Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Tidsfordriv

Tenkte jeg skulle slenge meg på utvekslingsbølgen ved å ta "utvekslingsutfordringen".

Det er en rekke spørsmål, så here you go:

Hvor skal du på utveksling?

Det skal kanskje litt til å ikke skjønne dette, iom. at bloggen min heter "kamillainusa". Så jeg skal altså til USA.Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med organisasjonen AFS (veldig fornøyd!)

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Hmm.. vanskelig spørsmål. Jeg prøver å ikke fokusere på dette altfor mye, fordi jeg vet av erfaring at mange blir skuffet dersom de havner ute på landet etc. (som maaange gjør). Når det er sagt håper jeg egentlig bare jeg kommer til en koselig familie som ønsker å ha meg der ett år, og som behandler meg som en av sine.

Selvfølgelig tenker jeg på plassering i tillegg, så dersom jeg sto helt fritt til å velge, kunne jeg nok tenke meg å bli plassert ved en av kystene (enten øst eller vest). Jeg må også innrømme at å få et litt annet type klima enn vi har her i Norge også hadde vært deilig.

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/ regionsvalg?

Nei, og nei. AFS tilbyr ikke stats/ regionsvalg. De tenker heller på at du skal få en familie som passer til deg, fremfor å bo i en stat/ et område du ønsker. Jeg har heller ikke fått vertsfamilie, som du sikkert har lest i tidligere innlegg.

Skal du på forberedelsesleir?

Ja, nå til helgen skal alle AFS'ere som reiser til høsten på "pre-camp". Jeg skal med region 2 (Asker og Bærum, Aust- og Vest Agder og Vestfold), dersom jeg ikke tar helt feil. Denne campen er på Nannestad (et sted like ved Gardermoen). Etter helgen skal jeg skrive litt om hva vi gjorde der.

Det kommer litt ann på når jeg drar og hvor jeg havner, men mange AFS'ere har også en liten samling i USA, delt inn etter hvor i landet du er plassert. Som sagt kommer dette ann på om du reiser tidlig eller sent.

Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg mest til å oppleve masse nytt! Jeg har det veldig bra her i Norge, men jeg gleder meg til å komme bort fra alt det kjente, og bli satt inn i helt nye omgivelser, få nye impulser og komme inn i et helt annerledes miljø. Dette gjelder selvfølgelig både vertsfamilie, nye venner, ny skole og alle opplevelsene jeg kommer til å få. Jeg gleder meg også til å bli bedre i engelsk, og få det som "mother tongue".Hva gruer du deg mest til?

Jeg gruer meg mest til første skoledag. Jeg vet jo enda ikke hvor i USA jeg kommer, eller om jeg vil kjenne noen når jeg begynner på skolen. Men jeg tror uansett at det vil bli tøft å starte på en helt ny skole, som for alt jeg vet kan ha 2000 elever, eller 500. Jeg gruer meg også å omstille meg til alle de rare målenhetene de har der borte. Jeg vet det høres rart ut, men Farenheit og inches er noe jeg rett og slett i får til.. hehe

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Ja, dette er noe jeg absolutt vurderer, og jeg har hørt at det er en fin måte å komme inn i et miljø på, og skaffe seg venner. Det er jo derfor jeg drar: for å oppleve noe nytt. Sporter jeg kunne tenke meg å prøve er: tennis, basketball, volleyball, eller kanskje jeg overrasker alle her hjemme å joiner cheerleading eller Glee-club (ikke at det er en sport) :PHva tror du at du kommer til å savne mest?

Et klisje, men åpenbart svar på dette spørsmålet er SELVFØLGELIG venner og familie! Hvis jeg tenker bort i fra menneskene som betyr mest for meg (og tradisjonene som kommer med dem), er ting jeg vil savne:

MelkesjokoladeSunn, hjemmelaget matOffentlig transport

Det siste punktet vet jeg faktisk ikke hvordan jeg skal klare meg uten (!) Kanskje får skaffe meg en sykkel der borte..?

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Det vet jeg ikke enda. AFS arrangerer en tur rundt nyttårstider, bla. til New York, Hawai og California. Og jeg skal ikke nekte for at det hadde vært gøy! Så vi får se =)

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt

Dersom du ser tre/fire innlegg nedenfor ser du maaange steder jeg vil besøke i USA, men for å nevne fire korte og raske svar: California, Hawai, Niagara Falls og Grand Canyon. New York er selfølgelig et must, men har vært der før. Kunne selvfølgelig ha tenkt meg å dra tilbake!!! Men det er andre steder jeg vil se først.

Tror du dette blir et bra år?

