så jeg vil si takk til alle som har fulgt livet mitt her i Maine.

Jeg skal skrive et innlegg etter graduation så dere får se noen bilder, lover!


0 Kommentarer


(For)glem-meg-ei1984 - George Orwell (for "English Writers 2." klassen min)

Det har vært en relativt rolig lørdag. Dagen startet med en litt lesing og bildetaking i hagen, iom at været var så fint. Sol og 25 grader.

Deretter dro mom og jeg for å bestille Varsity jakken min (18 årsgave på etterskudd fra verdens beste bestefar <3).

Ute på ettermiddagen dro jeg hjem til Emma, for en skikkelig workout. Vi startet å jogge kl. 2 pm, ante fred og ingen fare. Solen stekte, vi tok oss et par pauser, og vasset litt i en elv vi kom over. Etter 4 miles fant vi ut at vi egentlig hadde jogget oss bort, og bestemte oss for å stoppe en bil for å spørre om veien. Mannen forklarte veien, men så litt rart på oss og spurte "girls, are you sure you don't want a ride?". Vi ville jo jogge, og haiking er strengt forbudt ifølge AFS, så vi jogget videre. Etter 1 time bortover samme landevei fant vi ut at dette kansje ikke var den riktige veien allikevel, men vi fortsatte. Det var stekende sol og vi hadde selvfølgelig ikke med oss verken vann eller mobiltelefon. Vi kom oss endelig på riktig vei, men fant fort ut at vi var nermere mitt hus enn Emma's (og vi bor 7 miles fra hverandre). 

Etter en lang jogge/ gåtur kom vi endelig hjem til Emma's hus, fikk i oss masse (!) vann og rakk akkurat bbq-middagen. Passe slitne og litt svimle, men vi gikk oss i hvertfall en skikkelig treningsøkt. 3 timer og 9 miles. Neste gang tar vi med oss litt vann!

I morgen er det AFS orientering i Orono, hvor vi skal snakke om "omvendt kultursjokk" og hjemreisen.

Jeg har kun 5 uker igjen i Maine...2 Kommentarer


Rødt, hvitt og blått

GRATULERER MED DAGEN KJÆRE NORDMENN!

Da har jeg opplevd 17. mai i utlandet for første gang. Ikke misforstå meg, det har vært en fin dag, men må ærlig meg si at jeg savner å være norsk i Norge akkurat i dag. Jeg beste meg for at "olabukse på 17. mai, ikke tale om", så det ble en sommerkjole på skolen i dag. Det ble også et lite flagg på brystet, er man patriot, så er man patriot. Veldig fint 17. mai-vær, med skyfri himmel, sol og 18 grader. 

Etter skolen dro jeg og noen venner først til Subway og kjøpte noen sandwicher og deretter til Dunkin' Donuts og kjøpte kaffe, før vi satte oss i gresset utenfor skolen og koste oss i sola. Deretter var det softballtrening, hvor lagbildet + individuellbilde ble tatt, så dere skal få se resultatet så fort jeg får tilsendt bildene.Etter trening spiste jeg litt is, det hører jo med på 17. mai, før jeg la meg rett ned og for å slappe litt av. Det har virkelig tatt på denne uka å både være med på en sport og holde meg oppdatert på lekser og prøveøving. Pga det dårlige været som har vært de siste to ukene, har mange av kampene våre blitt flyttet til denne uken/ neste uke, noe som vil si at jeg har hatt tre (borte)kamper denne uken. Litt slitsomt å dra tidlig fra skolen, for så å kjøre skolebuss i over én time, ha en to timers softballkamp, kjøre skolebuss tilbake (stoppe på veien hjem for å spise), dra hjem, dusje, og innen man får startet på leksene er klokken allerede 9 pm.

Men jeg har det alltid gøy når jeg spiller softball med jentene, så noen sene kvelder får jeg bare klare!

I morgen har vi nok en bortekamp, denne gangen i Cony (to timer unna). Det kommer til å ta mesteparten av fredagen min. På lørdag blir det  "slappe av dag", mest sannsynlig henge med noen venner. Og på søndag har jeg min siste AFS orientering, hvor vi skal snakke om det å dra fra Maine, komme hjem igjen og om "omvendt kultursjokk". Har mest lyst til å bare nyte helgen med venner og familie, men det er obligatorisk, og det er jo alltid koselig å se igjen studenter jeg ikke ser så ofte.

Håper dere alle har hatt en fin 17. mai!

Nyt helgen! Nå begynner sommervarmen virkelig å komme!


0 Kommentarer


Prom 2012

Gårsdagen var en av de beste dagene jeg har hatt her i USA. Dagen startet med at Juliette, Emma og jeg dro til frisøren og fikset håret vårt. Negler ble fikset hos den lokale neglesalongen i Hampden på fredag. Etter frisørtimen dro vi hjem til Juliette hvor vi tok på oss kjoler og sminket oss. Deretter møtte vi datene våre langst "the Waterfront" i Bangor hvor vi tok MASSE bilder. Kjenner jeg fikk litt deja-vu til konfirmasjonen min tre år tilbake - hvor smilene er passe stive etter 40 min konstant knipsing.

Litt problemer med å få på plass blomsten..

Emma, Juliette, meg og Nicole

Corsage'ene våre

Our dates: Cristián, Endrid, Viktor og Davide

Og vi møtte noen flere venner langs vannet: Nicole, Emma, Juliette, meg, Katie, Rachel, Jasmine og Mickayla.

Etter bildetaking dro vi til prom, hvor vi tilbrakte 3 timer. Temaet for prom 2012 var Casino Royale, så det var terninger, kort, poker chips og ballonger over alt. Det var profesjonelle fotografer der, så jeg får et bilde med meg og Viktor, og et bilde med hele jentegjengen om et par uker. DJ'en var bra, og det ble masse dansing (både på europeisk og amerikansk vis, hehe). Jordan og Connor ble kåret prom queen and king, noe som var artig iom at Jordan er en god venninne, og Connor er veldig hyggelig fyr. 

Etter prom dro vi til Dysart's som er et "truck stop"/ restaurant i nærheten, for å spise. Restauranten er opp 24/7, og de har kjempegod mat! Omtrent alle dro hit, så hele restauranten var fylt opp med high school'ers i smoking og formelle kjoler. 

Deretter dro vi alle sammen hjem til Juliette og hadde sleepover. Vi hoppet rett fra dresser og kjoler inn i bikini og badeshortser, og slappet av i jacuzzien til Juliette. Film og kos til kl. 4, når vi alle sammen bare sovnet på madrassene foran tven.

Utrolig minnesrik dag <3


5 Kommentarer


Atchoo!

Hei!

Dette er andre dagen jeg er hjemme fra skolen, etter at jeg ble syk på søndag. Hoste, feber, hodepine, tett nese, null smak. Ja, all the good stuff.

Så da ligger jeg her da..

Kyllingsuppe hjelper vel litt, men når man ikke har matlyst er det ikke veldig fristende å spise.

Lov til å syne litt synd på seg selv når man er syk, hehe. Håper bare feberen gir seg snart!

- Kamilla1 Kommentarer


Saturday morning

Produktiv som jeg er (..) har jeg allerede rukket å gjøre en til tross for at klokken bare er 11 am.

Viktor, en av mine beste venner her i USA, spurte meg for noen uker siden om jeg ville være prom daten hans, og det ville jeg jo gjerne. Så i dag morges dro vi til en "bridal store" for å ordne smoking, slips og vest, slik at antrekket hans matcher kjolen min. Hvis dere ikke har fått det med dere, er prom en VELDIG big deal her! Jentene bruker masse penger på kjole, negler, hår, accessorizes, og guttene leier smoking, kjøper billetter og blomster.

Etter at antrekket hans var i boks, dro vi for å bestille corsage og boutonniere. Det er blomster jenta har rundt håndleddet og blomst gutten har foran på smokingen.

Prom et neste fredag! Og som jeg gleder meg!

Da jeg kom hjem bakte jeg chocolate chip cookies som jeg skal ta med til Juliette's i kveld. Vi skal ha girls night, og Emma skal lage pizza til oss - på ekte italiensk vis.

Nå skal jeg straks ut med Emily, Juliette og Emma og spise lunsj. Juliette har helt dilla på sushi, så det har blitt en del turer til "Yoshi" den siste måneden.

Ha en super helg! Noe skjedde siste time på skolen på fredag.. Så hvis jeg har tid i morgen skal dere få høre.

- Kamilla <32 Kommentarer


God morgen

Ny uke, nye muligheter.
Litt blogging fra frokostbordet.

- Kamilla0 Kommentarer


Keep calm and eat a cupcake

Endelig fredag! Juliette og Emma ble med meg hjem etter skolen, og siden det regnet bestemte vi oss for å bake cupcakes. Ikke helt vellykket utseendemessig, men de smakte veldig godt!

Før softballtreningen i går slappet Viktor, Emma, Cristiàn og jeg av på gresset utenfor skolen, i sola. Emma og Viktor fikk "their leather man jackets" tidligere denne uka, så jeg måtte jo prøve!

I morgen tidlig skal vi gå fra Hampden (byen min) til Bangor (den store byen next to mine), på motorveien. Det er en aksjon som heter "Hike for the homeless", hvor et "hav" av lilla (skolefargen vår) skal sette fokus på, og samle inn penger til de hjemløse i Bangor.

Ha en fin helg! Og jeg håper at tentamnene går bra for alle sammen! Mine finals er ikke før om 4-5 uker.

- Kamilla <30 Kommentarer


Boston, Mass

Jeg har hatt en kjempefin spring break, spesielt turen til Boston med mom og Julia. Jeg har aldri vært i Boston før, så det gøy å se alt hva Boston har å tilby. Fantastisk arkitektur, deilig sommervær og litt shopping skader jo ikke :) Jeg fikk til og med tak i en Boston Red Sox (baseball for dere som ikke visste det, hehe) cap.

The famous "L.L. Bean" boot (en kjent kjedebutikk fra Maine som selger klær, sportsutstyr etc.)

Quincy Market (fylt med boder som selger mat i alle størrelser og fasonger)

Outside of the Paul Revere House (American Revolution) with a canoli in my hand (Italian pastry dessert)

Boston Public GardenChina town

Salem (hvor "the Salem Witch Trials" fant sted)

2 Kommentarer


#American Experience

Som jeg nevnte, ende mandagens trening i en godt plantet softball rett i pannen min. "According to school regulations" må man innom en lege før man får tillatelse av skolen til å trene igjen, så i dag fikk jeg lære om det amerikanske helsesystemet på nært hold..

Legebesøket gikk fint, ble stilt utrolig mange rare spørsmål. På amerikanske sykehus vil de tydeligvis vite hvilken rase man er (?). Uansett, det viktigste: jeg er "cleared for softball"!

And tomorrow... Boston!
- Kamilla0 Kommentarer


Marked

Hei!

Softballtreneren vår har bestemt at alle på JV softball skal merkes, som et sombol på at vi er en del av et fellesskap.

... Okei, ikke akkurat. På treningen i dag fikk jeg en ball rett i fleisen, og stingene på ballen la igjen et par merker på pannen min etter sammentreffet. Jeg hovnet opp, og det gjør vondt hvis jeg tar på pannen, men forhåpentligis er alt ok. Jeg får ikke lov til å trene før jeg får sjekket ut hodet, så det betyr at jeg må sitte på sidelinjen de neste treningene. Jaja kjipt, men it happens.

I dag var jeg på kjøpesenteret med noen venninner og kjøpte prom shoes, og deretter dro vi og så "the Hunger Games" på Bangor Movie Theatre. Jeg har ikke lest bøkene (selv om de er høyt oppe på listen min), men jeg må si at jeg er imponert over filmen! Det har også vært fantastisk ute de siste dagene. I dag har det vært 30 grader og sol, og jeg med min skandinaviske hud har jaggu meg rukket å bli solbrent (som den eneste av utvekslingsstudentene, hehe). 


Ta en titt på denne reklamen. Litt morsomt å være norsk når man ser slike reklamer på tv.

På torsdag reiser jeg med mom til Boston, hvor vi møter vertssøsteren min. Jeg har aldri vært i Boston, så jeg gleder meg kjempemye! Håper jeg får sett Harvard! :)

Spring Break er så deilig!0 Kommentarer


Ball game

I dag har jeg hatt mine to første to sofballkamper. Det gikk ikke helt vår vei, men vi hadde det veldig gøy og jeg lærte masse! Jeg spilte short stop (mellom 2nd og 3rd base) i første kamp og 1st base i andre kamp. Jeg var faktisk nr. 2 til å "batte" (slå ballen med balltreet), av 9 stk. Så det var vel ikke så verst. Her er noen bilder - et lite innblikk i min hverdag:

Etter kampene våre dro vi for å se på guttenes baseballkamp. Utrolig hvor fort spillet deres går i forhold til softball! Baseballen er mye midre enn softballen; liten og hard. Baseballbanen er også mye større enn softballbanen. 

Isbil <3
0 Kommentarer


Spring Break

Hei dere <3

Må ærlig inrømme at blogging ikke har vært nummer 1 på prioriteringslisten min de siste ukene, noe dere sikkert har lagt merke til. Tanken om at jeg kun har 10 uker igjen her i Maine har virkelig slått meg, og jeg prøver å tilbringe så mye tid som mulig til å være sosial og finne på ting. De siste to ukene har stort sett bestått av skole og softball. Skole fra kl. 8-2, ta skolebussen hjem og enten skype med venner/ familie, eller få presset inn litt lekser. Deretter er det to timer med softball (kl. 4:30-6:30), dra hjem dusje, spise, øve litt til prøver etc, og deretter rett til sengs. Softball er kjempegøy! Synd vi ikke har det i Norge egentlig.. Vanskelig å forklare reglene her på bloggen, fordi alt er så mye lettere å forstå dersom man ser det med egne øyne. Jeg spiller iallefall either "short stop" (som er posisjonen mellom 2nd. og 3rd. base), mye løping fordi man dekker både 2nd. og 3rd. base, eller så spiller jeg 1st. base, som er en viktig, men vanskelig posisjon å spille. Jeg lærer masse nytt hver dag, og i morgen har vi våre to første kamper. Kampene er kun "scrimmages", som betyr at de ikke teller i serien, men vi spiller mot Bangor og Brewer som er to store skoler i nærheten - så det blir harde kamper.Jeg løp også mine to første "home runs" during practice this week. Exciting!

I dag var siste skoledag før spring break, noe som er kjempedeilig. En uke ferie! Det var også senior skip day i dag, noe som vil si at alle senior'ne skulker skolen, men jeg bestemte meg for å ikke skulke. Det hadde vært én ting dersom alle gjorde noe sosialt sammen, men alle skulle bare sove lenge.. Og iom. at det er så mange konsekvenser for å ikke komme på skolen her i USA (detention, catching up on homework and work in class, not being able to participate in sports and the list goes on..), bestemte jeg meg bare for å gå på skolen. Jeg ville jo spille softball denne helgen! Litt rart.. de eneste senior'ne som var på skolen i dag var folk som er på et lag og har kamper denne helgen.

I kveld har jeg vært hjemme hos Emily, en jente på softballaget, og hatt "team dinner". Pizza, prating rundt their fireplace, og tie dying av t-skjorter. Har aldri gjort det før, men resultatet ble skikkelig bra! Vi surret hvite t-skjorter inn med gummistrikker i forskjellige mønstre, og deretter la t-skjortene i lilla farge. Etter 45 min. tok vi dem opp og skylte dem i vann (med strikkene i). Deretter tok vi ut strikkene, og det hadde dannet seg rosa mønster der hvor strikkene var. Neste team dinner skal vi trykke på bokstaver.Nå som jeg har spring break skal jeg love å oppdatere bloggen!

