Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Liten oppdatering

Hei :)

Pga. dårlig føre på veiene ble rennet på Black Mt. avlyst i dag. Kjipt, men jeg må ærlig innrømme at det er litt deilig å slippe og stå opp kl. 3.

Jeg, Emma og Juliette bestemte oss derfor å dra og se på "Regionals" for Cheerleading i Augusta (the capital of Maine). Altså en konkurranse for de beste "cheerleading squads" i denne delen av Maine. Jeg skal ta masse bilder/ filme litt (hvis det er tillatt), så dere skal få en liten smakebit litt senere.

Forresten, se hva jeg fant på urbandictionar.com:

Haha, soo true :P

Denne morgenen har jeg egentlig bare slappet av, noe som er litt deilig når hverdagene stort sett går i 100. 

3 Kommentarer


20 dager

I got my wish, vi har snow day i dag! 

Det snør ikke noe særlig nå lenger, men det er glatt på veiene, så skolen ville ta "precautions" i tilfelle noe skulle skje med elevene på vei til skolen. Hehe, jeg klager i hvertfall ikke!

Mens jeg ligger i senga, og hører den kalde vinden suse forbi vinduet mitt, tenker jeg på hvor jeg skal reise om 20 dager. HAWAII! Tanken på sol og en varm strand frister ufattelig mye akkurat nå.

Det meste er i boks for reisen:

- flybilletter

- hotell (både på Hawaii og i Portland, hvor jeg skal tilbringe natten før flyturen)

- bikini, som jeg nettopp bestilte fra Victorias Secret. Jeg liker egentlig best å handle i en ordentlig butikk, slik at jeg kan prøve klesplagget/ se kvaliteten, men det viser seg at det ikke er så lett å finne en bikini i butikkene i februar, så jeg måtte ty til internettshopping.

Er den ikke fin? :)


Når jeg først måtte betale shipping, kjøpte jeg denne søte sommerkjolen også. Sikkert fin å ha på Hawaii!

Nå mangler jeg bare noen småinnkjøp, som solkrem og fuktighetskrem, pakke kofferten min, så er jeg ready to go!

Jeg har gledet meg til dette så lenge nå, så jeg håper på god værmelding og en problemfri flytur - Dette kommer til å bli verdens beste February Break!Nyt Fredagen!


1 Kommentarer


Plassering!

I kveld fikk jeg min første ordentlig plassering i et slalåmrenn! Jeg kom inn som nr. 9, med tidene 33 sek og 34 sek (husker ikke desimalene). Det var bare 30 jenter med i rennet, men er allikevel veldig fornøyd!

I morgen skal jeg rett til UTC (United Technologies Center) i Bangor etter skolen, hvor vi skal "tune" skiene våre (vokse, sharpen the edges etc). Deretter skal vi alle hjem til treneren vår, og spise pizza. Jeg liker team dinners!

På lørdag blir det enda en tidlig morgen, opp "bright and early" kl. 3! Oppmøte utenfor skolen rundt kl. 4. Vi skal ha to renn på "Black Mt.", ett GS og ett slalåmrenn. Vi var på Black for 3 (?) uker siden, så jeg vet sånn nogenlunde hvordan bakken er. Jeg skal kjøre begge rennene, så det blir gøy!

På Hermon Mt., hvor vi trener på hverdager, har de malt én av stolheis-setene rosa! Jeg og Juliette bestemte oss for at vi skulle i hvertfall få sitte i det rosa setet en gang, så vi ventet over 10 seter på at det rosa skulle komme. Hehe, hva gjør man vel ikke for en heistur i en rosa heis?

Ha en super helg alle sammen! Det har i allefall jeg planer om :)

PS: Jeg håper på en snowday tomorrow! Det er meldt 5 inches med snø, og glatte forhold på veiene. The weather report på Channel 5 og "the snow day calculator" (ja.. de har en egen kalkulator for dette), sier at det er 60% sjanse for en deilig dag hjemme - så jeg krysser fingrene.0 Kommentarer


Heiii

Nå er jeg hjemme fra trening, svett og deilig!


