Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

"Vanse", the new USA

Litt tidligere i påsken kjørte familien gjennom et sted på vei til Stavanger, kalt Vanse. Et relativt lite stedjeg aldri hadde hørt om før denne ferien. Én ting som var spesielt med dette tettstedet var derimot en butikk vi kom over, "Trunken".

Dette er en Amerika-inspirert butikk, hvor tanken bak butikken er det folk hadde med seg i kofferten/ trunke,n da de kom hjem fra USA. Nemlig: litt av hvert. Butikken var utrolig søt, med alt fra gamle skilt med søte sitater, vintage møbler og bilderammer, amerikansk mat, amerikansk musikk og andre diverse interiørartikler, for å nevne noe.

 Ja takk <3De hadde til og med gjort om gatens navn til "Brooklyn Square"! hehe..

Ben & Jerry's var selvfølgelig også på plass.Hva er vel USA uten "The King" og Dolly Parton?Utrolig artig butikk som absolutt anbefales, hvis du tilfeligvis skulle passere Vanse en dag.

En hyggelig dame jeg snakket med i butikken, fortalte at de holder på å lage en hjemmeside, hvor de skal starte en nettbutikk. KLIKK HER.

Perfekt gavebutikk (til deg selv, eller andre) etter min mening!

 

Etter en liten handletur i denne butikken, gikk familien for å spise på "8th Avenue Bar & Supper Club", som er en restaurant ved siden av "Trunken". Denne restauranten/ puben var innredet i skikkelig amerikansk stil (med jukebox og greier), og selvfølgelig måtte jeg spise en ordentlig amerikansk burger :-)
Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


Todays lecture

Maine State

 • Motto: Dirigo (I direct, I lead)
 • Animal: Moose

 • Insect: Honebee
 • Berry: Wild Blueberry
 • Flag:(The North Star, represent that Maine is in the north og USA, and Maine state motto Dirigo. Two men: the farmer is a symbol of pride in Maine's agricultural roots, and the sailor represet Maine's strong ties to the sea. Maine's natural richness is shown in the center, with a pine tree and a moose).

 • Nickname: The Pine Tree State
 • Tree: Eastern White Pine
 • Flower: White Pine Cone and Tassle

 • Fish: Landlocked Salmon
 • Song: State of Maine Song (by Roger Vincent Snow):

 

What does Maine meen?

The name Maine is a practical term, which refers to the region being a mainland (seperate from many of the surrounding islands).

 

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Ferien så langt

Jeg er som sagt på Sørlandstur med familien. Vi har vært i mange forskjellige byer/ steder, som: Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Mandal, Lindesnes og i kveld ankom vi vårt siste stoppested, Stavanger! Her skal vi kose oss i to dager, før turen går hjemover, eller Nøtterøy da, hvor vi skal tilbringe resten av påsken.

Her er noen bilder av min påskeferie så langt:Bilder: privat (tatt med Canon 450D)


Kos dere videre i ferien!

Xoxo Kamilla <35 Kommentarer


Happy Easter!

I just wanted to wish you all a great easter holiday!

Kos dere masse hvor enn dere skal tilbringe ferien! Selv skal jeg en tur med familien til sørlandet, Grimstad, Mandal etc. Og deretter til Stavanger. Skal også være litt på hytta mi på Nøtterøy (like ved Tønsberg).

Spis masse påskegodt og les krimbøker/ se krimserier:
 
... eller som jeg er nødt til å gjøre.. øv til alle tentamnene som venter uken etter ferien..

Bilder: Weheartit

GOD PÅSKE!

Xoxo Kamilla <32 Kommentarer


Sommer much?

Nå sitter jeg på terassen og nyter solen!OPPSKRIFT SMOOTHIE:

 • to bananer
 • 3 dl jordbær (frosne/ ferske)
 • 2 dl. bringebær (frosne/ ferske)
 • 2 dl. vanilje yoghurt

Jeg brukte frosne bær (lett å få tak i + at smoothien blir kald!), og målte ikke opp nøyaktig (brukte øyemål). Man kan også bare bruke fantasien sin, og putte oppi andre typer bær/ annen type frukt, som f.eks. blåbær og melon, eller juice, biola etc.