Nyt helgen :)


 0 Kommentarer


Videoblogg 4

Litt forsinket videoblogg. Enjoy :)


 1 Kommentarer


Maple Sunday

Hei! Har helt glemt å fortelle dere at jeg var på en gård forrige helg og opplevde Maple Sunday. Vi gikk rundt i skogområdet rundt gården og så hvordan de tapper "sap" fra lønnetrærne, og deretter frakter det i rør til en stor tank. Så koker til "sap"'en til alt vannet har fordampet og de bare sitter igjen med sirup.

Den gammeldagse metoden. Nå går slangene rett inn i treet.Man sitter kun igjen med 1/40 av det man startet med. Så 40 liter "sap" gir kun 1 liter sirup. Resten fordamper!Artig opplevelse! 

Jeg prøver å laste opp en videoblogg til dere, men blogg.no er ikke helt samarbeidsvillig, så nå prøver jeg youtube isteden.

God Påske (til dere)! Jeg derimot har skole i morgen..

1 Kommentarer


Softball

Hei!
I går startet softball tryouts, og det er kjempegøy! Vanskelig, men det kan jo forventes når man prøver noe for første gang. Det er tryouts 2 timer hver dag denne uken, med pitching og catching og litt forklaringer av hvordan spillet fungerer.


Det er bare tirsdag og jeg har allerede hatt 4 prøver denne uken. Det er siste uke av quarter 3, så mer stress enn vanlig. I morgen har jeg engelskprøve over 7 engelske forfattere fra Romantikken. På torsdag er det matteprøve (andre denne uken), + en notebook check. Og fredag er det fysikk. Love my life.. Neida, det er ikke så ille. Rart å tenke på at det bare er 9 skoleuker igjen! 2 uker, spring break, 7 uker, graduation!

- Kamilla <31 Kommentarer


Min helg

Hei :) Kort oppsumering av uka/ helgen min:

Onsdag: the spring play. Romeo and Juliet. Veldig bra oppsetning, men laaaaangt skuespill, nesten 2 1/2 time!

Bildene er ikke av veldig god kvalitet, men dere får i allefall følelsen av hvordan scenen var satt opp!

På fredag hadde jeg fri fra skolen fordi vi hadde alle AFS'erne internasjonal dag i nabobyen, hvor vi hadde presentasjoner om landene våre til 11-13 åringer.

Fredag til lørdag overnattet jeg med Ingrid og Olivia (Norge og Sverige) i Bucksport, hvor de bor. 

I går hadde vi orientering med AFS, hvor vi deler opplevelser, forteller historier og får "veiledning" av voksne AFS'ere. Etterpå gjorde mom og jeg noen ærender, og deretter bestilte jeg "my prom dress" på nettet. Kjolen får dere ikke se før promhelgen i mai - overraskelse!


I dag skal mom og jeg mest sannsynlig ut og se hvordan sirup lages, så det blir spennende!0 Kommentarer


At the moment

Hei!

Hver gang jeg skriver på bloggen er det fordi det har skjedd noe/ eller fordi jeg har noe jeg vil fortelle. 

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om hva jeg gjør akkurat nå, - fordi jeg har et vanlig liv her borte, med vanlige hverdagslige hendelser.

jeg er alene hjemme. Julia er på jobb, og mom og dad er på en konsert. Egentlig veldig deilig å bare sette på musikk kjempehøyt, og synge for full hals. Vinduene er oppe pga varmen, men jeg lever i håp om at ingen av naboene hører min fantastiske stemme.Jeg tok akkurat ut en hjemmelaget pizza av ovnen som lukter herlig. Helt siden skolen sluttet kl. 2 pm. har jeg sittet ute på terrassen og sett på noen tv-serier på Mac'en, og skypet med familien min hjemme i Norge. 2 uker siden sist nå, så det var godt å se dem igjen!

Det har vært 28 gr og sol i hele dag!

Livet er rett og slett ganske så bra :)

1 Kommentarer


Life in Maine

Kamilla 18 år og Juliette 19 årKamilla + Jordan = super-physics-duo. Min første physics partner :)


Hannah! Soccer-venninne og chemistry partner :)

#1 American ExperienceEn av venninnene mine er cheerleader, så måtte jo prøve uniformen hennes! "It's an American experience" = tidenes unnskylding. Men er man amerikaner så er man amerikaner! 

For et par helger siden kåret vi årets Mr. Hampden Academy på skolen. Det var for å samle inn penger til "Project Graduation", som både er selve graduation i juni, senior trip og senior night. Jeg og noen venninner "did the score board", vi holdt altså orden på poengene guttene fikk. Det hele var utrolig morsomt, beauty pageant for gutter. Catwalk, talent, spørsmål - dere kan selv tenke dere!

Logan, Olivia og megDet er bare sååå deilig ute nå! Hele helgen var det 20 gr. ute, ja shorts i mars er ikke så ille. På onsdag og torsdag er det faktisk meldt 28 gr! 1 Kommentarer


3,14

Her i USA skriver vi datoen omvendt fra hvordan den skrives i Norge. Vi skriver måned - dag. I går var det March 14th, altså 3-14. 3.14 er jo pi, så i går hadde vi den nasjonale "pi-day".

Mrs Ballard (mattelæreren min) hadde laget brownie-pies til oss!

Nå sitter jeg i study-hall og jobber med engelsk. "The Romantic Age" - Mary Shelley.

Ha en fin torsdag!
- Kamilla <30 Kommentarer


Beautiful nature

I går dro jeg, mom og Zoey på en søndagstur! Vi gikk rundt på Sand Beach, og deretter "hiket" en 2,5-times tur rundt i Acadia National park. Naturen her i Maine er virkelig fantastisk! Her er et par bilder fra 18 årsdagen min forrige onsdag (de ville ikke laste opp forrige uke). Jeg har lastet opp noen flere bilder i innlegget under hvis dere vil se.

I dag har det vært 16 grader ute (i likhet med i Oslo, som jeg leste på aftenposten.no). Utrolig deilig at våren ENDELIG er her! 1 Kommentarer


Myndig...jeg?

På onsdag fylte jeg 18 år! Litt rart å tenke på at jeg er voksen, i allefall i "lovens øyne". Jeg våknet opp på morgenen 7. mars og følte meg plutselig veldig ansvarlig og veldig fornuftig... Okei, ikke akkurat. Tallet 18 har kanskje ikke gjort meg mer voksen, men jeg vil absolutt si at jeg har blitt mer voksen de siste 7 mnd. I allefall mer selvstendig og jeg ser på mange ting med forskjellige øyne, i forhold til hva jeg gjorde i høst.

Dagen min var veldig fin. På morgenen åpnet jeg en pakke fra familien min der hjemme som kom i posten i forrige uke. Det var utrolig koselig med brev og kort fra familie og venner, spesielt når folk skriver minner og historier. Jeg lo og gråt om hverandre da jeg leste brevene, og håpet på at resten av huset ikke ble vekket.

I lunsjen!

Jentene mine ga meg kort og en søt ramme med bildet i på skolen <3Jeg hadde også en bursdagsskype med familien der hjemme. De sang bursdagssangen for meg, hadde flagg og spiste selvfølgelig bursdagskake (veldig gøy å sitte og se på at familien koser seg med din bursdagskake, som du ikke får smake på en gang.. hehe). Det er alltid kos å skype, men litt vanskelig også. Ikke så lett å forklare (untagen til andre utvekslingsstudenter), men følelsen man sitter igjen med etter å ha "lagt på" skypesamtalen er ikke alltid så god, til tross for at samtalen var kjempekos.


På kvelden dro familien ut og spiste på en restaurant i byen, hvor det selvfølgelig ble litt bursdagspinligheter.. Men har man bursdag så har man bursdag. Jeg måtte kysse en elg - sånn er det å bli 18 år i Maine, hehe..Av mom og dad fikk en kjempefin Maine fleecejakke, og av søstrene mine fikk jeg en søster-ramme hvor jeg skal putte et bilde av oss tre, og en søt notebook. Jeg fikk også verdens fineste kake (med 18 lys), som mom hadde bestilt til meg.Til "søster-rammen" min:Jeg fant forresten dette bildet på nettet.. soo true!

Jeg har enda ikke fått bildene fra bursdagen jeg hadde med venninne mine her borte forrige fredag, men jeg skal legge de ut så fort jeg får dem.0 Kommentarer


Girl scout cookies

Helgen med bursdagsfeiring og basketballkamp var kjempefin! Jeg har ikke fått bildene fra bursdagen enda, men jeg skal legge dem ut så fort jeg får dem.

Vi tapte dessverre "the boys basketball state final", men det var en fin opplevelse uansett! Noen av guttene som spilte var helt enorme - 2 meter, og de kunne bare løfte opp armen og ta på basketkurven, hehe. Jeg kjørte ned til Portland med en venninne, Christian. Road trip!

Mom kom akkurat hjem med en smakebit av USA. En ny American experience: girl scout cookies (som på film, hehe). Og de smaker kjempegodt!

PS: Mira, jeg har skrevet litt om organisasjonen min tidligere (under kategorien "søknadsprosessen"), men jeg kan godt skrive et lite innlegg om AFS senere denne uken.

- Kamilla <30 Kommentarer


"The tans will fade, but the memories will last forever" - Hawaii 2012

Nå er jeg trygt hjemme igjen i Maine, etter en fantastisk uke på Oahu på Hawaii. Etter som uken gikk, fant jeg ut at jeg bare måtte nyte tiden jeg hadde på Hawaii, og tenke på bloggingen senere - slik jeg nevnte før jeg reiste.

Resten av uken gjorde vi mange ulike aktiviteter. Vi surfet:Vi snorklet i denne bukta full av korallrev. En av de mest fantastiske oppevelsene i hele mitt liv! Vi svømte rundt i "laburinter" av korallrev, så nærme tropiske fisker at vi nesten kunne ta på dem!Vi var på en Luau, en tradisjonell fest på Hawaii hvor de har et hula show, viser ulike tradisjoner (som fletting av "laces" aka. blomster i en ring du har rundt halsen, palmeklatring, fletting av hodebånd laget av palmeblader etc). Vi spiste også et godt måltid på stranden.

Jentene mine: Ane og Cathrine <3 Jeg er glad Norge er et lite land, så det ikke er så vanskelig å møtes senere.Hula-danse-time:Hard Rock Café Honolulu:Hiking opp "Diamond Head", en høyde midt i Honolulu, med utsikt utover hele øya. 

Walking around Waikiki:Fantastisk god frokost på hotellet:

Utsiktstitting mange ulike steder:

Blåste bare litt da..Vi er glad i hoppebilder!

Pearl Harbor var også en veldig spesiell opplevelse. Jeg fikk møte en mann som overlevde angrepet, noe som var veldig spennende. Vi jobbet også frivillig på U.S.S Missouri, som var en av de store båtene som ble brukt under 2. verdenskrig (og andre aksjoner ledet av den amerikanske flåten). Det var litt gøy å jobbe frivillig, fordi vi fikk gå rundt inne på båten hvor vanlig turister ikke fikk lov til å gå (på kontrollrom etc). 

Vi liker menn i uniform

 

USS Missouri

Vi pusset rekkverket på båten, eller det var i hvertfall det det var meningen at vi skulle gjøre.

På Pearl Harbor fikk vi virkelig kjenne på nasjonalfølelsen folk har her i USA. Angrepet på Pearl Harbor er noe som står veldig sentralt i Amerikansk historie, og mange mennesker var veldig "emotional" i dette minnehuset, som er bygget på toppen av et sunket skip.

Utalllige strandbesøk:Jeg møtte Elise som går i parallellklassen min i Norge, på Hawaii :) Liten verden!

IS må man jo ha:Yoghurt land <3

Shopping på USAs største utendørs kjøpesenter. Det var gigantisk, og man gikk fra butikk til butikk under åpen himmel i små handlegater.

Uforglemmelige mennesker! Uforglemmelige opplevelser! Uforglemmelig uke! 

Hawaii er et helt fantastisk sted med en veldig interessant kultur. Det er vanskelig å tro at øyene er en stat i USA, og ikke en del av Asia.

En av de beste ukene i livet mitt :) Anbefales på det sterkeste til kommende utvekslingsstudenter!1 Kommentarer


Starbucks

Hei :)

Beklager for dårlig oppdatering de siste dagene, men det har skjedd så mye her på Hawaii.

Det er helt fantastisk, og jeg vil bare nyte den siste dagen, før jeg drar hjem til Maine i morgen.

Da skal jeg fortelle om resten av turen, og legge ut litt bilder.

I kveld skal vi på hulafest!
- Kamilla2 Kommentarer


Haleiwa, old surfing town - dag 2

Nok en fantastisk dag her på Hawaii. 

Deilig frokost på hotellet, deretter sightseeing rundt i delen av Hawaii hvor rådhuset er. Vi kjørte faktisk forbi skolen Obama gikk på, samt høyblokken han bodde i under oppveksten sin her på Hawaii.Deretter dro vi videre til Dole, som er en ananasplantasje her på Hawaii. Ananasen er helt fantastisk her - utrolig saftig og søt. Grunnen til det er at de har god jord, due to at det er en vulkansk øy, og at de kan plukke opp frukten når det er helt moden, ikke når den fortsatt er grønn slik de må gjøre når de eksporterer ananasen til andre land.

Vi fikk smake pineapple wip!

Etter plantasjen dro vi videre til den gamle surfebyen Haleiwa. Her spiste vi lunsj, og gikk rundt og så på surfebrett-kunst og tittet i surfebutikker.


Jeg fant min fremtidige bil forresten..

Vi dro også innom den mest kjente stranda på Hawaii, Sunset beach :) Her er mange kjente filmer/ serier spilt inn: Bay Watch, Blue Crush, Soul Surfer etc.

På kvelden dro vi til "the Polonesian center" som er en slags fornøyelsespark her på Hawaii. Ikke en fornøyelsespark med berg-og-dal-baner og karuseller, men en park full av shows (hawaiian drumming, hawaiian cooking, dancing etc). Parken hadde fantastisk natur, slik som resten av Hawaii, og det var også steder rundt iparken med aktiviteter du kunne gjøre. Lære hula-dansing, fletting med blader, spydkasting, få tatoveringer, båtkjøring osv. Vi spiste en god buffeet med Hawaiian mat, og gikk deretter til USAs største outdoor theatre for å se på en kveldsforestilling (Hawaiian dance). Scenen var halveis inne, og halveis ute. Litt vanskelig å forklare, men publikum satt under tak, mens danserne var utendørs, med palmer, fjell og himmel i bakgrunnen.

 Showet var veldig bra, men jeg måtte tvinge øyene mine til å holde seg åpne mot slutten av forestillingen. Ikke fordi det var kjedelig, men fordi jeg var sliiiten etter en lang dag med masse aktiviteter.

Skrevet om mandag 20. februar2 Kommentarer


Aloha from Honolulu - dag 1

Da er jeg endelig på Hawaii! I går landet jeg på Honolulu airport kl. 6 pm (local time) etter en 11 timers lang flytur, noe som var veldig deilig. Jeg ble møtt av en hetebølge, eller noe som i allefall føltes slik etter å ha kommet fra Maine.

Vi bor på et kjempefint hotell som er 2 min. fra Wakiki beach, og vi er rundt 100 studenter. 80% er fra Skandinavia, så det går i en blanding av norsk og engelsk.

Det er sånn 24 grader i skyggen her, og man blir solbrent bare man tilbringer minutter i sola. Jeg har kjøpt solfaktor 70 og 50, men i den lokale butikken på hjørnet har de solfaktorer helt opp til over 100 (!) Jeg smørte smører meg hvert 5 min (nesten..), men jeg er allikevel solbrent.