Vi hadde "lower body workout" i dag, så lårene mine er passe møre akkurat nå.

Som jeg har nevnt tidligere, startet semester 2 på mandag.Dette er fagene mine for dette halvåret:

- Honors PreCalculus

- Chemistry

- Physics

- U.S. History

- English Writers 2Nå skal jeg snart se en basketball kamp på skolen. Det er lenge siden sist, så jeg gleder meg! Go Broncos!

Lise-Maria: Ja, i teorien stemmer dette. Du får vite hvilken flyplass du lander på i USA (NY, Chicago, LA, Houston Texas, Seattle), men ikke før mars-april. Jeg fikk vite vertsfamilien min før de la ut disse listene på AFS.no (inne på profilen din). Lykke til videre! :) 

 1 Kommentarer


Skihelg

Hei :) Da var nok en helg omme.

På fredag var det voksning av ski og "team dinner" hjemme hos oss.På lørdag dro vi tidlig avgårde til "Kent's Hill" og kjørte slalåmrenn. Jeg forbedret meg mellom de to "run'ene" denne gangen også, med tidene 49 sek og 48 sek. :)Etter rennet dro familien opp på Sugarloaf, hvor vi overnattet i den samme "condo'en" (leilighet-ish) vi gjorde nyttårshelgen. På kvelden spiste vi hamburgere på en restaurant i "The Village" som er sentrum av "the Sugarloaf Ski Resort". 

Jeg fant også ut at jeg hadde klart å glemme igjen min nye boblebukse på "Kent's Hill" hvor vi hadde kjørt renn ridligere på dagen. Jeg var veldig bekymret, fordi jeg virkelig trenger den buksen. Jeg bruker den hver trening + under alle renn, og slike boblebukser er dyre. Det er utrolig mye kaos under disse rennene; 150 løpere som alle skal av og på med tøy, inn og ut av varmestuen etc, så du kan tro jeg var usikker på om jeg skulle få se den buksen igjen. Det er også vanlig at folk stjeler/ tar med seg feil boblebukse her borte, så da mom ringte treneren og fortalte hva som hadde hendt ringte han med en gang til treneren på "Kent's Hill". Han sendte en meldig tilbake og fortalte at de hadde funnet buksen min, og at de skal sende den via mail om noen dager. (..lettet!)Jeg trengte denne buksen sårt fordi dad og jeg skulle stå på slalom hele søndagen, men heldigvis fikk jeg låne boblebuksen til mom. Sugarloaf var virkelig fantastisk i dag! Solen skinte, perfekte snøforhold, nesten alle de 100 nedfartene åpne og ganske få mennesker. Grunnen til dette var fordi "The Patriots" (Amerikansk footballag - New England) spilte semifinale i "The Play Off's". The Patriots vant, og er derfor med i SuperBowl i Februar. SuperBowl er noe jeg skal få med meg - part of the American experience. 

Håper dere har hatt en fin helg!

I morgen begynner semester 2 på skolen.


3 Kommentarer


Helg.

Da var uken med mid terms endelig ferdig. Fysikken jeg var så urolig for gikk faktisk ganske bra, så nå er jeg lettet! Etter skolen dro jeg og noen venner ut og spiste kinesisk på en restaurant like ved skolen. Måtte jo feire at vi overlevde "mid term"-uken, og at det er fredag!Jeg har ikke fått tilbake resultatene på tentamnene enda, men på mandag starter et nytt "quarter", altså kvartal 3 -semester 2. Kan virkelig ikke tro at jeg allerede er halveis i mitt år som amerikaner. Tiden har gått så utrolig fort - samtidig som det føles veeelig lenge siden jeg så alle der hjemme, jeg savner så mye.

I dag skal jeg "tune" skiene mine, altså vokse dem. Etterpå har "the ski team" en "team dinner" hjemme hos oss. Pasta/ Pizza + cookies, hvis jeg ikke tar helt feil.