 

Fun facts of the day:

 • Maine state berry: Wild Blueberry
 • Maine state insect: HoneybeeXoxo Kamilla <31 Kommentarer


A bottled exchange student

Xoxo Kamilla <30 Kommentarer


Endelig ferdig!

Nå er visumsøknaden endelig i boks!

Deilig å bli ferdig med alle spørsmålene. Brukte sikkert rundt 2-3 timer.. Uff :P


Og det verste var at maaange av spørsmålene var slik som de overfor.. Jaja, Amerikanere!

Da er det bare visumintervju på den Amerikanske ambassaden i Oslo, den 26. mai som gjenstår.


Har forresten snakket enda mer med vertsfamilien, og jeg blir bare mer og mer gira for hver samtale! Dette kommer til å bli utrolig bra :D

 

Xoxo Kamilla <32 Kommentarer


MAINE!

På fredag fikk jeg vertsfamilie!!!Jeg var i Oslo sammen med Ane, og skulle akkurat til å betale inne i en butikk da telefonen min ringte. Det var pappa, som lurte på om jeg hadde lest mailen min i det siste. Jeg var jo i byen, så det hadde jeg så klart ikke gjort. Slik gikk omtrent samtalen:

- Hei Guro!

- Hei!

- Har du sjekket mailen din i det siste?

- Ehmm.. nei (?)

- .. Jeg vet noe som ikke du vet.. hehe

- Hvaa? Si det!

- Hehe..

- Har jeg fått vertsfamilie?? Fortell! Hvor??!! Hvem??!!

- Du skal til Hampden i Maine!

- OMGOMGOMG!! Skal jeg??!! :D

Og deretter sto jeg bokstavelig talt og hoppet opp og ned inne i butikken! Hehe, jeg ropte til Ane at jeg hadde fått familie, og så sto vi der og hoppet/ ropte sammen :P Hehe, vi fikk at par rare blikk.

Men jeg skal i hvertfall til Hampden i Maine! Jeg skal bo hos en vertsfamilie på fire stk: mor Cindy, far Ron, og to døtre Erica (21) og Julia (16). De er utrolig hyggelige, og nå gleder jeg meg helt vilt!Hampden er en by like ved kysten, i Penobscot County med over 6000 innbyggere. På skolen min Hampden Academy går det rundt 700 elever, og den ligger kun litt over én km. fra huset. Ca. 7 km. fra byen ligger det en stor by med 35 000 innbyggere, som heter Bangor :) Mer info senere!

GO BRONCOS! :D

Xoxo Kamilla <3

 16 Kommentarer


Pre-camp!

Først vil jeg bare si at det har vært en kjempefin helg! Beklager for at jeg litt treig med oppdateringer, men bedre sent enn aldri!Vilde, Kikki og jeg dro sammen til en skole på Nannestad på fredag, hvor pre-campen skulle være. Da vi kom tenkte vi "har vi kommet til rett sted?" fordi stedet var utrolig øde. Grunnen til at vi var på nettopp denne skolen var fordi den er ganske nærme Gardemoen, slik at de som måtte ta fly ikke skulle måtte reise noe lenger enn nødvendig. 

På fredag skjedde det ikke så veldig mye. Vi ble kjent med de andre 40 studentene, som var fra Asker og Bærum, Kristiansand, Grimstad, Lillesand, Dramman, Tønsberg, Nøtterøy, Norefjell og mange andre steder! Vi hadde en del "bli-kjent leker", spiste middag og snakket mye.