I dag var det tidlig opp, spise en herlig frokost (med masse fersk frukt fra Hawaii), for så å dra rett på stranda. Min gruppe hadde surf lessons kl. 11, først på stranda, og deretter ut i vannet.SURFING ER INGEN LEK, haha.. Men utrooolig hvor gøy det er! Vi surfet i rundt 2 timer - masse padling (man blir kjempesliten i armene), men utrolig hvor artig det er når du får en stor bølge og føler at du virkelig får det til.

Etter surfingen spiste jeg lunsj med noen venninner, og deretter dro vi ut med en katamaran for å seile rundt Oahu island. Katamaranen var laget slik at vi satt på en netting mellom kjølene, slik at hver gang det kom en bølge ble vi helt våte. 

 

Se så turkist vannet er!

Nå skal vi ut å spise, og deretter shoppe i Wakiki (parallellgatene til stranda).

Skrevet i går - søndag2 Kommentarer


About to board

God morgen! New Jersey next :)

Frokost må man ha :P

- Kamilla <30 Kommentarer


Portland by night

Hei kjære nordmenn :)

Nå er jeg trygt fremme på et hotell i Porland, etter å ha sittet på bussen fra Bangor i 2 1/2 time. Jeg ligger nå i en gigantisk hotellseng og har bestilt room service. Det er deilig å slippe og gå rundt i en relativt ukjent by om kvelden på jakt etter mat, hehe.


Seee så liten og søt!

I morgen er det opp kl. 4 am, og flyet mitt går kl. 6 am.

Jeg flyr:

Portland - Newark (New Jersey)

Newark - Honolulu 

Den første etappen er rundt 2 timer, men flyturen over hele USA og over "the Pacific" er 11 timer lang. Jeg skal prøve å sove mesteparten av tiden, men det er vel forhåpentligvis noen filmer jeg kan se på flyet.

Jeg har ikke noe imot å reise alene, men jeg er litt nervøs for selve innsjekkingen/ finne rikig gate, spesielt i Newark som er en gigantisk flyplass. Men det går sikkert veldig greit!

Denne uken har jeg ventet lenge på, og reisefeberen koker! Jeg er utrolig heldig som har sjansen til å reise og tilbringe 1 hel uke på Hawaii, så jeg skal virkelig ta til meg alle inntrykk og opplevelser.

Jeg kommer nok ikke til å tilbringe så veldig mye tid på mac'en når jeg først er på Hawaii, jeg vil jo tilbringe mest mulig tid utendørs! Men noen bilder skal dere få!ÆÆ!! Er det mulig!?? JEG - på HAWII - i morgen (!) 

Denne uken skal nytes <3 Håper alle får en fantastisk vinterferie!1 Kommentarer


February 14th

I dag, som dere alle vet er kjærlighetens dag, og som de fleste tradisjoner er her i USA er Valentines day en "big deal". Uker i forveien sa folk "...Åh.. Jeg har ikke date på Valentines day..", noe som ikke hadde betydd så veldig mye i Norge.

Lærere delte ut hjertekjærligheter, jenter gikk rundt med blomster, kantinen var pyntet osv.

Koselig dag ♥

I kveld har vi hatt siste team dinner med the ski team, noe som er litt trist. Jeg kan virkelig ikke tro at nok en sportsesong er over! 

Nå er det bare tre dager til jeg tar bussen ned til Portland, for så fly laaangt vekk fra kalde Maine til varmere strøk - nemlig Hawaii! Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg!

Happy Valentines day alle sammen! Ikke glem å fortelle folk du verdsetter at du er glad i dem ♥

Jeg hadde kanskje ikke noen "valentine" i dag, men jeg fikk en boks belgisk sjokolade på sengen av mom ♥ 0 Kommentarer


Morsdag

Jeg er så heldig å ha verdens beste mor ♥ Det er kjempevanskelig å være borte fra mamma'n sin så lenge.. Men hadde det ikke vært for deg, hadde jeg nok ikke reist hit og opplevd så mye jeg har gjort. Og det er jeg kjempetakknemlig for.

I går (11. februar) var det 6 måneder siden jeg kom hit. 6 (!) måneder! Det er så rart.. nå er året mitt her borte godt over havveis. Ikke misforstå meg, jeg gleder meg til å komme hjem og møte familie og venner igjen, men jeg er ikke klar for å dra hjem enda.. Det er mye jeg kommer til å savne her i Maine :(Jeg savner deg ♥ ..og alle småtingene vi pleier å gjøre sammen. Gråtefilmer, kafébesøk, eller bare sitte og snakke sammen. Det som er så rart er at man ikke tenker over at man savner disse tingene før man ikke gjør de lenger. 

Gratulerer med morsdagen, mor! Jeg er kjempeglad i deg ♥

Klemmer fra

'n din0 Kommentarer


I pledge alliance..

I Pledge Allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands,
one Nation under God,
indivisible, with liberty and justice for all.Hver morgen reiser vi oss opp, og med hånden på hjertet sier vi dette verset. Det er en lov i Maine som sier at alle High Schools i Maine er pliktig til å "pledge alliance to the flag" hver morgen, noe vi ikke har gjort så langt i år, så denne uken har Hampden Academy fått opp flagg i alle klasserom.


Litt rart for meg å "pledge" til det amerikanske flagget, og ganske komisk på mandag (den første dagen vi gjorde det). En stemme kom over høytaleren, og plutselig begynte alle elevene å sitere dette verset. De kan det jo alle på rams, iom. at de har gjort det hver morgen siden "elementary school". 

Mange mener det er feil å "pledge alliance" til et flagg som ikke er ditt eget, men jeg ser på det som en del av opplevelsen av å være her borte. Det er jo ikke sånn at jeg forråder Norge ved å si denne reglen hver morgen.

Eller hva synes dere?

1 Kommentarer


Study hall

Nå sitter jeg i study hall, eller fritime som vi nordmenn så fint kaller det. Jeg har to slike timer annenhver dag, noe som er utrolig praktisk. Jeg trenger derfor ikke bruke like lang tid på lekser og prøveøving hjemme hver dag.

Det var rart å være tilbake på ski i går. Jeg føler at jeg henger litt etter - de andre har lært litt mer teknikk når det kommer til porter (etc), men jeg kommer vel inn i det etter et par treninger. I morgen har vi fri fra skolen fordi vi skal kjøre renn hele dagen. Deilig å slippe skolen, men det er virkelig forferdelig å gå glipp av én "4 period day" (altså 80 min x4). Spesielt når fysikk er et av fagene jeg går glipp av..

I kveld har vi en "team dinner", så mom lagde i den anledning cupcakes som jeg dekorerte (se bilder under).

Snakkes <3
- Kamilla0 Kommentarer


trening.. endelig!

Jeg besto "hjernerystelsestesten" i dag, noe som betyr at jeg endelig kan begynne å trene igjen. En uke uten ski på beina, noe som betyr at jeg har litt å ta igjen.

Det å ikke stå på ski når det er renn har også sine fordeler. Jeg fikk endelig tatt noen bilder..Stilig stol? :)Disse bildene var altså fra storslalåm-rennet i Camden (1 time unna), på lørdag. 

På fredag hadde alle utvekslingsstudene i Maine internasjonal dag, noe som innebar at vi dro rundt på forskjellige skoler og holdt foredrag om landet vårt. Jeg var så heldig å få de aller minste, 5-7åringer, så alt jeg trengte å gjøre var å fortelle litt om Norge, vise hvor Norge er på kartet - og deretter bombanderte de meg med spørsmål resten av tiden. Det at Norge har en kongefamilie, og at vi fikk MØTE nissen på julaften var tydeligvis veldig fascinerende! 
Litt allsang er jo alltid kos :P

Nå skal jeg på trening! Og etterpå venter leksene på meg..
0 Kommentarer


Ballgame

Da har jeg sett min første Superbowl! The New England Patriots versus The New York Giants, i Indianapolis i Indiana.

Jeg bor jo i Maine, og heiet derfor på The New England Patriots. Det var en kjempespennede kamp, men The Pats tapte desverre 17-21 etter siste quarter.

Jeg saver fredagskveldene høsten 2011 da vi alle (elever, foreldre, søsken, lærere etc) møttes for å se på footballkamp. En helt spesiell atmosfære!Superbowl er virkelig en del av "the American experience", ikke bare selve footballen, men hele pakka: cheerleadere, halftime show (i år med Madonna, Cee Lo Green og Nicki Minaj +), reklamene, atmosfæren etc. Mange mener faktisk at øl- og bilreklamene spiller en større rolle i denne tradisjonen enn footballen. Disse reklamene er laget spesielt for "Superbowl sunday" og koster millioner av dollar. Tynnkledde damer, biler, øl, og skikkelig amerikansk humor.. hehe.Det er også vanlig å spise chicken wings og drikke øl mens man ser på Superbowl, men iom. at jeg ikke er 18 før om 1 mnd (eller 21 her i USA...), ble det kylling og cookies istedenfor. Ikke så dårlig erstatning spør du meg.

(Dad fortalte forresten at da han var på kjøpesenteret tidligere i dag sto folk i kø for å kjøpe flatskjermer, for å se "the ballgame" kl. 6 pm, hehe..)Tidligere i dag hadde "the Ski Team" en fundraiser for å samle inn penger til nytt utstyr, som voks og strykejern. Vi har solgt baguetter til venner og kjente nå i 2 uker, og i dag morges møttes vi alle på kjøkkenet på skolen og lagde hele 300 baguetter. Vi samlet inn over $1000 (netto) så det kommer godt med. De som ikke ville spise baguettene de kjøpte (som var en god del), kunne donere dem til "the homeless shelter" i Bangor - noe jeg synes var en veldig god gjerning. Etter å ha rullet baguetter inn i papir i 1 1/2 t. har jeg fått nok av baguetter for en stund fremover. 

I morgen er det mandag, kan ikke si at det er så motiverende.. Men det betyr jo at Frebruary Vacation og Hawaii kommer med stormskritt, så det er vel ikke så ille allikevel! I morgen skal jeg også ta "Concussion"-testen, noe som betyr at jeg har et håp om å begynne og trene igjen etter en hel ukes fravær fra slalåmbakken. Wish me luck!

Ha en fin uke alle sammen!

0 Kommentarer


Ut å spise med noen venner

Ha en fin fredagskveld :)
-Kamilla3 Kommentarer


Concussion aka. hjernerystelse

Hi people!

Jeg vet at jeg har vært litt dårlig på bloggfronten denne uken, men jeg har faktisk (!) en god grunn. Som jeg fortalte tidligere (tror jeg) var jeg og familien og sto på slalåm på Sugarloaf på søndag. Mot slutten av dagen skulle dad og jeg ta vår siste tur ned bakken, og jeg ante fred og ingen fare. Jeg hadde jo kjørt akkurat denne bakken tusen ganger før, og ikke er nedfarten spesielt bratt heller. 

Men til poenget.. Plutselig dukker et hopp opp et par meter foran meg. Jeg har altfor stor fart til å stoppe, så det hele ender med at jeg flyr ut fra hoppet, mister skiene, og lander en eller annen rar måte hvor jeg slår bakhodet i snøen/isen. (Takk og pris for slalåmhjelm..)

Jeg merket raskt etter fallet at jeg fikk hodepine.. Denne hodepinen har enda ikke gitt seg helt, 4 dager senere. Mesteparten av både søndag, mandag og tirsdag ble tilbrakt i et mørkt soverom. Onsdag og i dag var jeg på skolen, selv om konsentrasjonsevnen ikke er helt på plass.

"The school nurse" ville snakke med meg, og pga. skoleregler får jeg ikke lov til å trene/ race før jeg har bestått noe som heter "the impact test". Denne testen sammenligner hukommelsen min nå og høsten 2011 (jeg tok denne testen før fotballsesongen startet), så jeg krysser fingerene for at jeg består - og får startet å trenen igjen.

Jeg får uheldigvis ikke være med på rennet i dag, eller rennet på lørdag, men sånn går det. Helsa kommer først :)

I morgen har jeg "fri" fra skolen, fordi alle AFS studenter skal til nabobyen "Orono", og holde "foredrag" (korte presentasjoner) om landene våre, for småbarn. Det er nemlig international day på både "middle schools" og "elementary schools" i Maine i morgen. Jeg og Olivia (en jente fra Sverige) skal holde presentasjoner sammen, så det blir kos å møte henne igjen <3

Nå vet dere i hvertfall hvorfor jeg ikke har vært så flink til å blogge i det siste.. PC/ mobil/ TV/ lese/ lekse - forbud. Det høres kanskje deilig ut.. men GUD hvor kjedelig det er i lengden.

SNART HELG! Wohoo!2 Kommentarer


Liten oppdatering

Hei :)

Pga. dårlig føre på veiene ble rennet på Black Mt. avlyst i dag. Kjipt, men jeg må ærlig innrømme at det er litt deilig å slippe og stå opp kl. 3.

Jeg, Emma og Juliette bestemte oss derfor å dra og se på "Regionals" for Cheerleading i Augusta (the capital of Maine). Altså en konkurranse for de beste "cheerleading squads" i denne delen av Maine. Jeg skal ta masse bilder/ filme litt (hvis det er tillatt), så dere skal få en liten smakebit litt senere.

Forresten, se hva jeg fant på urbandictionar.com:

Haha, soo true :P

Denne morgenen har jeg egentlig bare slappet av, noe som er litt deilig når hverdagene stort sett går i 100. 

3 Kommentarer


20 dager

I got my wish, vi har snow day i dag! 

Det snør ikke noe særlig nå lenger, men det er glatt på veiene, så skolen ville ta "precautions" i tilfelle noe skulle skje med elevene på vei til skolen. Hehe, jeg klager i hvertfall ikke!

Mens jeg ligger i senga, og hører den kalde vinden suse forbi vinduet mitt, tenker jeg på hvor jeg skal reise om 20 dager. HAWAII! Tanken på sol og en varm strand frister ufattelig mye akkurat nå.

Det meste er i boks for reisen:

- flybilletter

- hotell (både på Hawaii og i Portland, hvor jeg skal tilbringe natten før flyturen)

- bikini, som jeg nettopp bestilte fra Victorias Secret. Jeg liker egentlig best å handle i en ordentlig butikk, slik at jeg kan prøve klesplagget/ se kvaliteten, men det viser seg at det ikke er så lett å finne en bikini i butikkene i februar, så jeg måtte ty til internettshopping.

Er den ikke fin? :)


Når jeg først måtte betale shipping, kjøpte jeg denne søte sommerkjolen også. Sikkert fin å ha på Hawaii!

Nå mangler jeg bare noen småinnkjøp, som solkrem og fuktighetskrem, pakke kofferten min, så er jeg ready to go!

Jeg har gledet meg til dette så lenge nå, så jeg håper på god værmelding og en problemfri flytur - Dette kommer til å bli verdens beste February Break!Nyt Fredagen!


1 Kommentarer


Plassering!

I kveld fikk jeg min første ordentlig plassering i et slalåmrenn! Jeg kom inn som nr. 9, med tidene 33 sek og 34 sek (husker ikke desimalene). Det var bare 30 jenter med i rennet, men er allikevel veldig fornøyd!

I morgen skal jeg rett til UTC (United Technologies Center) i Bangor etter skolen, hvor vi skal "tune" skiene våre (vokse, sharpen the edges etc). Deretter skal vi alle hjem til treneren vår, og spise pizza. Jeg liker team dinners!