I morgen er det nok en tidlig morgen på meg. Vi skal møte opp utenfor skolen kl. 6 (så litt bedring fra forrige uke), og kjøre opp til "Kent Hill" hvor vi skal kjøre et slalåmrenn.Ha en fantastisk helg! Dette er faktisk min første helg siden skolen startet hvor jeg ikke har lekser eller prøver å øve til, iom. at semester 2 starter på mandag. DEILIG!1 Kommentarer


Every teacher assumes that you have nothing else to do except study for that teacher's class

Min mid-term-uke:

Mandag: Martin Luther King Jr.'s day (fri fra skolen - GSrenn hele dagen).

Tirsdag:

- HPC (Honors PreCalculus = matte) prep*

- Study Halls x2

- World Literature Final* (jeg har allerede levert inn en portefolio som i hovedsak er min eksamen for denne semester-klassen = vi skal bare lese og evaluere en annen elevs portefolio denne timen).Onsdag: 

- HPC mid-term

- Study Hall

- Chemistry prep*

- Leadership prep*

Torsdag:

- Chemistry mid-term

- Leadership mid-term (som jeg allerede har hatt - jeg underviste en freshmenklasse i volleyball sammen med en annen elev, så denne timen skal vi kun spille volleyball).

- Physics prep*

- U.S. history prep*

Fredag (halv dag):

- Physics mid-term (skrekk og gru..)

- U.S. history mid-term

(*prep = preparation class, hvor vi har 80 min dagen før tentamen hvor læreren repeterer pensum/ svarer på spørsmål angående tentamenen. Alle seniors og juniors som har B eller A i faget har lov til å droppe "the prep period", men jeg tenker at det er greit med noen ekstra tips før tentamen - så jeg kommer til å gå til alle mine forberedelsesklasser).

(*final = eksamen. Iom. at World Literature er et semesterfag, er altså ferdig etter denne uka, heter det final og ikke mid-term. Istedenfor World Literature med Mr. Worden skal jeg ha English Writers 2 med Mr. Kissinger i det kommende semesteret. Jeg har hørt at dette er en av de tyngste engelskklassene, så jeg får vel bare brette opp ermene).

Ønsk meg lykke til. Og 5 siste ord: JEG GLEDER MEG TIL HELGEN!
2 Kommentarer


Mars Hill + Invitational at Mt. Black

Det er en lang historie, men jeg racet ikke på lørdag. Juliette og jeg endte i steden opp med å frikjøre, så dagen ble ikke så ille likevel. Det var "freezing", så må innrømme at det ble en del turer innom "the lodge"/ varmestuen.


Sååå kaldt!


BH - anyone?

MANDAG (Invitational at Mt. Black)

I dag fikk jeg endelig race, og mitt første GS (Giant Slalom) endte med tidene 50.03 sek. og 46.97 sek. Plasseringen min ble #54 av 78, og til å være nybegynner er vel ikke det så galt?

Jeg var i hverfall fornøyd med egen innsats, og det har vært en fin dag! Jeg takker Martin Luther King Jr, for denne fridagen.

Me & Juliette

Lunsj mellom "the two runs".

Og ja.. speed suit'en er trang som et pølseskinn, og det er "freezing" når drakten utenpå en tights er alt man har på seg, nedover bakken 10000 km/t. Men hva gjør man vel ikke for å oppnå høyest mulig fart? Hehe..Tirsdag - Fredag består av mid-terms (aka. tentamener). Kan ikke si at jeg gleder meg, men det får vel bare gå som det går. Ha en fin uke folkens!3 Kommentarer


Opp kl. 3 am

Nå har jeg nettopp stått opp.

Jeg er trøtt.Oppmøte utenfor skolen kl. 4:15 am.Jeg skal kjøre mitt andre renn i dag.

(GS = Storslalåm).Ønsk meg lykke til <3

Jeg håper dere får sove litt lenger enn til kl. 3 am.

Ha en super helg!

(Ps: Jeg har fått ski team genseren min! Med "Hampden Academy Ski Team" på ryggen, og "Kamilla" på ermet. Endelig har jeg en "baggy" genser her borte.. ♥).6 Kommentarer


Snowday .. yes!

