Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Apropos "Raindrops keep falling on my head"

Sjekk ut denne videoen! Man kan se meg og noen andre "Smågardister" i uniform på starten av filmen.

 

Dette er også en annen film som er laget i korpssammenheng, nemlig blomstertoget på 17. mai.

 

Nå er det forresten kun 3 uker igjen til sommerferien! :)

Xoxo Kamilla <35 Kommentarer


While I watch the raindrops..(Bilder: privat)

God helg!

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Visumintervju og FLYTUR!

I dag har jeg vært i Oslo på visumintervju med rundt 80 andre fremtidige utvekslingsstudenter, som skal reise til USA med AFS. Og det er enda 70 studenter som skal på intervju i morgen!


Anyways...
Selve intervjuet var null stress, jeg ble bare stilt rundt 10 spørsmål (på norsk!). Eksempler:
  • Hvor i USA skal du?
  • Har du planer om å reise under utvekslingsåret?
  • Har du vært i fengsel/ har du noe på rullebladet ditt?
Det var all sikkerheten som tok laaang tid. Vi måtte gjennom en "flyplass-kontroll", ta fingeravtrykk, gi fra oss passet etc. jeg la virkelig merke til at jeg var på amerikansk landjord :P
---
Vi hørte også på et foredrag om hvordan USA "egentlig" er :P Det var veldig interessant fordi vi fikk høre det fra et amerikansk synspunkt (av ambassadøren og to amerikanske lærere).
---
Vi fikk også all informasjon om flyturen til USA!
 
(bagasjelapper)
 
(Bilder: Photobooth)
Dato: torsdag 11. august
Oppmøte på Gardemoen: kl. 11.15
Flytur:
Gardemoen - Reykjavik (Island)
Reykjavik - New York
----
Og mest sannsynlig: New York - Bangor (Maine) 
---
Jeg reiser med 41 andre studenter som skal til stater langs øst-kysten av USA. Det står ikke i dokumentene, men regner med at vi reiser med flyselskapet "Iceland Air", iom. at vi mellomlander på Reykjavik.
---
Bagasje:
Innsjekket koffert: 20 kg.
Håndbagasje: 6 kg.
(kan i tillegg til håndbagasje ha kamera og håndveske).
Uff... 26 kg.. Hvordan skal jeg klare dette? :P
---
Xoxo Kamilla <3
---
(Blogg.no har problemer med mellomrom mellom avsnittene, så dere får unnskylde meg..)


3 Kommentarer


Søke stipend: check

Siden vi alle overlevde lørdagens dommedag, tekte jeg å fortelle litt om hva jeg gjorde på fredag. Jeg søkte nemlig om stipend på lånekassen. Søknaden tok faktisk mye kortere tid enn jeg trodde, og til tross for at fristen for å søke ikke er før etter sommerferien, tenkte jeg at det er like greit å bli ferdig med det. Én mindre ting på "å-gjøre-listen".


For dere utvekslingsstudenter som ikke har søkt om stipend enda er det greit å vite at man må ha to dokumenter før du kan søke:

- Bekreftelse fra organisasjonen du reiser med om at du har garantert plass på utvekslingsprogrammet.

- Forhåndsgodkjenning av 2. klasse fra den videregående skolen du går på.

 

Disse to dokumentene må du laste opp etter at du har svart på diverese spørsmål som:

- Bor foreldrene dine sammen?

- Skal du bo sammen med én eller begge foreldrene dine under skoleåret 2011-2012?

- Er du gift eller samboer?

- Har du barn/ venter det i løpet av skoleåret?

Alle disse spørsmålene sammen med din(e) foresattes inntekt(er) bestemmer hvor mye du får i stipend hver måned av lånekassen. I tillegg til stipend kan man også søke om lån, men dette har jeg IKKE gjort.

Xoxo Kamilla <32 Kommentarer


Nedtelling

Nå nærmer sommerferien seg med stormskritt, og "bunken" med prøver, lekser, tentamner og eksamner blir tynnere og tynnere. 

Antall dager til sommerferien: 34

21 dager hvis man trekker fra lørdager, søndager og helligdager. Hvis jeg ikke kommer opp i muntlig eksamen, får jeg to fridager i tillegg!

Antall dager til jeg reiser fra Norge: 83 ♥

DET SKAL BLI SÅÅÅ DEILIG MED SOMMERFERIE! Men samtidig prøver jeg å nyte alle stunder med familie og venner. Vet jeg kommer til å savne det neste "år".

 

(Photo booth) 

Neste torsdag skal jeg til Oslo, jeg skal nemlig på ambassade-besøk. Har hørt det ikke er noe å stresse for, men spent er det vel lov til å være? Har en mistanke om at det kommer til å bli en del venting.

Neste fredag har jeg også utvekslings-duty, fordi jeg skal til legen for å fylle ut de siste helse-skjemaene som skal sendes til AFS i New York. Jaja, hva er vel 10 skjemaer til, etter alt jeg har fyllt ut? :P

Kos dere i helgen ♥

Xoxo Kamilla <38 Kommentarer


Gratulerer alle sammen!

En sen, liten oppdatering etter en lang 17. mai :) Bilder: privat

Min dag har i hovedsak bestått av marsj og god mat. Etter morgenrunde, barnetog og blomstertog er det én ting føttene mine trenger, og det er hvile! Kommer til å savne dette neste år.. <3

Håper alle har kost seg like mye som meg på nasjonaldagen :)

Xoxo Kamilla <30 Kommentarer


98 dager

Hei folkens :)

Sorry for lite oppdateringer i det siste, det begynner å bli en dårlig vane. En gladnyhet er i hvertfall at jeg er FERDIG med alle tentamnene før sommeren. Jeg har selvfølgelig noen innleveringer og prøver igjen, men det er utrolig deilig å få "tentamen"-vekten løftet fra skuldrene mine! Jeg har forresten også kjøpt min første Mac! MacBook Pro, og jeg er kjempefornøyd! Forstod ikke sånn veldig mye i starten, men det går faktisk bedre og bedre, og den er jo ganske fiiin da :D Sant?


Det er kun 20% av alle elevene i 1. klasse som blir tatt opp i eksamen (både muntlig og skriftlig). Vet det det er dumt å satse på å ikke bli tatt opp, men det er vel lov til å håpe (?)

Våren er virkelig her nå, og USA nærmer seg med stormskritt. Kan noen tro at det "kun" er 98 dager til jeg drar? ...Ja jeg har talt :P Og  nå som den etterlengtede våren endelig er her, tror jeg tiden kommer til å gå fort!

Dette er favorittsangen min for tiden, utrolig fin <3

Ikke så mange nye ting på utvekslingsfronten, jeg får jo stadig nye papirer jeg må lese igjennom. Leste om kultur og tilpassning for ikke så lenge siden, men må ærlig innrømme at det ikke frister noe særlig å fortsette på heftet om forsikringer. Det er 35 sider, og jeg er på side 9 (!). Foreldrene mine leser selvfølgelig også gjennom disse heftene, men det er jo tross alt jeg som skal reise og ikke dem, så tenker det er greit å lese gjennom alt, til tross for at jeg ikke skjønner alt (forsikringer). 

 

(Skolen min: Hampden Academy)
Jeg snakker med vertsfamilien min i Hampden regelmessig, men ikke like hyppig som i begynnelsen. Vi har jo alle ting vi gjør hver dag som skole, jobb og andre plikter, men jeg synes fortsatt det er like stas å få e-mail fra min fremtidige familie.

Xoxo Kamilla <33 Kommentarer


hits