På lørdag blir det enda en tidlig morgen, opp "bright and early" kl. 3! Oppmøte utenfor skolen rundt kl. 4. Vi skal ha to renn på "Black Mt.", ett GS og ett slalåmrenn. Vi var på Black for 3 (?) uker siden, så jeg vet sånn nogenlunde hvordan bakken er. Jeg skal kjøre begge rennene, så det blir gøy!

På Hermon Mt., hvor vi trener på hverdager, har de malt én av stolheis-setene rosa! Jeg og Juliette bestemte oss for at vi skulle i hvertfall få sitte i det rosa setet en gang, så vi ventet over 10 seter på at det rosa skulle komme. Hehe, hva gjør man vel ikke for en heistur i en rosa heis?

Ha en super helg alle sammen! Det har i allefall jeg planer om :)

PS: Jeg håper på en snowday tomorrow! Det er meldt 5 inches med snø, og glatte forhold på veiene. The weather report på Channel 5 og "the snow day calculator" (ja.. de har en egen kalkulator for dette), sier at det er 60% sjanse for en deilig dag hjemme - så jeg krysser fingrene.0 Kommentarer


Heiii

Nå er jeg hjemme fra trening, svett og deilig!


Vi hadde "lower body workout" i dag, så lårene mine er passe møre akkurat nå.

Som jeg har nevnt tidligere, startet semester 2 på mandag.Dette er fagene mine for dette halvåret:

- Honors PreCalculus

- Chemistry

- Physics

- U.S. History

- English Writers 2Nå skal jeg snart se en basketball kamp på skolen. Det er lenge siden sist, så jeg gleder meg! Go Broncos!

Lise-Maria: Ja, i teorien stemmer dette. Du får vite hvilken flyplass du lander på i USA (NY, Chicago, LA, Houston Texas, Seattle), men ikke før mars-april. Jeg fikk vite vertsfamilien min før de la ut disse listene på AFS.no (inne på profilen din). Lykke til videre! :) 

 1 Kommentarer


Skihelg

Hei :) Da var nok en helg omme.

På fredag var det voksning av ski og "team dinner" hjemme hos oss.På lørdag dro vi tidlig avgårde til "Kent's Hill" og kjørte slalåmrenn. Jeg forbedret meg mellom de to "run'ene" denne gangen også, med tidene 49 sek og 48 sek. :)Etter rennet dro familien opp på Sugarloaf, hvor vi overnattet i den samme "condo'en" (leilighet-ish) vi gjorde nyttårshelgen. På kvelden spiste vi hamburgere på en restaurant i "The Village" som er sentrum av "the Sugarloaf Ski Resort". 

Jeg fant også ut at jeg hadde klart å glemme igjen min nye boblebukse på "Kent's Hill" hvor vi hadde kjørt renn ridligere på dagen. Jeg var veldig bekymret, fordi jeg virkelig trenger den buksen. Jeg bruker den hver trening + under alle renn, og slike boblebukser er dyre. Det er utrolig mye kaos under disse rennene; 150 løpere som alle skal av og på med tøy, inn og ut av varmestuen etc, så du kan tro jeg var usikker på om jeg skulle få se den buksen igjen. Det er også vanlig at folk stjeler/ tar med seg feil boblebukse her borte, så da mom ringte treneren og fortalte hva som hadde hendt ringte han med en gang til treneren på "Kent's Hill". Han sendte en meldig tilbake og fortalte at de hadde funnet buksen min, og at de skal sende den via mail om noen dager. (..lettet!)Jeg trengte denne buksen sårt fordi dad og jeg skulle stå på slalom hele søndagen, men heldigvis fikk jeg låne boblebuksen til mom. Sugarloaf var virkelig fantastisk i dag! Solen skinte, perfekte snøforhold, nesten alle de 100 nedfartene åpne og ganske få mennesker. Grunnen til dette var fordi "The Patriots" (Amerikansk footballag - New England) spilte semifinale i "The Play Off's". The Patriots vant, og er derfor med i SuperBowl i Februar. SuperBowl er noe jeg skal få med meg - part of the American experience. 

Håper dere har hatt en fin helg!

I morgen begynner semester 2 på skolen.


3 Kommentarer


Helg.

Da var uken med mid terms endelig ferdig. Fysikken jeg var så urolig for gikk faktisk ganske bra, så nå er jeg lettet! Etter skolen dro jeg og noen venner ut og spiste kinesisk på en restaurant like ved skolen. Måtte jo feire at vi overlevde "mid term"-uken, og at det er fredag!Jeg har ikke fått tilbake resultatene på tentamnene enda, men på mandag starter et nytt "quarter", altså kvartal 3 -semester 2. Kan virkelig ikke tro at jeg allerede er halveis i mitt år som amerikaner. Tiden har gått så utrolig fort - samtidig som det føles veeelig lenge siden jeg så alle der hjemme, jeg savner så mye.

I dag skal jeg "tune" skiene mine, altså vokse dem. Etterpå har "the ski team" en "team dinner" hjemme hos oss. Pasta/ Pizza + cookies, hvis jeg ikke tar helt feil.

I morgen er det nok en tidlig morgen på meg. Vi skal møte opp utenfor skolen kl. 6 (så litt bedring fra forrige uke), og kjøre opp til "Kent Hill" hvor vi skal kjøre et slalåmrenn.Ha en fantastisk helg! Dette er faktisk min første helg siden skolen startet hvor jeg ikke har lekser eller prøver å øve til, iom. at semester 2 starter på mandag. DEILIG!1 Kommentarer


Every teacher assumes that you have nothing else to do except study for that teacher's class

Min mid-term-uke:

Mandag: Martin Luther King Jr.'s day (fri fra skolen - GSrenn hele dagen).

Tirsdag:

- HPC (Honors PreCalculus = matte) prep*

- Study Halls x2

- World Literature Final* (jeg har allerede levert inn en portefolio som i hovedsak er min eksamen for denne semester-klassen = vi skal bare lese og evaluere en annen elevs portefolio denne timen).Onsdag: 

- HPC mid-term

- Study Hall

- Chemistry prep*

- Leadership prep*

Torsdag:

- Chemistry mid-term

- Leadership mid-term (som jeg allerede har hatt - jeg underviste en freshmenklasse i volleyball sammen med en annen elev, så denne timen skal vi kun spille volleyball).

- Physics prep*

- U.S. history prep*

Fredag (halv dag):

- Physics mid-term (skrekk og gru..)

- U.S. history mid-term

(*prep = preparation class, hvor vi har 80 min dagen før tentamen hvor læreren repeterer pensum/ svarer på spørsmål angående tentamenen. Alle seniors og juniors som har B eller A i faget har lov til å droppe "the prep period", men jeg tenker at det er greit med noen ekstra tips før tentamen - så jeg kommer til å gå til alle mine forberedelsesklasser).

(*final = eksamen. Iom. at World Literature er et semesterfag, er altså ferdig etter denne uka, heter det final og ikke mid-term. Istedenfor World Literature med Mr. Worden skal jeg ha English Writers 2 med Mr. Kissinger i det kommende semesteret. Jeg har hørt at dette er en av de tyngste engelskklassene, så jeg får vel bare brette opp ermene).

Ønsk meg lykke til. Og 5 siste ord: JEG GLEDER MEG TIL HELGEN!
2 Kommentarer


Mars Hill + Invitational at Mt. Black

Det er en lang historie, men jeg racet ikke på lørdag. Juliette og jeg endte i steden opp med å frikjøre, så dagen ble ikke så ille likevel. Det var "freezing", så må innrømme at det ble en del turer innom "the lodge"/ varmestuen.


Sååå kaldt!


BH - anyone?

MANDAG (Invitational at Mt. Black)

I dag fikk jeg endelig race, og mitt første GS (Giant Slalom) endte med tidene 50.03 sek. og 46.97 sek. Plasseringen min ble #54 av 78, og til å være nybegynner er vel ikke det så galt?

Jeg var i hverfall fornøyd med egen innsats, og det har vært en fin dag! Jeg takker Martin Luther King Jr, for denne fridagen.

Me & Juliette

Lunsj mellom "the two runs".

Og ja.. speed suit'en er trang som et pølseskinn, og det er "freezing" når drakten utenpå en tights er alt man har på seg, nedover bakken 10000 km/t. Men hva gjør man vel ikke for å oppnå høyest mulig fart? Hehe..Tirsdag - Fredag består av mid-terms (aka. tentamener). Kan ikke si at jeg gleder meg, men det får vel bare gå som det går. Ha en fin uke folkens!3 Kommentarer


Opp kl. 3 am

Nå har jeg nettopp stått opp.

Jeg er trøtt.Oppmøte utenfor skolen kl. 4:15 am.Jeg skal kjøre mitt andre renn i dag.

(GS = Storslalåm).Ønsk meg lykke til <3

Jeg håper dere får sove litt lenger enn til kl. 3 am.

Ha en super helg!

(Ps: Jeg har fått ski team genseren min! Med "Hampden Academy Ski Team" på ryggen, og "Kamilla" på ermet. Endelig har jeg en "baggy" genser her borte.. ♥).6 Kommentarer


Snowday .. yes!

Både mandag og tirsdag denne uken har vi trent mellom 2 og 3 timer i den lokale slalombakken. Første gangen jeg kjører porter, noe som er veldig annerledes. Jeg trodde jeg var sånn passe god til å stå på ski, men tydeligvis ikke. Hehe, det er bare det at "freestyle" kjøring og racing er to heeelt forskjellige ting. Men jeg blir bedre for hver trening, og selv om det er vanskelig er det jo gøy å lære noe nytt!

Jeg hadde aldri trodd det var så mye man må tenke på når man står på ski..!

I går fikk "the ski team" early dismissal fra skolen (12.30), for så å sitte 2 timer i en skolebuss. Vi hadde nemlig sesongens første race! Rennet var på fjellet Titcomb, Mt. Blue's hjemmebakke, i  Farmington. Jeg var kjempenervøs, og med kjempenervøs snakker jeg skjelving på høyt nivå. 

Etter at vi hadde fått på oss fartsdressene (deilige, lilla, tettsittende drakter) og resten av utstyret hadde vi course inspection i én time. Vi har ikke lov til å kjøre portene, men vi har lov til å ploge/ skli nedover bakken og se hvor de ulike portene er.

Det var 150 "racers", og alle hadde to "runs" hver (to ganger ned bakken). Min tid ble rundt 1.05 min (combined 2.10 min), noe som ikke er veldig bra, men jeg var generelt fornøyd med min egen innsats. Bakken var bratt, isete og 1/3 av alle løperne "DNF'ed" (did not finish) fordi de falt/ kjørte ut av løypa etc.

Jeg tror jeg ende opp som #46 av rundt 75 stk, og for første renn er vel ikke det så verst (?)

Vi var ikke hjemme før rundt kl. 11 pm i går, så da mom kom inn på rommet mitt i dag morges og sa at Hampden Academy hadde announced "snowday" i dag, ble jeg veldig glad. Enda en "first" her i USA.


Snowday vil altså si at de stenger skolen pga farlig værforhold. Snø -> glatte veier -> ulykker -> skolen ansvarlig -> søksmål. Vi hadde null snø frem til for 5 min siden (kl. 12), og det er tydeligvis en snøstorm på vei. Jeg som hadde håpet på snowday i morgen, slik at matteprøven min ville blitt avlyst, hehe.

Deilig å tilbringe dagen i sengen i stedenfor på skolebenken. Jeg får nok gjøre litt lekser, men skal i hverfall nyte dagen!

Snow day er absolutt noe vi bør innføre i Norge! Bare tenk.. Hvis de hadde avlyst skolen i Norge hver gang det snødde hadde vi hatt fri hele vinterhalvåret :)


 1 Kommentarer


Sugarloaf all day and night!

I går sto jeg opp kl. 5 (!), pakket baggene mine, og møtte opp utenfor skolen kl. 05:45. The Ski Team skulle nemlig kjøre opp til Sugarloaf (fjellet jeg var på nyttårshelgen), og stå på slalåm hele dagen. Bedre forhold enn forrige helg, til tross for snømangel, og flere nedløp var åpnet. 

Vi stå på slalåm fra kl. 8:30 - 15:30, altså i 7 timer, så du kan si jeg er "litt" sliten i beina i dag. Frem til lunsj sto vi i en relativt slakk bakke, og bare øvde på teknikk: svinger, kanting etc. Selvom jeg har stått på ski hele livet, er det ekstra gøy når man virkelig får til teknikken som brukes i "racing".

Solen skinte, puddersnø på toppen av fjellet (♥) som faktisk er over tregrensen, så litt propper i ørene hørte med. Sugarloaf er det eneste skisenteret i Maine som har bakker så høyt oppe!

.. Og heisbilder er et "must":

Bilder: iPhone 4

Etter lunsj fikk vi stort sett "free ski". Kjempefin dag, men må si jeg gruer meg til første renn (GS = storslalåm) som er på førstkommende onsdag. Vi har heldigvis trening på både mandag og tirsdag i 2,5 time hvor vi skal øve med porter. Jeg har aldri kjørt "gates" før, så det blir spennede.

Nå venter fysikk/ engelsk/ kjemi og matte.

Håper dere har hatt en fin helg :)1 Kommentarer


Rapport fra sofakroken

Hei og hopp :)

Det ble plutselig veldig kaldt i dag (-12 gr. C), og kald person som jeg er, fryser jeg selvfølgelig. Jeg har satt meg ned i stua i sofakroken foran vedovnen, med et teppe rundt meg, og lurer på om dersom jeg tenker veldig hardt på et 5-7 siders essay som er "due" på torsdag, kanskje det skriver seg selv (?).

Essayet (i World Literature) er et "iSearch paper" hvor vi skal skrive om alle bøkene vi har lest siden oktober, hvordan disse bøkene har påvirket oss, hva vi har lært om kulturen vi har lest om etc. Som jeg har skrevet tidligere valgte jeg kulturen i Midt-Østen, og nå 4 bøker, 2 artikler og en film senere, har jeg faktisk lært veldig mye. Utrolig hvor mye man lærer om en kultur ved å lese romaner, istedenfor å bare lese tørre faktabøker. Man leser om en kultur uten egentlig å være klar over det, fordi du følger én eller flere historier i kulturen - noe som raskt gjør ting mye mer interessant.Et lite svar på et spørsmål: Midturms er det amerikanske svaret på tentamen, altså prøve over alt pensum fra første halvår. I Norge varer tentamen vanligvis i 4-5 timer, men her borte varer de kun i underkant av 2 timer (hvis jeg ikke tar helt feil). Man har derfor vanligvis alle midturm'ene (uff, blanding av norsk og engelsk) på en uke, gjerne to hver dag. Når man ikke har midturms i løpet av denne uka har man noe som heter "prep-periods", som er forberedene timer i alle fag. Min midturm-uke er om to uker (gleder meg ikke spesielt..), så jeg kommer til å skrive mer om dette da! 

Det ser ikke ut som om det skjer noe i Word-dokumentet mitt, så jeg får vel sette igang med essayet mitt..

God tirsdag <31 Kommentarer


Sugarloaf

Herlig weekend på fjellet, fin avslutning på juleferien. I dag sto dad, Julia og jeg på ski i 4 1/2 t, i glitrende solskinn og perfekt temperatur - ikke for vamt, ikke for kaldt. Too bad føret ikke var supert, mangel på snø denne vinteren = mye kunstsnø, noe som kan bli litt "crummy" og isete. Pga. av solen myknet snøen utover dagen, så det ble ikke så verst allikevel. Vi spiste en deilig lunsj på en av restaurantene i "the Village", og sto i et par av Sugarloaf's over 100 nedløp (ikke alle var åpne pga. snømangel).

I bakgrunnen på bildet kan dere skimte noen av bakkene.