Både mandag og tirsdag denne uken har vi trent mellom 2 og 3 timer i den lokale slalombakken. Første gangen jeg kjører porter, noe som er veldig annerledes. Jeg trodde jeg var sånn passe god til å stå på ski, men tydeligvis ikke. Hehe, det er bare det at "freestyle" kjøring og racing er to heeelt forskjellige ting. Men jeg blir bedre for hver trening, og selv om det er vanskelig er det jo gøy å lære noe nytt!

Jeg hadde aldri trodd det var så mye man må tenke på når man står på ski..!

I går fikk "the ski team" early dismissal fra skolen (12.30), for så å sitte 2 timer i en skolebuss. Vi hadde nemlig sesongens første race! Rennet var på fjellet Titcomb, Mt. Blue's hjemmebakke, i  Farmington. Jeg var kjempenervøs, og med kjempenervøs snakker jeg skjelving på høyt nivå. 

Etter at vi hadde fått på oss fartsdressene (deilige, lilla, tettsittende drakter) og resten av utstyret hadde vi course inspection i én time. Vi har ikke lov til å kjøre portene, men vi har lov til å ploge/ skli nedover bakken og se hvor de ulike portene er.

Det var 150 "racers", og alle hadde to "runs" hver (to ganger ned bakken). Min tid ble rundt 1.05 min (combined 2.10 min), noe som ikke er veldig bra, men jeg var generelt fornøyd med min egen innsats. Bakken var bratt, isete og 1/3 av alle løperne "DNF'ed" (did not finish) fordi de falt/ kjørte ut av løypa etc.

Jeg tror jeg ende opp som #46 av rundt 75 stk, og for første renn er vel ikke det så verst (?)

Vi var ikke hjemme før rundt kl. 11 pm i går, så da mom kom inn på rommet mitt i dag morges og sa at Hampden Academy hadde announced "snowday" i dag, ble jeg veldig glad. Enda en "first" her i USA.


Snowday vil altså si at de stenger skolen pga farlig værforhold. Snø -> glatte veier -> ulykker -> skolen ansvarlig -> søksmål. Vi hadde null snø frem til for 5 min siden (kl. 12), og det er tydeligvis en snøstorm på vei. Jeg som hadde håpet på snowday i morgen, slik at matteprøven min ville blitt avlyst, hehe.

Deilig å tilbringe dagen i sengen i stedenfor på skolebenken. Jeg får nok gjøre litt lekser, men skal i hverfall nyte dagen!

Snow day er absolutt noe vi bør innføre i Norge! Bare tenk.. Hvis de hadde avlyst skolen i Norge hver gang det snødde hadde vi hatt fri hele vinterhalvåret :)


 1 Kommentarer


Sugarloaf all day and night!

I går sto jeg opp kl. 5 (!), pakket baggene mine, og møtte opp utenfor skolen kl. 05:45. The Ski Team skulle nemlig kjøre opp til Sugarloaf (fjellet jeg var på nyttårshelgen), og stå på slalåm hele dagen. Bedre forhold enn forrige helg, til tross for snømangel, og flere nedløp var åpnet. 

Vi stå på slalåm fra kl. 8:30 - 15:30, altså i 7 timer, så du kan si jeg er "litt" sliten i beina i dag. Frem til lunsj sto vi i en relativt slakk bakke, og bare øvde på teknikk: svinger, kanting etc. Selvom jeg har stått på ski hele livet, er det ekstra gøy når man virkelig får til teknikken som brukes i "racing".

Solen skinte, puddersnø på toppen av fjellet (♥) som faktisk er over tregrensen, så litt propper i ørene hørte med. Sugarloaf er det eneste skisenteret i Maine som har bakker så høyt oppe!

.. Og heisbilder er et "must":

Bilder: iPhone 4

Etter lunsj fikk vi stort sett "free ski". Kjempefin dag, men må si jeg gruer meg til første renn (GS = storslalåm) som er på førstkommende onsdag. Vi har heldigvis trening på både mandag og tirsdag i 2,5 time hvor vi skal øve med porter. Jeg har aldri kjørt "gates" før, så det blir spennede.

