Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

.


Litt lenger ferie... pliiis?

 

xoxo Kamilla <32 Kommentarer


Beklager alle innleggene..

Jeg holder på å oppdatere de forskjellige kategoriene under headeren (menyen under bildet), og det er derfor litt kaos med forskjellige innlegg..

Beklager, men har ikke holdt på med denne bloggingen så veldig lenge, og vet derfor ikke hvordan jeg får det bort..Reiser forresten om 3 1/2 time, kanskje på tide å legge seg??

Xoxo Kamilla <37 Kommentarer


Kontakt

Hei!

Dersom du lurer på noe angående utveksling, AFS, eller andre ting, må du ikke tvile med å ta kontakt.

Jeg svarer på alle spørsmål som blir stilt i kommentarfeltet under innleggene, enten det er tilbake på din blogg, eller i et eget innlegg.

Dersom du har noen spørsmål du ikke ønsker å stille på bloggen, er det bare å sende meg en e-mail til:

gurokamilla@hotmail.com2 Kommentarer


Guro Kamilla

Hei!

Jeg heter Guro Kamilla og er en jente på 18 år. Jeg går i 2. kl. på videregående, og bor i Bærum. Jeg er en positiv og engasjert person, som liker å oppleve nye ting. På fritiden driver jeg med musikk, trener, er med venner og nyter livet. Jeg er også veldig glad i å lese og reise.11. august 2011 reiste jeg som utveklsingsstudent til Hampden, i staten Maine i USA, hvor jeg skal tilbringe ett år. Jeg reiser med utvekslingsorganisasjonen AFS, og er så langt veldig fornøyd! Her i Hampden bor jeg hos en koselig vertsfamilie som består av Cindy (mom), Ron (dad), Erica (21) og Julia (16). Jeg er senior (grade 12) på Hampden Academy (High School).

På denne bloggen skriver jeg om livet mitt som amerikaner. Bloggen er i hovedsak ment for venner og familie, slik at dere kan se hvordan jeg har det over dammen. I tillegg håper jeg på å inspirere noen fremtidige utvekslingsstudenter gjennom denne bloggen, slik jeg ble inspirert av andre utvekslingsblogger.

0 Kommentarer


Den er endelig her..

Åh.. det er så deilig! Nå er det endelig vinterferie!

Det skal bli deilig med en etterlengtet ferie etter mye slit og mas på skolen. Bare slappe max av!

En slik står på rommet mitt nå...

(Uferdig pakket riktig nok, men... hehe)

For jeg er nemlig så heldig at jeg skal forlate all snø og kulde, og tilbringe den kommende uken på denne øya...
bildene er lånt fra: Flikr & blogg.

Madeira here i come!

 

Kos dere masse i ferien og lad opp batteriene!

Xoxo Kamilla <35 Kommentarer


This is Norway

Slik skal jeg presentere Norge..

hehe ;)

Xoxo Kamilla <35 Kommentarer


Nyhet, nyhet, nyhet!

I dag lå det en mail fra AFS i USA å ventet på meg! De har nå mottatt søknaden min, godkjent den, og er i gang med prosessen å lete etter vertsfamilie til meg!

Kanskje får jeg vertsfamilie i morgen - eller kanskje jeg får det i august.

Én ting er i hvert fall sikkert...

bilder: weheartit

Jeg kommer til å sjekke mailen min hver dag fremover!

 

Skal forresten ta dose nr. 2 av Hepatitt A+B i morgen, wish me luck.

Xoxo Kamilla <37 Kommentarer


Ha en fin dag alle sammen!


Bilde: kamillainusa

Xoxo Kamilla <31 Kommentarer


Fagvalg - I MORGEN!

Som alle 1. klassinger forhåpentligvis vet, er det frist for fagvalg i morgen. Jeg ville nok tenkt "Æææ", men jeg har heldigvis litt lenger tid til å tenke meg om. Jeg har valgt fag i likhet med alle andre, men iom. at jeg skal til USA til høsten "teller ikke" disse valgene av fag før i 3. klasse. Når jeg kommer til USA er det eneste min norske skole krever av meg (i forhold til valgfag), at jeg skal velge to valgfag jeg kan fortsette med i 3. klasse.

Jeg vet jo ikke nå hvilke fag den amerikanske skolen jeg skal gå på tilbyr, men jeg håper/ satser på at de har de vanlige realfagene. Fagområdet jeg har valgt er nemlig realfag.Foreløpig har jeg valgt:

  1. Matte (litt usikker på R1 eller S1)
  2. Rettslære
  3. Kjemi 1
  4. Fysikk 1

Som mange fremtidige utveklsingsstudenter sikkert også har lest på div. blogger, er realfag ganske vanskelig - i hvert fall på engelsk. Men jeg liker realfag, så jeg håper på det går greit.
Jeg kan jo mest sannsynlig ikke ha alle fagene overfor, men inntil jeg vet mer om hvor jeg skal bo og hvilken skole jeg skal gå på, håper jeg på at de i hvertfall tilbyr de mest basic realfagene.