Det var en egen liten "landsby"/ resort  (the Village) nedenfor nedfartene: restauranter, butikker, hoteller, leiligheter etc.

(finger i veien, men sånn går det når man bruker et mobilkamera, med sola i fjeset).

Ny skijakke og -bukse på meg, som jeg fikk i julegave av mine kjære foreldre ♥


Det ble også litt fyrverkeri på nyttårsfesten jeg var på, så kvelden ble reddet for min del. Hadde ikke med meg kameraet mitt, så det ble et halv-dårlig bilde, men bedre enn ingenting.

Godt Nytt År til alle sammen! Jeg har en følelse av at 2012 vil bli et fantastisk år! Jeg har i hvertfall mye jeg gleder meg til:

- Midturms i januar (jippi! :P)

- Hawaii i februar

- 18 årsdag i mars (Jeez, jeg blir myndig!)

Opplevelser med familien min og venner her borte

- Graduation i juni

- Se famlien min igjen i juni + et par uker ferie i USA med dem

- Se venner igjen i juli

SOMMERFERIE

- Siste året på vgs, RUSS (!)2 Kommentarer


Happy New Year

Hei folkens :)

I dag er det siste dagen i 2011, kan dere virkelig tro det? Jeg og familien reiser opp på Sugarloaf, et fjell 2 timer unna, for å feire nyttårsaften der oppe. Jeg og Julia skal på en nyttårsfest for "High School'ers" på en hytte der oppe, så det blir fyrverkeri på meg i år også, selv om det er forbudt i Maine. Det er tydeligvis lovelig hvis det er en offentlig "event".

På søndag skal jeg stå på slalom hele dagen. GIRA! Det skal bli kjempedeilig å sette utfor igjen, alfor lenge siden! Anlegget er kjempestort, over 100 nedfarter, så sikkert på størrelse med Trysil.

Ha en fantastisk nyttårsaften! Jeg ønsker dere alt godt i året som kommer!0 Kommentarer


Life is like a puzzle - without all the pieces, it is not complete

 Å oppleve en ny kultur er spennende, men spesielt nå i julen er det ekstra vanskelig.. 

0 Kommentarer


Min dag

Et utvekslingsår er fullt av "firsts". Første gang å smake ditt og første gang å prøve datt. I dag har jeg hatt enda en "first", nemlig første gang jeg har vært på en salong og fått manikyr. Deilig å bli litt "dullet med"; klippe, pusse, file, lakke, smøre, massere.

Jeg fikk en spesiell type neglelakk (Shellack) som varer i 3-4 uker, og er veldig fornøyd med resultatet! Mannen som ga meg manikyren tok på 4 lag neglelakk, så nå er de skikkelig tykke. Blidet er ikke helt tro til virkeligheten, fargen er mer beige, ikke så veldig gull.

Men nok om neglene mine.. hehe

I dag har vært nok en slappe av dag, og jeg og Erica har sett enda flere tegnefilmer. Jeg begynner faktisk å få litt sansen for det. 

(Up)

(Ratatouille)

(Gnomeo and Juliet)(Toy Story 3)

Ja, det har blitt en del tegnefilmer denne jula!

Til middag lagde vi pizza på amerikansk vis; maaasse ost, pepperoni, skinke, løk, paprika +

Nå skal jeg se en film til, før jeg skal legge meg.

Natta <3

0 Kommentarer


X-mas 2011

Jul her i Maine var virkelig noe for seg selv, og virkelig annerledes fra en norsk julefeiring. På julaften skjedde det egentlig ikke så mye. Vi forberedet mest til "Christmas day" (des. 25th), med å lage mat/ bake. Vi så også på julefilmer og pakket inn de siste julegavene. På kvelden dro vi til noen naboer på et juleselskap, og etter festen kjørte vi rundt i Hampden og så på alle julelysene folk har pyntet husene sine med. Noen av husene her er helt utrolige - all strømmen folk sparer ved å slå av og på lysene i hvert rom hele året, bruker de nok opp i strøm på julelys i desember. 

På Christmas morning ble jeg vekket kl. 8 am, og alle satte seg foran juletreet i pysjamas. I Norge pleier vi og åpne én og én gave, slik at alle ser hva alle får, og alle sitter stivpyntet i sofaene. Her derimot fløy det gavepapir i alle retninger, og alle åpnet gavene samtidig. Det var veldig koselig å sitte på gulvet i pysjamas og åpne masse gaver fra "Santa Claus". 

Etter gaveåpningen spiste vi en god frokost, og resten av dagen ble tilbrakt i pysj med julefilmer og julegodt.Mom jeg og Erica lagde sugar cookie og molasses cookies på julaften, som vi pyntet med frosting.

Masse gaver!

Vårt forsøk på norsk kransekake. Vi dyppet de i sjokolade etterpå.

Christmas breakfast: sticky cinnamon rolls and egg/bacon casserole. Namm...Christmas dinner: ham, mashed potatoes, green bean casserole, broccoli + (i PJ's selvfølgelig).

En vaskebjørn lusket rundt i hagen vår litt ut på dagen, noe som ikke er normalt - så den var nok syk. Men den var jo søt da.

Jeg har tydeligvis vært snill i år, fordi jeg fikk masse fint! Bla. et kjempefint sølvsmykke og øredobber av dad, som dere kan se på bildet under. Her er noe av det jeg fikk:

Jeg fikk en opskriftsbok hvor jeg skal skrive alle oppskriftene jeg "samler" opp i løpet av året her borte.

Go Black Bears! Nå håper jeg å få bli med Erica (som går på University of Maine) på en hockey kamp!

Et utrolig fint skjerf av Ane, som hun har strikket selv! Det betyr så mye når folk bruker tid på gavene de gir bort. Jeg har det faktisk på meg nå <3Jeg fikk også et gavekort på manikyr av mom, så på på torsdag skal vi dra og fikse neglene våre :)

TUSEN TAKK for alle julekort og julegaver!

I dag har jeg og Erica (storesøster) hatt en koselig ettermiddag sammen. Vi har shoppet, byttet litt ting vi fikk til jul og kjøpt noen nye ting for gavenekortene vi fikk til jul. På meg ble det en ny veske og lommebok fra Vera Bradley yogapants fra Victoria's Secret, og litt undertøy fra Aeries. Etter shoppingen dro vi til restauranten "Green Tea" og spiste sushi. En utrolig hyggelig ettermiddag!

Nå sitter vi og ser på Toy Story 3, elsker Disneyfilmer <3

I kveld skal jeg på sleepover hos Emma, med Juliette og Viktor, koselig!3 Kommentarer


Hanukka

Nå skal jeg og familien straks feire Hanukka. Som dere sikkert vet er Hanukka en jødisk tradisjon, og vertsfamilien min er ikke jøder. Dere lurer da sikkert på: "Hvorfor skal dere feire hanukka da?". Å jo det er fordi noen venner av familien er jøder, og vi er innvitert bort til dem. Jeg er jo protestant og har aldri feiret Hanukka før, så dette blir spennende!

I morgen skal jeg fortelle alt om hva som skjedde 25. desember :)

Adios!

Kamilla <30 Kommentarer


Lille julaften

Nå er jeg hjemme igjen etter en koselig sleepover med jentene mine ♥ Vi lagde julegave til en annen venninne, hjemmelagde julegaver er jo de beste! Ikke si noe til henne..

I dag morges (ja.. vi ser trøtte ut) bestemte vi oss for å bake litt cookies i pysjamas :) Vi har jo unnskyldningen vi liker så godt: "It's part of the American experience, just sayin'..!" 

"The oatmeal cookies" ble veldig gode, men Juliette måtte desverre lide litt for resutatet:

Sånn går det når man løfter opp varme ting uten gryteklut..

Jeg føler meg forresten så hjemme hos Juliette - Hmm... hvor har jeg sett dette serviset før?

Håper alle har hatt en fin "Lille Julaften"! ♥ I kveld tror jeg at jeg skal introdusere "Risgrøt-med-mandel-og-marsipangris-som-premie" tradisjonen til familien min :)

I morgen er det julaften! Tiden flyr!

GOD JUL i stua ♥ 3 Kommentarer


Good night from USAJeg er på sleepover hos Juliette, sammen med Emma <3 KOOS <3

Vi har "byttet" julegaver, og snakket hele kvelden. Nå tenkte vi at det kanskje var på tide å legge seg..? Klokken er 02:00.

Ville bare ønske alle en GOD JUL, nå har ferien endelig startet!

0 Kommentarer


Made my day(s)!

På lørdag ventet dette kortet på meg på kjøkkenbenken:

Det er fra min kjære onkel og tante hjemme i Norge, og det var så utrolig koselig å få <3 "Gledelig Jul", ååh.. Jeg kan nesten ikke tro det! Det er faktisk jul om 4 dager (eller 5 her i USA). Jeg har vært her nesten halve oppholdet mitt (okeida.. bare nesten), men uansett.. Det har gått kjempefort!

Selv om tiden har fløyet av gårde, sommer - høst - og nå vinter, føles det allikevel ut som en evighet siden jeg så familien og venner der hjemme. Det er tungt å være borte fra familie generelt, men jula er nok det verste. Jeg er jo vandt med visse tradisjoner, og tanken på at jeg ikke skal gjøre disse tingene sammen med familien min i år, er litt tung..

Men jeg skal nok få en god jul i år også! Jeg er jo er borte for å oppleve nye ting, og jula er en del av pakken.

Et annet lyspunkt som ventet på meg etter skolen i går var denne pakken:Fra Kjersti og resten av familien min i Tønsberg <3 Jeg holder over "customs-lappen" fordi jeg ikke vil vite hva som er i pakken før den 25. desember. (Når man sender noe inn/ ut av USA må man skrive utenpå pakken hva pakken inneholder).


Julestemning på skype <3 Et sted må man jo få sett "julelys-trekanten"!

Jeg er ekstra heldig, fordi da jeg kom hjem fra yoga (isedenfor trening) etter skolen i dag, sto det to store esker på trappen utenfor huset. Eskene var fra familien min (♥) i Norge, og var fulle av julegaver, både til meg og vertsfamilien, julekaker, godteri, linser og litt saker og ting jeg trenger, blader/ aviser ++. 

Jeg kan jo ikke vise så mye av innholdet i pakken - fordi julen er jo full av overraskelser, men noen bilder skal dere få:

Gjett om jeg gleder meg til første juledag da! :)

Jeg ble såå glad da jeg fant denne søte boksen i i pakken. Ordentlige pepperkaker som min kjære lillebror har laget!Men jeg må jo spise litt sunt også.. :)

TUSEN TAKK alle sammen <3 Nå skal jeg kose meg med 21. episode av "Jul i Blåfjell".

(Innlegg skrevet halvveis i går/ halvveis i dag)1 Kommentarer


Nei, jeg er ikke død

Heisann :)

Da var nok en helg over, og julen nærmer seg med stormskritt.

Jeg har brukt helgen til å slappe av først og fremst, og mom og jeg har også laget enda mer julesjokolade (bilde i forrige innlegg), som er en stor tradisjon i min familie. Peanutbutter balls, coconut, peppermint, orange, og mye mer!

Til uken tenkte jeg å legge ut min favoritt sjokoladeoppskrift, som er en blanding av peanøtter, sjokolade og potetgull, av alle ting. Usunt, men skikkelig godt!

I dag har jeg stått på i ett kjør: lekser, pakking av sjokolade med mom (til familie og venner) skype med familien, enda mer lekser, og sist men ikke minst: bakt PEPPERKAKER med en norsk/ amerikansk familie her borte.

Er ikke sikker på om jeg har fortalt det før, men i hvertfall:

For noen månder siden traff jeg Marina, en norsk dame som jobber som vikar på skolen min. Hun er halvt amerikansk og halvt norsk, og bor her i Maine med moren, søsteren og mannen sin. Marina hentet meg litt ut på dagen i dag, og tok med meg for å møte familien hennes, og spise middag med dem.

De er kjempehyggelige, og sammen bakte vi pepperkaker, pyntet juletre/ stue, spiste reker og snakket norsk. Utrolig deilig! (ikke helt det samme å snakke norsk over skype..)

Marina, Tyler, Helen og meg

Tylers dinosaur, hehe

Deigen smakte veldig godt! Men pepperkakene ble ikke veldig brune/ fikk ikke ordentlig pepperkakesmak. Men det å lage pepperkakene, høre på julemusikk med peisen i bakgrunnen, er jo halve greia, så det var veldig koselig!


Alt er ikke større i Amerika.. dette var familiens juletre:

Okeida..Neste uke har jeg 4 dager med skole før juleferien starter. Det blir 4 hektiske dager med prøver osv, men det er nok verdt det når juleferien er premien i slutten av uken.

Jeg tenkte jeg skulle forteller dere litt om amerikanske juletradisjoner neste helg. "Litt" annerledes fra hvordan vi feirer julen i Norge.

Ha en fin uke :)(Innlegg skrevet i går).1 Kommentarer


Min helg i bilder

Fredag

- Guttenes første basketballkamp. Kjempeintens kamp mot rivalene våre Bangor, og vi vant 56-48 på overtid! Basketball her i USA er virkelig noe annet enn hva man ser i Norge - "litt" bedre kvalitet.

(Ikke et spesielt bra bilde, men HALO.. Se hvor myk hun er..!?)

- Sleepover @ Juliette's place.

Lørdag

- Juletrehugging med familien. Gøy å være med på, fordi hjemme i Norge kjøper vi ferdig-hugget juletre.

(På leting etter det perfekte treet..)- Kunstutstilling med mom, dad og Juliette. Vi så en mange skulpturer - og en halvferdig Bronco (hest - maskoten til Hampden Academy) som skal stå utenfor den nye skolen. På begge sidene kan dere se modeller av hvordan den skal bli.

- Hang med noen venner i Hermon (en av nabobyene). Fantastisk gjeng <3

Søndag

- Baking av konfekt/ dypping i sjokolade.

- Lekser..

- Pynting av juletre.Nå skal jeg se på episode 13 av blåfjell (tidsforskjell vet dere), mens jeg gjør kjemileksene for morgendagen.

Håper dere alle hadde en fin helg! Nå er det bare 7,5 skoledager igjen til juleferie (onsdag = early dismissal)!

God kveld (god morgen).4 Kommentarer


How do you know..

I am an exchange student.

How do you know what is a dream if you never accomplished one?

How do you know what is an adventure if you never took part in one?How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears?

How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone ...else was saying?

How do you know what is diversity if you never lived under the same roof with people from all over the world?

How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn't like it?

How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself?

How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course?

How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it?How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said: I am so far away?.How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends?

How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one?

How do you know what is an opportunity, if you never caught one?

How do you know what is patriotism, if you never shouted: I love my country? Holding a flag in your hands.How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished?

How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast?

How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones?How do you know what are borders, if you never crossed yours, to see what there was on the other side?

How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home?

How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally?

How do you know the world, if you have never been an exchange student?Denne teksten er skrevet av en tidligere utveklsingsstudent (ukjent), og kopiert fra facebook (Trygve U. Skogseth utvekslingsstudenter fra Norge til USA 2011-2012). Den er godt skrevet, og alle utveklsingsstudenter er nok enige med meg i at den treffer nokså rett på spikeren. 

Jeg tenker ofte over hvor heldig jeg er som har denne muligheten. Ja, det kan være veldig vanskelig til tider - noe kun mennesker som har vært/ er i den samme situasjonen kan forstå. Men kun på disse 4 månedene har jeg fått flere livserfaringer og lært mer om meg selv (på godt og vondt), enn jeg noen gang ellers ville - på så kort tid.

Jeg er glad jeg slipper å tenke "what if I knew..?" Fordi: I know, because I'm an exchange student.