Nå venter fysikk/ engelsk/ kjemi og matte.

Håper dere har hatt en fin helg :)1 Kommentarer


Rapport fra sofakroken

Hei og hopp :)

Det ble plutselig veldig kaldt i dag (-12 gr. C), og kald person som jeg er, fryser jeg selvfølgelig. Jeg har satt meg ned i stua i sofakroken foran vedovnen, med et teppe rundt meg, og lurer på om dersom jeg tenker veldig hardt på et 5-7 siders essay som er "due" på torsdag, kanskje det skriver seg selv (?).

Essayet (i World Literature) er et "iSearch paper" hvor vi skal skrive om alle bøkene vi har lest siden oktober, hvordan disse bøkene har påvirket oss, hva vi har lært om kulturen vi har lest om etc. Som jeg har skrevet tidligere valgte jeg kulturen i Midt-Østen, og nå 4 bøker, 2 artikler og en film senere, har jeg faktisk lært veldig mye. Utrolig hvor mye man lærer om en kultur ved å lese romaner, istedenfor å bare lese tørre faktabøker. Man leser om en kultur uten egentlig å være klar over det, fordi du følger én eller flere historier i kulturen - noe som raskt gjør ting mye mer interessant.Et lite svar på et spørsmål: Midturms er det amerikanske svaret på tentamen, altså prøve over alt pensum fra første halvår. I Norge varer tentamen vanligvis i 4-5 timer, men her borte varer de kun i underkant av 2 timer (hvis jeg ikke tar helt feil). Man har derfor vanligvis alle midturm'ene (uff, blanding av norsk og engelsk) på en uke, gjerne to hver dag. Når man ikke har midturms i løpet av denne uka har man noe som heter "prep-periods", som er forberedene timer i alle fag. Min midturm-uke er om to uker (gleder meg ikke spesielt..), så jeg kommer til å skrive mer om dette da! 

Det ser ikke ut som om det skjer noe i Word-dokumentet mitt, så jeg får vel sette igang med essayet mitt..

God tirsdag <31 Kommentarer


Nyttårsforsetter

video:nyrsforsetter

Musikk: Alexi Murdoch - A Song For You

3 Kommentarer


Sugarloaf

Herlig weekend på fjellet, fin avslutning på juleferien. I dag sto dad, Julia og jeg på ski i 4 1/2 t, i glitrende solskinn og perfekt temperatur - ikke for vamt, ikke for kaldt. Too bad føret ikke var supert, mangel på snø denne vinteren = mye kunstsnø, noe som kan bli litt "crummy" og isete. Pga. av solen myknet snøen utover dagen, så det ble ikke så verst allikevel. Vi spiste en deilig lunsj på en av restaurantene i "the Village", og sto i et par av Sugarloaf's over 100 nedløp (ikke alle var åpne pga. snømangel).

I bakgrunnen på bildet kan dere skimte noen av bakkene.

Det var en egen liten "landsby"/ resort  (the Village) nedenfor nedfartene: restauranter, butikker, hoteller, leiligheter etc.

(finger i veien, men sånn går det når man bruker et mobilkamera, med sola i fjeset).

Ny skijakke og -bukse på meg, som jeg fikk i julegave av mine kjære foreldre ♥


Det ble også litt fyrverkeri på nyttårsfesten jeg var på, så kvelden ble reddet for min del. Hadde ikke med meg kameraet mitt, så det ble et halv-dårlig bilde, men bedre enn ingenting.

Godt Nytt År til alle sammen! Jeg har en følelse av at 2012 vil bli et fantastisk år! Jeg har i hvertfall mye jeg gleder meg til:

- Midturms i januar (jippi! :P)

- Hawaii i februar

- 18 årsdag i mars (Jeez, jeg blir myndig!)

Opplevelser med familien min og venner her borte

- Graduation i juni

- Se famlien min igjen i juni + et par uker ferie i USA med dem

- Se venner igjen i juli

SOMMERFERIE

- Siste året på vgs, RUSS (!)2 Kommentarer


hits