Sine, Julie, Amalie, meg, Lorena og Vilde

Både lørdag og søndag var det "hektisk" program, vi ble delt opp i grupper på ca. 6 stk. + leder. I disse gruppene snakket vi om temaer angående utenlandsåret vårt, og ble bla. satt inn i situasjoner med problemer som er vanlig å oppstå under et utenlandsår. Dette hjalp veldig, fordi noen av situasjoene var ting man ikke hadde tenkt på i det hele tatt.Argentina-gjengen

Ellers hadde vi det koselig sammen, snakket mye om det kommende året, og sov lite. Det var deilig å snakke med folk som er i samme situasjon som deg, og har mange av de samme tankene og spørsmålene. Man merker at det ikke alltid er like lett å snakke med utenforstående. Det var mange folk som skulle til USA, men det var også mange som skulle til Argentina, Mexico, Den Dominikanske Republikk, Sveits, Canada, Kina, Spania, Frankrike etc.

Vilde (Mexio) og meg


(..), Jarl Magnus og Lars


Vi snakket også mye om tilpasning, humørsvingninger, kultursjokk, kontakt med Norge, venner/forhold, ulike kulturer, og hvordan synet på f.eks. kvinner er veldig forksjellig fra en kultur til en annen. Dette gjelder mest Latin-Amerika og Sør i Europa, men også i USA hvor voksne ofte har strammere tøyler når det kommer til frihet for jenter (f.eks. innetider etc.) De anbefalte faktisk også at jenter med blondt hår som reiser til Latin-Amerika eller andre land Sør i Europa bør farge håret sitt, for ikke å bli sett på som billig. Dette gjelder selvfølgelig ikke i USA.

Birgitte og TorsteinLars, (..), Tobias og Jarl MagnusTorstein og Øyvind (øre)Bilder lånt fra Lorena, som reiser til Argentina

Takk for en super helg alle sammen! Jeg håper alle får et fantastisk år utenlands, og gleder med til re-camp høsten 2012!

Dagens sitat: "It's not good, It's not bad - just different".

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Utvekslingsblogger

Helt siden høsten 2010 har jeg jevnlig fulgt med på utvekslingsbloggene til de som er på utveksling dette skoleåret. Dette har hjulpet meg veldig, både når det kommer til det praktiske (søknad, intervju etc.) og forventningene til mitt utvekslingsår. Jeg må nok innrømme at disse bloggene er noe av grunnen til at jeg endelig bestemte meg for å dra. Man får jo lyst til å dra på utveksling når man ser så mange bilder, og hører historier om hvor spennende det er!Her er noen av de utvekslingsbloggene jeg liker best, og har fulgt/ følger regelmessig:

Denne bloggen er den jeg har lest lengst, og jeg liker den godt! Camilla har fint design på bloggen sin og mange fine bilder! Litt opp og ned når det kommer til hyppighet på nye innlegg.

Karoline oppdaterer nesten hver dag, noe som er veldig fint (fordi da går man ikke å venter på nye innlegg), og hun har mange artige vrier på det hun skriver. Denne bloggen er litt annerledes enn mange andre utvekslingsblogger, og det at hun også poster videoer relativt ofte er positvt!

Emilie skriver veldig bra norsk, til tross for at hun bor i USA nå. Det er deilig å lese en blogg som er skrevet bra. Emilie ser også på den amerikanske kulturen fra et norsk syn, og setter skepsis på en del ting, som er interessant å lese om.

Ragnhild virker som en aktiv person som gjør ganske mye under oppholdet sitt. Innleggene er derfor ofte interessante, fordi det er mye nytt stoff.

Mange har sikkert også sett at Hedda ligger på topplisten. Denne bloggen er også bra, men kan etter min mening bli litt trist (?), fordi hun ofte skriver om de vanskelige sidene ved å være utvekslingsstudent som savn etc. Dette er selvfølgelig noe vi fremtidige utvekslingsstudenter bør være klar over, så denne bloggen bør også besøkes!

(Jeg har ikke spurt noen av bloggerne om å linke/ skrive om vedkomne, så hvis noen av dere ser dette og vil ha det fjernet er det bare å si ifra!)

Håper dere liker noen av bloggene!

Xoxo Kamilla <37 Kommentarer


hits