5 Kommentarer


Aloha

Så.. til min gode nyhet:

Jeg skal til Hawaii i Februrary break! Jeg flyr alene fra Portland Maine, til New Jersey. Og deretter fra New Jersey direkte til Honolulu Hawaii! Der skal jeg tilbringe en uke med masse utvekslingsstudenter (fra rundt om i verden), spredt "all over" USA.Jeg gleder meg helt sinnsykt! Vi skal bade, sole oss, på sightseeing, lære å surfe, kjøre båt, shoppe, snorkle, danse huladans og mye mer :D

Så nå er det først litt skole, juleferie, litt mer skole og deretter Hawaii! Bare 75 dager.. :)

Håper alle har hatt en super helg, jeg har slappet av etter en lang uke, vært på juleshopping, klippet håret og sett Breaking Dawn (første gang jeg er på kino her i Maine) med noen venner. Jeg og mom har også begynt å lage julesjokolade (hjemmelaget candy), som vi skal gi til familiens venner + beholde selv. Bilder av dette kommer senere. Alt i alt - superdeilig helg <3


7 Kommentarer


1. desember !??

Nå er første dagen i desember nesten over, og pga. av tidforskjellen skal jeg snart kose meg med andre episode av Jul i Blåfjell. Og ja.. jeg er stolt over og forsatt se på barnetv i jula :D
Kjenner jeg er utrolig takknemlig for nrk.no/nettv, for hva er vel desember uten blånisser, mamsen og lillegutt? 

 

Årets første julegave sto og ventet på trappen da jeg kom hjem fra barmarktreningen etter skolen i dag; en kjempefin skijakke og en langrennstights, så nå er jeg godt rustet for kulden og skisesongen. Takk mor og far <3

I løpet av helgen skal jeg fortelle dere en nyhet.. En goood nyhet! Så nå kan dere lure..1 Kommentarer


Du vet.. sliten og sånn

Da jeg begynte å skrive denne bloggen for 11 mnd. siden bestemte jeg meg for å ikke bli en person som alltid skrev "beklager for dårlig oppdatering i det siste", fordi jeg hatet å lese blogger hvor folk aldri oppdaterte.. Men nå, ja nå skjønner jeg virkelig hvorfor de kom med denne unnskyldningen.

I det siste og i tiden fremover har jeg, i likhet med dere der hjemme, mye å gjøre på skolen. Alle lærerne liker tydeligvis å bruke hele fritiden sin på å rette prøver og lekser, fordi i det siste har vi hatt 1-2 prøver/ innleveringer hver dag. 

Det tar veldig på med så mye arbeid.. så jeg får henge meg på trenden og skrive "beklager for dårlig oppdatering i det siste".

Jeg har i hvertfall tatt litt bilder med iPhonen min av litt hverdagslige ting, so here you go:

P-, D-, S- and F- orbitals.. gotta love chemistry.

Tydeligvis et kjent amerikansk spill: Battle ship. Litt alternativ måte å lære "the periodic table" på :P Og som dere ser, knuser jeg Hannah.. (not..)

Stakkars.. en ugle hadde krasjet i et av vinduene på skolen :(

Er ikke disse cupcake'ene utrolig søte? Det er "butter bear"/ "smørterøll" cupcakes med en gullsnopp på toppen. Man blir aldri for gammel for Harry Potter!

My girls <3

Fysikk..Hva synes dere om min nye lue?

Adios amigos.. I morgen venter matteprøve og bokpresentasjon i world literature, etterfulgt av en hard økt med barmark trening - yes!

Ikke for å virke negativ eller no altså.. jeg vet vi alle har mye å gjøre i denne førjulsperioden. Har det bra, og det å jobbe ekstra hardt er jo en del av dette oppholdet. Merker at jeg verdsetter helger ekstra mye når alt går i ett. Bare litt kjipt med en ørebetennelse midt oppe i alt. Menmen, det går vel over det også :)3 Kommentarer


Glede

Nå begynner det å nærme seg desember, og jeg hadde fryktelig lyst på noe godt til lunsj :) Nammm..

- Kamilla2 Kommentarer


Thanks Giving

I går (siste torsdagen i november) feiret jeg Thanks Giving, sammen med familien her i Maine. Jeg har tidligere hørt rykter om at dette er en eneste stor "spise-høytid", noe som stemmer på en prikk!

Vi sto opp, og så "Macy's Thanks Giving Parade" på tv1en, som er en gigaparade som går gjennom New York city. Alt fra gigaballonger, korps, broadway-opptredener og kjente sangere var med i denne paraden. Paraden ble selvfølgelig avsluttet med en giga-"float" av julenissens slede, med reinsdyr, dansende alver, og Mr. and Mrs. Santa Claus sittende i sleden. Dette for å bringe julen inn. 

Her er en film fra aftenposten.no fra paraden

Etter paraden begynte vi å lage mat med The National Dog Show i bakgrunnen (beauty pageant for hunder :P). Kalkunen puttet mom i stekeovnen før vi sto opp, så mens den sto å bakte lagde vi: greenbeen caserole, mashed potatoes, stuffing, yeast-rolls, fylte egg, eple/appelsin/tranebær-blanding (vet ikke helt hva dette kalles), og gjorde klar de tre paiene vi lagde i går.

Maten var kjempegod, men akkurat som kalkunen ble vi veldig "stuffed".. 

Deretter gikk alle hvert til sitt, tok en "nap" i et par timer, før vi startet på nytt: paispising. 


(Pumpkin cheese-pie, coconut pie, and chocolate cream pie) Nammm!

Da klokken nærmet seg 20.00 ble jeg hentet av Amy (en venninne), fordi vi skulle ut på "Black Friday Shopping". Dette er også en stor tradisjon for mange her i USA. Natt fra Thanks Giving til fredagen neste dag. Iom. at det er mot Maine state law at folk jobber på Thanks Giving, så alt åpner kl. 00:01, og folk står i km-lange køer for å komme inn i butikken først. Da de først åpnet dørene løp alle inn..! Kjempegøy å se på, gærne amerikanere som SKULLE ha den tv'en :P Litt som loppemarkedet på Stabekk skole, bare noen tusen ganger større..

(1 av de 4 køene..! Og dette var 1 1/2 time før butikken åpnet - den ble lenger..)


(Det var security- og politifolk over alt, folk har blitt trampet ned, og dødd på Black Friday så det er lurt å ta noen forhåndsregler)

Det var helt sinnsyke tilbud, spesielt på flatskjermer og annen elektronikk. Vi snakker 1600 kr. for en 42tommer flatskjerm! 

Det var også 40%-50% i alle butikker, som: Abercrombie&Fitch, Hollister, American Eagle, Walmart, Macy, Best Buy, Victoria's Secret, Sears ++

Jeg kjøpte litt julegaver, en lue som jeg sårt trengte, og klær til meg selv da :)

3 Kommentarer


Jeg tenner et lys

Den siste uken har ikke vært så enkel. Et kjært familiemedlem har gått bort, og er dypt savnet. Det er ikke så lett å være en verdensdel unna i en tid som denne. 

Men med en støttende familie og mange gode venner, går det lettere med tiden.

Til tross for alt som foregår hjemme i Norge, har det skjedd mye her i det siste også: soccer banquet (aka fotballavslutning), AFS-kveld med mange koselige folk, fått mitt første report card (karakterer for første kvartår), parent-teacher-conference (konferanse), baking av cookies med venner og basketball tryouts. 

I dag fikk jeg vite at jeg desverre ikke kom med på basketballaget :( Kjipt, iom. at dette var noe jeg virkelig hadde sett frem til, men ikke så mye å gjøre med. Hampden Academy er jo en stor skole, og når de kun skal ha 20 spillere, viste det seg at jeg ikke hadde så mye å stille opp med. Men jeg gjorde mitt beste, og hadde det veldig gøy på de få treningene jeg var på.

Så nå står det å velge mellom svømming, indoor track (friidrett), slalom eller langrenn. Det blir neppe svømming, så blir nok mest sannsynlig én av de tre siste. Hva synes dere?

I morgen er det Thanks Giving, så i dag har vi laget masse mat! Jeg gleder meg til å oppleve denne store amerikanske høytiden, som er "all about food". haha..

(Paien jeg lagde (nesten ferdig): Coconut pie)

I dag var familien også på en guidet tur på Hampden's nye high school, som står klar neste juni (når jeg drar - typisk :P). Den kan romme 1000 studenter, og er helt utrolig. Når du tenker på en idealistisk high school, fra en amerikansk film; er denne skole akkurat slik. Skolen er fortsatt under construction, men her er noen bilder:


(Det har kommet mellom 8 og 10 inches med snø i dag! Fikk helt sjokk da jeg så ut av soveromsvinduet mitt)

Har også spennende planer på fredag, så dette blir en koselig langhelg (vi hadde kun 2-dagers skoleuke denne uken).5 Kommentarer


Pause

Jeg trenger en pause fra bloggen en periode fremover. Ikke noe jeg vil gå inn i, men jeg trenger litt tid for meg selv. Tid alene - tid til å tenke. 

5 Kommentarer


Farsdag

I dag har det vært farsdag i Norge (andre helgen i november), og siden jeg har verdens beste far tenkte jeg å skrive et lite innlegg til ære for han!

Min familie feirer ikke far- og morsdag veldig høytidelig, men det er jo alltid kos med litt ekstra oppmerksomhet. Både frokost på senga eller en liten gave er litt vanskelig i min situasjon, så det får bli noen bilder av gode sommerminner istedenfor:

Jeg håper du har hatt en fin farsdag/ helg!

Kjempeglad i deg <3

STOR, mental klem over dammen <30 Kommentarer


11/11/11

Hei folkens :)

Da var det fredag, og helg for dere der hjemme også. Men det er ingen hvilken som helst fredag, fordi det er nemlig fredag 11/11/11!

Mom og jeg har vært på kjøpesenteret, og fikset litt til Erica's (storesøster) bursdag, hun fyller nemlig 21 år på mandag. Jeg har også startet så smått med julegaver, må jo sende gavene til familien min i god tid, slik at de kommer frem før 24. desember.Det var helt sykt mange mennesker på kjøpesenteret i dag! Dere skulle sett; parkeringsplassene var fulle, man måtte trenge seg frem, køene var kilometer lange - og oppe i det hele spilte de julesanger og holdt på fylle opp senteret med reinsdyr, juletrær, nisser osv. Hvis dette er juleshoppingen i november, da kan jeg ikke tenke meg hvordan det vil være om en måned :P

(det som er sort er egentlig blått, men følte for sort-hvitt-bilder idag)

Ellers har jeg fått tak i basketballsko og basketballsokker, som jeg trenger nå som sesongen snart starter. Jeg har vært i gymsalen et par ganger og trent med de andre basketjentene, men ordentlige treninger har ikke begynt enda. Trenerene har nemlig ikke lov til å trene oss før sesongen offisielt starter.

I kveld skal hele familien på teater og se "Once flew over the cockoo's nest", som er et kjent, tradisjonelt, amerikansk skuespill. Gleder meg :)
Nå skal jeg se på gårsdagens episode av "Private Practice", og deretter lese 100 sider (av de 200 jeg må lese til mandag) i boken "A Thousand Splendid Suns". Jeg har valgt kulturen i Midt-Østen som mitt prosjekt for Quarter 2 i World Literature, så jeg må lese 4 bøker, se én film, lese 2 artikler og skrive mange essay's om denne kulturen.

 


0 Kommentarer


En torsdagskveld

I dag har jeg vært på mitt første french club-møte, hvor vi så en fransk film ("Koristen", oversatt til norsk), spiste mat og snakket fransk. Personlig tok jeg ikke del i den siste aktiviteten, fordi som mange av dere vet; kan jeg ikke et kvekk fransk. Og da lurer dere sikkert på: "hvis hun ikke kan fransk, hvorfor er hun da med i the french club?". Det lurer jeg litt på selv også egentlig. Noen jenter ville ha meg med, og man trenger ikke å kunne snakke fransk for å være med. Vi skal gjøre morsomme ting, sammen med hyggelige mennesker, så jeg tenkte "hvorfor ikke?". Og hvis jeg kan lære noen franske ord på kjøpet, sier jeg ikke nei takk :)

Uansett, i dag er det torsdag og siste skoledag denne uken. Vi har nemlig fri i morgen fordi det er "Veterans day"! For å feire alle som har kommet hjem fra krig, (memorial day, tidligere i høst = til minne om de som ikke kom hjem). Det er Deilig med 3dagers helg!

Mom og jeg er alene hjemme i kveld, så vi har kost oss med taco - på amerikansk vis, og nå ser vi på filmen "The King's Speach". Har sett den før, og den anbefales på det sterkeste til de av dere som ikke har sett den!

God helg - på forskudd.
- Kamilla <31 Kommentarer


Litt high school musical i hverdagen

Bilder: iPhone4 (beklager dårlig kvalitet - men bedre enn ingenting)

Etter skolen i dag så Viktor, Juliette, Emma og jeg "The Fall Play" på Hampden Academy. Artig å se dramaklubben opptre, og teaterstykket var en moderne oppsetning av Aesop's Fabler. Mus, løve, og bortgjemte moraler i lange rekker. Sang, dans og skuespill. Morsomt, og søtt :)

Nå venter en bunke med lekser: hurra!


 0 Kommentarer


Tidlig nok.. kanskje?

Se hva jeg fant i butikkhyllene på Hannaford (den lokale matbutikken), på lørdag:


Jul.. Allerede? Det er jo fortsatt to måneder til! Når Halloween er over her borte, ja da starter folk like godt med juleforberedelser. Noen holder faktisk allerede på med å henge opp julelys på husene sine! Jeg er kjempeglad i julen, og sier ikke nei takk til litt tidlig julestemning, men i tidlig november? :P

Juliette og jeg fant også denne hyllen i butikken. 17 forskjellige typer Oreo - USA i et nøtteskall. Men, jeg klager ikke: Oreos med ekstra fyll.. NAM <3

4 Kommentarer


Og det var den helgen.

På fredag så jeg som sagt på Mock Trial, i Maine Superior Court, i Bangor. Dette var altså en "liksom-rettsak", hvor to skoler konkurrerte. Hampden Academy var utrolig proffersjonelle; de hadde stiv-pyntet seg (dress etc), og brukte uttrykk jeg aldri hadde hørt før :P Vi vant over Bucksport, og går derfor videre til neste runde i Portland - førstkommende tirsdag, hvor HA skal konkurrere mot en ny skole. Skal legge ut litt bilder så fort jeg får de av Juliette.

Etter Mock Trial dro jeg over til Ash, og vi hadde sleepover :) Vi spiste Chinese food, så på filmer, spiste norsk godteri (saltsild falt ikke helt i smak??!), og koste oss masse <3 De fleste av bildene fra kvelden ble desverre slettet - da Ashley bestemte seg for å prøve å laste de over til sin PC.. Men her er i hverfall noen:

Pop rocks!


Elsker kamera-samlingen hennes! Passe misunnelig.. 

Lørdagen gikk stort sett til å rake løv (vi har en gigantisk hage), og bære ved til hele vinteren. Nå er kjelleren full!

Ashley (ikke den samme) og Juliette kom over på kvelden. Vi så på film, og spiste varm brownie med vaniljeis. Nam!

I dag, søndag, har det ikke skjedd så mye. Vi stilte klokken én time tilbake, så vi fikk sove en ekstra time.