Dersom jeg ikke trodde det ville jeg heller ikke ha dratt, så: jeg tror ikke, jeg vet!

Laangt innlegg...

Xoxo Kamilla <38 Kommentarer


Resultater

Hei folkens!

Gratulerer til Jasper som har fått vertsfamilie i Nebraska i dag! Nå er det som sagt bare fler og fler som får familie i USA, men jeg sitter fremdeles å venter. Jaja, det er forhåpentligvis ikke sånn altfor lenge til.

Tenkte egentlig at dette bare skulle være er rask oppdatering, fordi jeg har nemlig fått resultatet av SLEP-testen i dag. Og det gikk kjempebra! :D

Total: 99+% (oi..)

Da trenger jeg i hvertfall ikke å bekymre meg for at High School'ene i USA ikke vil ta meg inn pga. engelsken :P

Xoxo Kamilla <316 Kommentarer


So little time - so much to do!

Etter en lang uke er det deilig å si at det endelig er helg! Det skjer så utrolig mye om dagen, og jeg får virkelig testet prioriteringsevnen min. Skole, prøver, lekser, venner, bursdager, jobbing, trening.. Jeg vil jo gjerne være med på alt, men det går jo ikke... Men nå kan jeg endelig puste ut, og slappe av litt!Okei, det ser ikke helt sånn ut i Norge enda, men de siste dagene har jeg virkelig begynt å merke at våren er på vei. Det er så deilig! Fuglesang, snø som smelter, og busser som kommer PRESIST om morgenen pga. mindre snø og is på veiene i Oslo. Jeg kan virkelig ikke vente til temperaturen stiger enda mer, slik at jeg kan begynne å bruke litt lettere klær. =)På utvekslingsfronten har det også skjedd litt denne uken. På mandag fikk jeg hele 8 (!) pdf-filer jeg skal lese igjennom angående søknad av visum. 26. mai skal jeg nemlig til den amerikanske ambassaden i Oslo for å ha et intervju, slik at jeg kan få visum. Har hørt at det varer veldig kort, og bare er et par spørsmål på engelsk, så det skal nok gå bra.Intervjuet er én ting, men søknaden jeg må fylle ut først er noe helt annet. Det er faktisk 40 sider med sprøsmål! Alt fra personlig info, til spørmål om tidligere opphold i USA. Men det jeg ble aller mest sjokkert over var alle spørsmålene som "Are you a terrorist?". Men et er jo tross alt USA det er snakk om, så jeg burde vel egentlig ikke ha blitt så sjokkert. Hehe, det er utrolig hvor mange ulike måter de fikk til å omformuler det spørsmålet på.

Neste helg er det pre-camp! Gleder meg =)

Xoxo Kamilla<36 Kommentarer


Places to see!

Steder i USA man må besøke minst én gang i løpet av livet:

New York  (√)Washington D.C. (√)Mall of America (verdens nest største shoppingsenter), Minnesota (√)Las Vegas, NevadaLos Angeles, CaliforniaGrand Canyon, ArizonaNiagara Falls, New York/ OntarioFloridaChicago, IllinoisSeattle, Washington (state)Virginia Beach (√)Houston, TexasDisney World, OrlandoHawaii(√) = been there - done that

Jeg skal selvfølgelig ikke se alle disse stedene neste år, men det hadde jo vært artig å se noen av stedene! =)

 

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


SLEP - test

Først vil jeg bare GRATULERE Amalie med vertsfamilie! Åh.. hun er så heldig! Ja, for nå begynner AFS-studenter å få vertsfamilie, men for meg er det ingen endringer.. Jeg sjekker mailen hyppigere enn noen gang da, uten hell så langt.I går var jeg i Oslo og tok SLEP-testen, så tenkte jeg skulle skrive litt mens det sitter ferskt i minnet. På forhånd hadde jeg hørt litt forskjellige ting, noen syntes testen var latterlig lett, mens andre syntes den var vanskelig. Var derfor litt usikker, men kan ærlig si at jeg grudde meg litt.

Testen besto av to deler, som jeg har nevnt tidligere, og startet veldig lett. Etter min mening lå de første 30 oppgavene på barneskolenivå. Her hørte vi en dame snakke fra en CD, på engelsk, og skulle svare på spørsmål angående noen bilder vi hadde i oppgaveheftet.

Type:


A) "The boy is eating ice cream"

B) "The boy is playing with his friends"

C) "The boy is swimming in the pool"

D) "The boy is sleeping in his bed"

"Mark the right answer: A, B, C or D".