I tillegg til at jeg må velge to valgfag innen mitt fagområde, krever også den norske skolen min at jeg har matte, og at jeg følger med i pensumet i historie og pensumet i norsk. De to sistnevne fagene er ikke avgangsfag i 2. klasse, så jeg må derfor passe på at jeg er på lik linje med de andre elevene når jeg kommer hjem høsten 2012.

Det var forresten SNØSTORM i dag.. Jeg som vil ha sol, sommer, sjø og varme!xoxo Kamilla <33 Kommentarer


Håper ikke mitt første møte med vertsfamilien blir slik...

 

Xoxo Kamilla <317 Kommentarer


While I'm waiting...

Heisann!

Det blir ikke så mye blogging om dagen fordi det ikke har skjedd noe særlig på utvekslingsfronten. Denne uken ble alle søknadene sendt til USA hvor den amerikanske AFS skal starte letingen etter familier som passer for oss. Jeg ser rundt på diverse utvekslingsblogger, og det er allerede folk som har begynt å få familier. Ikke folk som reiser med AFS, men jeg ser stadig noen fra Explorius som poster et innlegg på bloggen om at de har fått familie.

Det er fortsatt tidlig, og det er nok en stund til jeg får vertsfamilie. Ja, det er til og med folk som ikke får det før noen uker før de reiser. Meeen, jeg håper det ikke er så lenge til.
I mens jeg venter vil jeg bare sende en påminnnelse om at det bare er å stille spørsmål hva det enn skulle være. Her på bloggen i kommentarfeltet eller på mail. Det er noen som har stilt spørsmål alt, så jeg tenkte jeg skulle svare på dem i her:

- Caroline: Hei! Jeg bare lurer på om du må betale alle vaksinene selv eller ikke. Må du det? Eller er det inkludert i prisen?

Hei Caroline! Ja, jeg må betale alle vaksinene selv (eller foreldrene mine, hehe). Dette gjelder alle som reiser med AFS, og jeg har ikke hørt om noen andre organisasjoner som inkluderer vaksiner i prisen. Mange har jo tatt noen av vaksinene vi må ta, så det er litt forskjell på hvor mange man må ta.

- Sofie: Jeg skal til USA selv, reiser med EF da :) Har du søkt om å komme til et bestemt sted eller kan du komme til et helt random sted?

Hei Sofie! Som jeg har skrevet i et av mine tidligere innlegg har ikke AFS stat-/regionsvalg, man kan ikke betale ekstra for å komme i en spesiell stat eller i et spesielt område. Dette er fordi de mener det er viktigst å få en familie som passer hver enkelt elev, og et slikt valg kan begrense muligheten for dette. Jeg kan komme med ønsker, men ingenting er garantert. Jeg sa at jeg gjerne ville komme til en av kystene (øst eller vest), men vi får se! Så ja, jeg kan kommet et helt random sted.

- Maren: Veit du om det skal være noe opplegg rett før vi reiser til USA? skal det ikke være noe oppsamling i Oslo.. har du hørt noe om det? :)

Hei Maren! Nei, jeg tror ikke det skal være noe opplegg før vi reiser til USA bortsett fra pre-camp. Jeg vet ikke hvilken region du er i, men dersom du er i Osloregionen er ikke vi på samme camp. Jeg er fra Bærum (region 2), og er derfor på pre-camp med Asker og Bærum, Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Vestfold. Oslo er med Østfold og Follo hvis jeg ikke tar helt feil. Det kan jo være vi møtes under reisen da! =)

- Karianne: Hvordan var snittet ditt nå til jul, og fikk du 3 eller mindre i noen fag?

Hei Karianne! Nei, jeg fikk ikke 3 eller mindre i noen fag. Jeg ønsker ikke å legge ut snittet mitt på internett, og tenker derfor at jeg heller kan skrive et eget innelgg litt senere om karakterkravene for å reise på utveksling. Nå vet ikke jeg hvor gammel du er, med dersom du skal søke til neste år/ om noen år vil jeg bare anbefale deg å jobbe jevnt, men toppkarakterer trengs ikke. Selv om karakterene har en betydning, er mye annet som teller i tillegg. Både Intervjuet, evt. sykdommer, brevet du skriver til din kommende vertsfamilie og SLEP-testen (engelsk test man tar før avreise) teller. Men gir du et godt inntrykk, er ikke dette noe å bekymre seg for! Lykke til =)


Bilder tatt fra: weheartit

Ellers har det som sagt ikke skjedd så mye, AFS inviterer alle utvekslingsstudenter som er i Asker og Bærum nå, og utvekslingsstudenter som reiser til høsten til en internasjonal middag, som vi også hadde før jul, men jeg har desverre ikke mulighet til å delta.

Som jeg skrev i et av svarene overfor skal også alle utvekslingsstudenter i region 2 (Asker og Bærum, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest-Agder) på pre-camp til Nannestad, helgen 1-3 April, noe jeg gleder meg veldig til!

Så, inntil neste gang det er en update på AFS-fronten.. Hade bra!

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


hits