Ellers har det just been one of those days.. Savn er ikke til å unngå.. <30 Kommentarer


Definisjon: Sladder = løst snakk, rykte

Noe jeg har tenkt en del på i det siste er hvor mye energi folk her borte bruker på drama. Drama, drama, dramaaa (!!) Sladder - et ord som viser seg å stå meget sentralt hos utrolig mange av menneskene her borte. Hvor interessant er det egentlig å kun snakke om hva hun/ han sa, hva personen egentlig mente, hvem som hater hverandre, hvem som var på hvilken fest og hvem som hooket opp med hvem?

Jeg sier ikke at jeg aldri har sladret, men jeg kan med hånden på hjertet si at mine samtaler ikke består av 95 % sladder. Jeg orker rett og slett ikke, trekker meg unna unødvendig jentedrama. 

Hvor får de energien fra? Eller bedre sagt, hvordan orker de å bruke energien sin på å snakke dritt om andre? 90 % av det folk snakker om er helt sikkert ikke sant en gang.

Ja, jeg er meget klar over at det finnes mange folk der hjemme som sladrer dagen lang, og forså meg rett, ikke alle er sånn her borte. Det finnes mange hyggelige mennesker som helst unngår dette, i likhet med meg.

Bare en liten tanke jeg ville dele med dere.

Jeg fikk et ønske i kommentarfeltet om en videoblogg, så tenkte jeg kunne lage en til dere denne kommende helgen (hvis jeg får tid). Skal jeg bare snakke om ting som faller meg inn? Eller har dere noen spørsmål dere sitter inne med? I så fall - vær så snill og spør <34 Kommentarer


Tankespinn


I dag er det 1. November 2011, og jeg kan rett og slett ikke tro hvor fort tiden har gått. Jeg har vært i USA i 82 dager! Det har gått fort, men samtidig føles det veldig lenge siden jeg hadde føttene mine på norsk jord. 

For over ett år siden begynte jeg hele denne prosessen, tonnevis med papirarbeid, men det er virkelig vært alt strevet. 

Nå er det på tide at dere som synes dette med utveksling høres spennende ut, begynner å søke. Jeg startet min søknad i høstferien 2010, men jeg var nok ikke ferdig med den første delen av søknaden før tidlig november. 

Nei, ting er ikke alltid så lett her borte. Man har oppturer og nedturer - akuratt som i Norge, bare at følelser blir mye mer forsterket. Når du har en dårlig dag, kan den virke nesten uoverkommelig, men når du har en god dag er ting VIRKELIG bra. Vanskelig å forklare, fordi man må nesten oppleve det selv for å fortså.

Poenget mitt er at JEG SYNES DU SKAL SØKE om å være utvekslingsstudent i 2012-2013, hvis du synes dette høres spennende ut. Du trenger ikke å være helt sikker, tro meg.. jeg tvilte - gikk frem og tilbake. Jeg tenkte: "jeg har det jo så bra her i Norge; verdens beste familie, verdens beste venner, jeg trives på skolen etc, hvorfor skal jeg dra fra dette?". Men det var jo ikke derfor jeg dro. Jeg dro ikke for å "flykte" fra livet mitt der hjemme, jeg satt det simpelthen på pause. Jeg vet at det ikke går ann å trykke på "pause"-knappen til jeg kommer tilbake, og ja ting vil forandre seg. Men jeg tok en avgjørelse, og jeg ville angret hvis jeg ikke hadde dratt.

Jeg har opplevd utrolig mye på disse 81 dagene/ lært masse om meg selv, og året her borte har jo såvidt begynt!

Still gjerne spørsmål hvis det er noe du lurer på! Om utveklsing, AFS, livet mitt her borte, High School osv. Jeg lager gjerne en ny spørsmålsrunde video hvis jeg får inn nok spørsmål. 

Start søknadsprosessen! Du vil ikke angre :)9 Kommentarer


Trick or treat?

Om fire måneder er jeg myndig, men hva så? Jeg nyter at jeg ikke er voksen enda, så Amy og jeg gikk rundt fra dør til dør og samlet godteri i putevar (godteri i putevar = amerikansk tradisjon) i kveld :)

Da vi var på iParty (en stor party-butikk) og The Halloween Store på fredag bestemte vi oss for å være "The Mario brothers"; Mario og Luigi (Christina, du gjettet riktig!!), litt artig konsept spør du meg.

En smuule flaut å gå rundt i nabolag med drøssevis av barn, halvparten så høye som meg, men vi hadde det kjempegøy :) Men det var faktisk også overraskende mange high school kids som gikk trick or treat.Vi fikk maaaasse godteri, sikkert rundt 2 + kg. Har fylt opp en hel skoeske med alt jeg fikk, så nå er jeg "all set" med godteri helt frem til jul..! Det er helt utrolig hvor stort halloween er her borte, noe helt annet enn puslete halloween i Norge. Folk pynter hagene sine som om det handler om liv og død, og det er nettopp det det gjør; døde zombier, hekser, spindelvev, blinkende lys i forskjellige farger, oppblåste, skumle figurer, graver, røyk og slik fortsetter listen. Det var faktisk noen hus som hadde gjort om garasjene sine til "haunted houses", med levende folk som hoppet frem og skremte oss. Noen hadde kledd seg ut som gjenferd og skrek, andre løp etter deg med kniv.. Happy days :P

Ja, kan med hånden på hjerte si at jeg har opplevd en "virkelig" halloween i år.

Hadde dere en fin halloween?

4 Kommentarer


"Snø i oktober.. Er det mulig?"

Dette var synet som møtte meg i dag morges:

Jeg tenkte bare: "snø i oktober.. Er det mulig?" Det har vært "katastrofe-tilstander" i mange av statene i nord-øst-USA i dag, og familien min sier at det ikke er vanlig med snø så tidlig på året. For to uker siden var det jo nærmere 30 grader..? 

Se hva aftenposten skriver. 

Det er meldt snø de nærmeste dagene, men iom. at temperaturen ikke er lav nok, vil ikke snøen bli liggende. Så til den smelter får jeg bare kose meg med våt slush, mens min kjære familie hjemme soler seg ved palmer og basseng på Beach-klubben på Madeira (øy utenfor Marokko)..!

I dag har jeg:

Kost meg med kaffe, Zoey og en varmt ovn <3

(Melissa og Julia)

Carved gresskar! Jeg ble faktisk ganske fornøyd med de to jeg lagde:

Ikke verst for en nybegynner (?) :)

Mom og jeg har også laget Halloween-cupcakes i dag. Med de nye frosting-tuppene jeg kjøpte på Walmart for en stund siden, sammen med ordentlig Halloween-sprinkles og Halloween-former, må jeg si de ser ganske proffe ut!

Dette har vært en super helg! Var med jentene på fredag, bryllup i går, og Halloween-forberedelser i dag. Jeg skal skrive om fredagen, men det får bli i morgen. Amy spurte om jeg ville gå trick-or-treat med henne på Halloween, noe jeg ikke har gjort siden 3./4. klasse, så det kan bli interessant :P Hva vi skal være får dere vente med å se, men jeg dere kan få et lite hint: superduo - rød og grønn, med stoore mager.

Håper dere liker det nye høst-designet på bloggen min, selv om det ser ut som jeg må gå over til en vinterlig header om ikke så altfor lenge.3 Kommentarer


Happily ever after

I dag har jeg og resten av familien vært i bryllup. Selve seremonien og "the reception"/ festen tok sted like utenfor Augusta, hovedstaden i Maine, i et koselig, innleid lokale. Det var niesen til mom, Mae, som giftet seg med Mitch.

Det var et typisk bryllup slik man ser på film, med "I do", nydelig brudekjole, father-daughter dance, taler, kakeskjæring og bildetagning. Litt artig at presten i bryllupet var onkelen til bruden. Han hadde fått tak i "prestebevis" på nettet.

Alle gjestene fikk hver sin lille kurv med navnet vårt på, som indikerte hvor vi skulle sitte, og de var fylt med hvite og blå M&M (Mae & Mitch). Hehe, søt detalj :)Antrekket mitt: blå kjole fra Forever 21 (som jeg kjøpte da søndagen jeg var i Portland), en hvit cardigan fra Hollister, svarte, høyhelte sko og litt diverse smykker.

1 Kommentarer


(God) morgen

Good morning sunshine.. Ikke så god morgen her. Da jeg våknet opp i dag føltes det som om noen presset noe hardt ned på øyelokkene mine, og da jeg så meg selv i speilet var det ikke noe vakkert syn som møtte meg gitt. Begge øynene mine er kjempehovne, så jeg må konsentrere meg for å holde de oppe. Samtidig vil de liksom heller ikke lukke seg.

Jeg bestemte meg derfor for å bli hjemme fra skolen i dag, for å slappe av og forhåpentligvis bli kvitt de hovne øynene.

Vi tapte uheldigvis kampen i går BIG TIME (6-1), noe som betyr at fotballsesongen er helt over. Brunswick er en gigantisk skole, så jeg skjønner godt at de har et veldig godt lag. Jeg og et par andre jenter fikk desverre ikke noe spilletid, men jeg regnet egentlig med dette siden vi kun har hatt én trening med Varsity. Så det ble mye "cheering" fra benken! Til tross for tapet var den to timer lange bussturen hyggelig, og på veien hjem stoppet vi i Augusta (Mains hovedstad) for å spise på en "restaurant" som heter Panera Bread, (Deli De Luca blandet med Kaffebrenneriet), bare en smule større :P

Dere skal få slippe å se elefantøynene mine i dag, så her er noen bilder fra helgens overnatting hos Stephanie/ fotballturneringen:Bilder: Hannah

Ha en fin dag :)


 2 Kommentarer


Champions

Nå har jeg nettopp dusjet, og kommet meg inn i komfortable klær etter en lang dag med fotballturnering. Og gjett hvem som vant? - Hampden Academy JV Girls! :D

Vi fikk t-skjorter og en stor pokal!Nå skal jeg gjøre litt lekser og slappe av, før jeg skal over til Stephanie's place hvor vi skal ha soccer sleepover :D

Etter finalen, som vi vant 2-0, spurte Coach B. meg, Ellie og Idy om vi ville trene og spille med Varsity for resten av sesongen! Hun kunne ikke garantere spilletid, men vi takket selvfølgelig ja. Det betyr at fotballsesongen ikke er over enda for meg, og på mandag får vi Varisty-draktene våre :)

Den vanlige sesongen for både JV og Varsity er over, men iom. at vårt Varsity lag fikk en såpass høy plassering på tabellen, er vi med i noe som heter "Play-off's". Dette er en slags turnering som går over lang tid, hvor de beste lagene i staten spiller mot hverandre. Hvor lenge det er igjen av fotballsesongen kommer helt ann på om vi vinner eller taper første play-off-game mot Brunswick High School.Har forresten helt glemt å fortelle dere om den såkalte "mouth guarden" vi må bruke mens vi spiller fotball her i USA. Den er ment for å beskytte tennene/ skjeven når man header ballen/ kommer i et sammenstøt med en annen spiller. I starten var den helt forferdelig å ha i munnen, men etter å ha brukt den hver dag i 11 uker har jeg blitt veldig vant til det. Det hjalp også at jentene fortalte meg at det var meningen å putte den i varmt vann og deretter i munnen, for å forme den etter tennene mine. - Noe jeg selvfølgelig ikke hadde gjort.. Dette var den tredje uken med fotball - blondt øyebikk.. :P2 Kommentarer


FREDAG!Nettopp kommet hjem fra siste team dinner med fotballaget. Kjempe kos <3 I morgen er det turnering!

Nå skal jeg på Hampden's site hjemme-footballkamp før play-off's starter, mot Brewer (Witches). 

Rask oppdatering - God helg!


4 Kommentarer


Last little bit of my soccer career

(skrevet i går)

Nå har jeg endelig fått spist litt middag etter en lang dag. Skoledagen gikk greit, kun én prøve i dag i U.S. History, og den gikk faktisk veldig bra. Da klokken ringte gikk vi til locker-room'et, skiftet til fotballtøy og skyndte oss ned til kunstgresset. 

Vi spilte faktisk ganske bra, til tross for det veldig dårlig resultatet 0-4. Vi har tapt 3 kamper denne sesongen 2 av 3 mot Bangor High School, som har det beste JV-laget i serien vår. De ligger på første plass og vi på andre, hvis jeg ikke tar helt feil.

Til tross for tapet var det gøy å spille, og jeg nøt den siste ordentlige kampen på Hampden Academy's JV soccer team. 

Iom. at dette var den siste kampen denne sesongen var det "senior night". For senior'ene på Hampden Academy, meg inkludert, var dette siste fotballkamp på high school, så det holdes alltid en liten seremoni for avgangselevene og deres foreldre mellom JV-kampen og Varsity-kampen.

Vi ble ropt opp på høytalerne én etter én, løp til HA-merket på midtbanen og ga foreldrene våre en rose. Deretter ble det tatt noen raske bilder, før vi alle løp av banen - fordi Varsity kampen skulle begynne.
Rachel tok noen bilder (langt unna) for meg, men de ordentlige bildene som ble tatt ute på banen får vi nok litt senere. 

 Nå har jeg kun tre treninger igjen (onsdag-fredag), og deretter JV-turneringen på lørdag, og med det er min korte fotballkarriere over. 

Ps. har fått høre (og merker det selv også) at norsken min begynner å bli dårligere (både på bloggen og når jeg skyper med dere), så fra nå av lover jeg herved å skjerpe meg. Skal gjøre mitt beste i hvertfall.

5 Kommentarer


Lørdag

God helg folkens!

Dette er første helgen siden jeg kom hit hvor jeg ikke har noe spesielt planlagt, noe som egentlig er litt deilig. I dag morges dro jeg og mom til Bangor for å jobbe frillig på et ski-sale. De hadde masse skiutstyr der, helt nye ting - kjempebillig!Vi jobbet i kassen i et par timer, og fikk kjøpt meg et helt nytt par langrennski, langrennstøvler og staver. Så nå er jeg helt klar for vinteren 2011 (selv om jeg skulle ønske sommeren kunne vare litt lenger).

Jeg trengte også noe å ha på hendene mine når jeg står på ski, langrenn og slalom, og da passet jo disse perfekt til meg: Litt komisk egentlig, at jeg kjøper skiutstyr med norske merker her i USA: Swix/ Madshus etc. Og norske merker som er billigere her i USA enn i Norge, urettferdig altså..

 Jeg orket ikke å begynne på leksene for neste uke, så jeg tenkte "hvorfor ikke se noen filmer jeg ikke har hatt tid til å se?". Så jeg har hatt et filmmaraton i går kveld og i dag:

- Friends with Benefits

 

- Beastly

 

- Me and Orson Welles

 

- A Little Bit of Heaven

 

 Nå skal jeg slaffe videre - akuratt sånn helger bør være!

Kos dere!

0 Kommentarer


Soccer pictures

Nå er kl. 11 pm. her i USA, og jeg sitter og sliter med noe som heter "complex numbers" i Honors PreCalculus (matte). Har ikke hatt noe om dette før, noe de andre i klassen min har hatt masse om fra før av, så jeg håper virkelig at Mrs. Ballard har forståelse for at jeg ikke har fått til leksene til i morgen. Uff, hater å komme uforberedt..

I dag hadde vi sen trening, fra kl. 6-7.30 pm. inne (første innetrening). Det er så utrolig rart å tenke på at det bare er litt over én uke igjen av fotballsesongen. Vi har vår siste bortekamp i morgen (mot Brewer High), men jeg tror den mest sannsynlig blir avlyst pga. regn. Litt kjipt, iom. at vi slo dem 3-0 da vi spilte på hjemmebane.

Trist at fotballen snart er over, har hatt det kjempegøy - mange harde treningsøkter, men det har virkelig vært verdt det! Neste uke har vi vår siste hjemmekamp, mot rivalene våre Bangor High. Det er det beste laget i serien vår, de ligger på 1. plass og vi ligger på 2. plass. Vi tapte forrige kamp mot dem, så jeg håper virkelig vi vinner!