Teksten stod ikke nedskrevet, kun bokstavene, det var en dame som snakket (på CD).  Dette er selvfølgelig en svært lett oppgave, og stort sett slik var de 25-30 første oppgavene (av ca. 150).

Den siste delen var lesing/ skriving, og bestod i store deler av artikler hvor det manglet fraser/ ord. I disse tomme feltene var det fire alternativer du kunne velge mellom, og du måtte markere enten A, B, C eller D på svararket, for det alternativet som passet best. Noen steder var det også markert vanskelige ord i artiklene, hvor du måtte forklare hva ordene betydde, ved hjelp av fire svaralternativer.De voksne som var tilstede under testen, fortalte at det aldri hadde vært en norsk elev som ikke har bestått denne testen. De fleste får over 80% riktig, så jeg satser på at det gikk greit.

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Tiden går fort

Det er har skjedd en del på USA-fronten i det siste, så tenkte jeg skulle oppdatere litt.

Neste onsdag (16. mars) skal jeg ta SLEP-testen i Oslo! SLEP-testen (The Secondary Level English Proficiency) er en tre-delt test alle utvekslingsstudenter som skal til USA må ta. Dette er for å forsikre High School'ene i USA at vi kan engelsk fra før av, og ikke bare "hopper" rett inn som avgangselever uten å kunne språket. Jeg tror også det har noe med at vertsfamiliene som tar oss imot ønsker seg en forsikring om at vi kan en del engelsk, slik at kommunikasjon ikke blir et stort problem.

Men uansett, SLEP-testen består som sagt av tre deler, én lyttedel, én lesedel og én skriftlig del. Den varer i ca. 2 timer, og dersom man skal til USA, MÅ man bestå denne testen.

Jeg har hørt at den ikke er så veldig vanskelig, så jeg satser på å klare meg. Men uansett.. Wish me luck!

Klikk her for mer informasjon om testen.Til neste nyhet..

Jeg har fått avreisedato! Datoen er ikke helt nøyaktig, og det kommer selvfølgelig litt opp til hvor jeg havner og vertsfamilien min, men jeg reiser rundt 12 august. Noe som betyr at det er 5 måneder til jeg drar. Tiden flyr...

Jeg synes det er bra at vi får litt tid i det nye landet sammen med vertsfamilien vår før vi begynner på skolen. Det er også positivt at vi får kommet litt inn i språket først, før vi begynner på skolen. Det avhenger litt hvor jeg kommer, men i de fleste stater i USA starter skolen i slutten av september.Jeg blir så glad når jeg ser det har kommet en mail fra AFS! hehe =)

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


I love U guysTusen takk for alle bursdagshilsner, gaver og ikke minst kaken og muffinsene verdens beste venner kom syngende med i dag under lunsjen. Dere betyr så utrolig mye! ♥

Føler at 17 årsdagen min blir sånn "mini-18 årsdag". Jeg feirer jo 18 årsdagen min i USA også, men det er ikke så "big deal" der borte. De har jo "Sweet 16" og 21 årsdag som store feiringer isteden.

Btw. AFS har lagt ut en ny kategori med info i dag = 35 sider om forsikring... Yay..!

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


Denne må høres!

Xoxo Kamilla <35 Kommentarer


Jeg er offisielt skremt

Kilde: CNN - tatt fra Vildes blogg

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Kun én koffert?

Nå etter at vinterferien er ferdig, og jeg har pakket ut av kofferten jeg hadde med til Madeira, har jeg begynt å tenke på pakking til utvekslingsåret mitt. Jeg som sliter med å pakke klær til kun en helg, hvordan i huleste heita skal jeg klare å pakke til et helt år?

Vi snakker hele "livet" mitt: alle elektroniske dumpeditter, vesker, smykker, sminke, sko, bøker (må ha med et par norske pensumbøker - vgs. krever det), for ikke å snakke om klær! Og alt dette skal pakkes i én koffert på ca. 20 kg! Jeg er kjørt...Men så tenkte jeg litt videre, og kanskje det ikke er så alt for vanskelig. Selvfølgelig vil det ta tid, men jeg kommer jo til å kjøpe en del til i USA. Og jeg skal jo vaske tøyet mitt, så jeg trenger ikke å ta med alt. Med litt hjelp skal jeg forhåpentligvis greie det.

Det jeg kommer til å savne mest får jeg uansett ikke plass til i en koffert...Btw, ikke noe nytt på vertsfamilie-fronten hvis noen lurte, men jeg sjekker mailen like hyppig. (Som jeg har lagt merke til) er det ikke noen fra AFS som har fått det enda, så det er sikkert en stund til.

Xoxo Kamilla <37 Kommentarer


hits