Sett bortifra de stygge matteoppgavene har det vært en fin kveld. Familiens båtvenner (venner de seiler med) har vært her i et middagsselskap hele kvelden, så nå er jeg METT. Ellers introduserte jeg norsk melkesjokolade til fotballjentene etter trenigen i dag, og det ble godt tatt i mot! Hvem kan vel si nei til Freia? Jeg har også kost meg med leverpostei og makrell i tomat på knekkebrød til lunsj i dag. Ehmm.. vel jeg koste meg i hvertfall med leverposteien :P Neida, makrell i tomat er ikke så ille.., jeg bare foretrekker leverpostei :P

I dag hadde vi ikke vanlig skoledag, noe som var veldig deilig:

Freshmens: freshmen awerness day (de fikk kjøre rundt i golfbiler med "drug-goggles" i skolegården, for å se hvordan det er å kjøre full etc.)

Sophmores + Juniors: PSAT's (Prøve SAT's, som er en slags eksamen alle juniors/ seniors tar til våren (jeg slipper heldigvis å ta SAT's)).

Seniors: College visits. Jeg var på UMO (University of Maine Orono) hvor søsteren min går. Jeg hadde vært der én gang før på College Fair, men det var gøy å gå rundt og se hvordan det er å gå på college her i USA. Campusen er kjempefin!

GO BEARS!

3 Kommentarer


Friends are like stars. Even though you can't always see them, you know they're there.

Se hva som ventet på meg da jeg kom hjem fra fotballkampen min..PAKKE FRA NORGE! 

Og inne i pakken gjemte det seg:

Norsk lesestoff, yay!

Leverpostei.. Gud som jeg gleder meg til å spise dette på Wasa knekkebrødet mitt <3

Grøt :D

Som mange vet er jeg ikke noen stor fan av makrell i tomat/ flykrasj (som min far), men det er noen år siden siste jeg smakte, så jeg skal gjøre et tappert forsøk på å få i meg litt Omega 3.. Og vertsfamilien min blir nok glad for å få smake litt skikkelig norsk, tradisjonelt pålegg!

Men det som betydde mest var denne haugen:

Aurora.. <3

Hahah, jeg leeer :D  

 Og melkesjokolade (og myye annen sjokolade) da selvfølgelig <3

Oda, beste <3

Dere aner ikke hvor mye dere betyr.. Virkelig <3

Tusen takk verdens beste familie, for pakken. Mor, du må virkelig ha stått på for å fikse alt sammen! Det var så gjennomtenkt! :) Jeg fikk også en del personlige ting, en kjempefin ny drikkeflaske (som kommer godt med på fotball-/ basketball-trening!), lydbok (som jeg hører på nå), brunost, saltsild (<3) ++

Dagens quote (overskriften) fikk jeg (på en liten magnet-ting) av min kusine Kjersti, og den står på kommoden min, så jeg ser den hver dag.

 5 Kommentarer


Gotta love America

Bildedryss fra søndagens Portland tripFørste måltid på Taco Bell, and I like it :D


En ring jeg kjøpte at søsteren til CeCe, Jessica, som lager ringer av gamle klokker etc.

Bare noen få poser.. :)
Dette var noen av innkjøpene :) Resten kan dere se på bilder jeg legger ut senere.

Nå må jeg stikke på skolen, snakkes <3

4 Kommentarer


Hjulene på bussen..

Hei :)

Nå sitter vi på bussen hjem etter 9 intense timer med shopping, spising og en god del latter!

Sliten, men har hatt det kjempegøy. Brukt alt for mye penger.. :P Fikk desverre ikke tak i lader til Mac'en, fordi de hadde bare delen som går fra klossen til mac'en, og det var jo den andre delen jeg trengte. Men men, får bare klare meg med min midlertige løsning :)

Ellers har jeg også kjøpt Uggs, noe jeg absolutt ikke trengte i dag, fordi det var 30 grader i Portland! Rart at det var 10 grader på torsdag, mens denne helgen gar vi gått i shorts :P

Jeg ELSKER forresten Forever 21! Billig, masse fint og stoor butikk. Vi var der inne i over 2 timer, hehe.

Praktisk med gratis wifi på bussen, ikke så mye annet å gjøre, når det er mørkt ute og filmen de sender på skjermene er av VHS-kvalitet :P

Jeg fikk også kjøpt en kjole jeg skal ha på meg i et bryllup jeg skal i om tre uker :) Gleder meg!

Btw, alle posene på bildet er ikke mine!! Vi var fem jenter, Ingrid, Olivia, CeCe, Caity og meg4 Kommentarer


Portland here we come!

Nå sitter jeg på en buss (aka Timesekspressen) med Olivia (Sverige) Ingrid (Norge) og Caity (USA) på vei til Portland, to timer unna.

Nå er vi i Augusta, hovedstaden i Maine :)

Vi tok bussen kl 7, så vi har hele dagen foran oss med med shopping :D Kjøpesenteret der har bla. Forever 21, som ikke finnes i Bangor, så gleder meg!

Dette kommer til å bli en awesome dag!

Kos dere siste dagen av høstferien! Jeg har fri i morgen, men har selvfølelig fotballtrening fra 8-9.30, så må opp tidlig uansett.

1 Kommentarer


Puuuh... *Lettet

Hei folkens :) 

Nå skrev jeg akkurat et kjempelangt innlegg som selvfølgelig ble slettet.. Jeg bare elsker blogg.no!

Uansett, jeg puster lettet ut i dag fordi det ikke er mac'en min det er noe galt med, men laderen. Da jeg kom hit til USA fikk jeg låne Mom's Mac-lader, altså den delen av laderen som stikker inn i veggen. Resten av laderen er norsk, så det må være noe galt med forholdet mellom den norske og den amerikanske delen. Litt rart iom. at det har fungert helt fint i 2 mnd.. (?)

Men uansett, det viktigste er at mac'en er i god orden, så jeg får gå i innkjøpt av en ny lader i Portland på søndag. Som mudlertidig løsning kom jeg plutselig på at jeg har en litt rar "duppe-ditt" som jeg bruker til å lade kameraet mitt, som passer både til min norske mac-lader og stikkontakten her i USA.


Min sorte, lille lifesaver :)

Jeg fikk forresten lov til å spille kampen i dag (1-1) av the athletic trainer, etter mye ising og badasjering (USA og sikkerhet altså :P). Det gjør fortsatt vondt, men hevelsen har heldigvis gått bort. Nå kommer det sakte, men sikkert til syne et lekkert stort blåmerke (synes ikke så godt på "photobooth"-bildet)..


Det var forresten iskaldt på fotballbanen i dag, sikkert rundt 10 grader (!). Og vi løp rundt i shorts og kortermede drakter = god oppskrift på å få forkjølelse. På lørdag (bortekamp) skal jeg være litt smartere og ta på med super-undertøy!

I morgen har jeg: matteprøve, study hall, kjemi og world literature (gloseprøve med 60 ord, yay!). Men jeg har noe hyggelig å tenke på for å komme meg gjennom dagen: sleepover hos Morgan fra fredag til lørdag :) KOS!

God helg (og nyt resten av høstferien for dere som er så heldige!)
1 Kommentarer


Én god og én dårlig nyhet..

Så jeg har en god og en dårlig nyhet til dere. God nyhet: jeg har både fått "Hampden Soccer" genseren min i posten og fått Fotballbildene i dag :) Jeg skal poste bildene, må bare scanne dem først.

Dårlig nyhet: noe har skjedd med mac'en min.. Vet ikke hva det er, men i kveld ville den plutselig ikke lade lenger (?) Har ikke peiling på hva det er, har prøvd forskjellig adaptere, forskjellig støpsler, men lyset på laderen lyser ikke. Skal prøve med en kompis sin lader i morgen, så forhåpentligvis er det bare laderen min som er ødelagt. Det er selvfølelig ikke mer batteri igjen på Mac'en, så i dagene fremover må dere belage dere med litt mindre blogging.

Hvis noen har noen tips på hva som kan være galt, vær så snill og si ifra! Skal heldigvis til Portland på søndag, så hvis jeg finner ut at det er noe galt med mac'en kan jeg heldigvis spørre i Apple store der (det finnes ikke Apple store i Bangor/ Hampden). Håper bare garantien min er gyldig her borte..!

Jeg krysser fingrene, og holder dere oppdatert med mobilblogging imens :P

I dag fikk jeg ikke lov til å trene pga ankelen min.. Noen tuppet den på treningen på mandag, og den er fortsatt hoven. Håper bare jeg får lov av "the athletic trainer" å spille kampen i morgen! I dag hadde soccer-jentene team dinner hos Rachel, superkoselig <3

I morgen har jeg både en fysikktest og en u.s. history exam, Wish me luck!

- Kamilla <35 Kommentarer


Love Weekends.

Min helg i bilder:

Homecoming game


Cross country gathering hos Ash


My first bonfire


Sleepover med Juliette, Ashley and Ashley <3

Jacuzzzi with the girls


Marilyn - cutest kitten ever


Angrepet av kalver (priceless!)


Blitt slikket av kalver

Chillet med 200 kuer


og luktet deilig kulukt :P

I just love weekends <33 Kommentarer


Homecoming game

Vi tapte uheldigvis homecoming kampen mot Gardner 19-29, men det var allikevel en kjempekoselig kveld :) Og så hang litt med maskoten etter kampen.. :D

Og "the foreigners" måtte selvfølgelig prøve Derek's Bronco-hode :P Skjønner ikke at han klarer å se noe inne i det kostymet - utroolig klaustrofobisk! haha..

Jeg kler hodet ganske godt, synes du ikke? :)

Bandet er alltid på plass når Hampden har hjemmekamper! Savner torsdager litt kan du si.. 
"Cat fight" - the tiger and the bronco :P

 2 Kommentarer


Party music all day - every day

Har fått noen forespørsler (Hei Oline <3) om å legge ut en liste over litt musikk vi hører på her i USA. USA er litt foran Norge, så mye av musikken vi hører på i Norge er musikk som er relativ "gammel" her. Å nei, jeg tenker ikke på klassikere som The Beatles etc, jeg tenker på listepop/ partymusikk. For det er nettopp dette det går mye av her, partymusikkDag ut og dag inn, i bilen, i butikker, på fotballbanen, partymusikk all day - every day. For min del er ikke dette noe jeg hører på hele tiden til vanlig (før jeg kom hit), så det er deilig å ha sin egen iPod (takk Sverre <3) og høre på litt annen musikk once in a while.

Men Oline, her er noe av musikken folk hører på her:

 • Tonight, tonight- Hot Chelle Rae (sangen i videobloggen min)

 

 • Moves like jagger- Maroon 5 feat. Christina Aguilera

 

 • Good girls go bad- Cobra Starship
 • Middle finger- Cobra Starship feat. Mac Miller 

 

 • You make me feel- Cobra Starship feat. Sabi
 • Hot mess- Cobra Starship
 • The show goes on- Lupe Fiasco
 • Look at me now- Chris Brown feat. Lil Wayne

 

 • Top of the world- The Cataracs feat. Dev
 • Like a G6- Far East Movement feat. The Cataracs
 • Donald Trump- Mac Miller

 

 • Coconut tree- Mohombi & Nicole Scherzinger
 • Opposite of adults- Chiddy Bang
 • Be my escape- Relient K
 • Super Bass- Nicki Minaj

 

 • Fly- Nicki Minaj
 • Where them girls at- David Guetta feat. Nicki Minaj & Flo Rida

 

 • Club can't handle me- Flo Rida
 • I like it- Enrique Inglesias & Pitbull
 • Little bad girl- David Guetta feat. Taio Cruiz, Ludacris

 

 • Don't trust me- 3OH!3
 • My first kiss- 3OH!3 feat. Ke$ha
 • Just a dream- Nelly
 • Forever- Drake, Kanye West, Lil Wayne & Eminem

Det går også mye i Lady Gaga og Katy Perry.

Noe av denne musikken spilles/ har vært spilt i Norge en stund, er klar over det :)

Søsteren min Julia anbefalte meg denne siden (freshnewtracks.com), hvor det finnes helt ny musikk som ikke selges enda, og det er også en del artister som prøver å bli oppdaget. 

Håper dette var til hjelp Olly <3 Savner deg litt kan man si..


6 Kommentarer


We love chemistry

Soo excited!

Just kidding.. we love chemistry and "the squirter" :P

Vi hadde forresten Pep-rally på skolen i dag :) Min første her i USA, og det var kjempegøy! For dere som ikke vet hva en Pep-rally er,  får dere vente til i morgen. Da legger jeg ut litt bilder fra dagen i dag + noen bilder av hvordan skolen ser ut nå under Homecoming week.

Noen bilder fra forrige helg: Emmas breakfast birthday + shopping på Mallen i Bangor ;)

Utrolig hvor trangt (og morsomt!) det er å presse 6 utveklsingsstudenter inn i en fotoboks. Kan tenke meg at folk som gikk forbi lurte på hva som foregikk der inne..


Hampden girls: Emma (birthday girl <3), me and Juliette


Og som vanlig kjører vi overalt! :)

Nå venter Chem, Homors PreCalc, U.S. History ++ lekser. Yay! Fikk forresten A's på begge U.S. history-prøvene jeg fikk tilbake i dag! Check it out: 97 og 99 :D3 Kommentarer


Høst i Hampden

Hei! 
Ja, folk har allerede begynt å pynte til Halloween.. Dette startet for rundt 3 uker siden = slutten av august/ begynnelsen av september! :PPå kampdager må vi kle oss en spesiell måte: soccer-guttene kler seg i fintøy (dress og slips), football-guttene har på seg jersyen sin, vi har enten på oss den lilla oppvarmingsjakken, jersyen vår, eller noe crazy vi finner på sammen (knærsje farger, soccer-sokker etc. :P) 

Denne uken er  "Homecoming week", noe som vil si at vi skal kle oss ut hver dag på skolen.. Haha.. 

Mandag: Class color day (seniors: black)Tirsdag: Decade day (throwbacks to those past eras)

Onsday: Pajama day (slippers and bathropes :P)

Torsdag: Hollywood day (favorite celebrity)

Fredag: Purple Pride (Go Broncos!)

Kommer nok ikke å kle meg ut hver dag, men i allefall mandag, onsdag og fredag! :) Liker amerikansk school spirit! Synd vi ikke har slike ting i Norge..


Temperaturforandringene her er helt utrolige! På morgenen er det rundt 15 grader, på dagen er det mellom 20-30 grader og på natten er det 3 grader..! Klarer ikke å bestemme meg om jeg skal gå i t-skjorte og shorts eller vinterjakke :P

Det var over 30 grader i helgen! De sier at det ikke er normalt for denne tiden av året, men jeg klager ikke :D

.. Kom forresten hjem nå (22:30) etter fotballkap i Lewiston (2,5 timer unna), så har altså ikke vært hjemme siden kl. 7:30 i dag. Vi vant heldigvis 3-1!

 4 Kommentarer


Senior picture

Hei! I dag har jeg gjort litt forskjellig:

- pakket ut mat og diverse fra seilbåten (som tas opp av vannet i morgen).

- spist verdens beste is: mint chocolate chip.

- plukket epler på en apple orchard med mom og Julia.


- tatt senior pictures, som skal i årboken, ute i hagen.

- spist ordentlig laks (for første gang på over 6 uker! naaam) på en restaurant her i Hampden.

Kjempefin dag! Og takk til Jeppe for redigering av senior bildet, kjempefornøyd :)

I morgen er det på'n igjen..

5 Kommentarer


hits