Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Slå ring om demokratiet

Mange vakre ord ble sagt under kveldens blomsterseremoni på Rådhusplassen, hvor rundt 150 000 hadde møtt opp. Jeg skulle gjerne vært der, men for øyeblikket er jeg på hytta mi på Nøtterøy. Selv gjennom tv-skjermen var det vanskelig å holde tårene under apellen til AUF-lederen Eskil Pedersen, som selv var på Utøya under fredagens dramatiske hendelse.
Når noe slikt skjer i et land tenker man gjerne "kan jeg bidra med noe?". I etterkant av angrepene meldte Ullevål sykehus at de trengte blod i type 0 res - (universal giver). Jeg har denne blodtypen, så foreldrene mine foreslo dermed at jeg kunne gi blod. Moren min ringte sykehuset i Tønsberg (iom. at jeg er på hytta) og hørte om de sendte blod til Oslo. Sykepleieren sa at det gjorde de, men siden jeg er under 18 år får jeg ikke lov til å gi blod. En god tanke forble en tanke...

Forresten skrev en tysk avis dette om Norge: 

A german newspaper article says: "Even in their deepest sorrow the norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country"

En veldig god beskrivelse!

Bilder: aftenposten1 Kommentarer


Vi tenner lys

22.07.11

Jeg er i sjokk. Jeg kan rett og slett ikke tro det. Varme tanker sendes til alle pårørende ♥

Hvil i fred.3 Kommentarer


Update


I tillegg skal jeg selvfølgelig også jobbe litt, slik at jeg får tjent opp litt penger :) I dag holder jeg på med å male hytta, småjobber for foreldre er alltid greit!0 Kommentarer


I det siste har jeg..

.. jobbet frivillig på slottsfjellfestivalen som søppelplukker (yesss!), og fått skikkelig respekt for søppelplukkere :P

.. sett artister som Jarle Bernhoft, Madcon, Two Door Cinema Club, Razica, Sassybeat (elever fra musikklinjen Rud vgs. i Bærum) og Kaizers Orchestra :)

.. møtt mange awesome folk fra Nøtterøy- og Tønsbergområdet + andre steder i Norge.

.. satt opp et telt for første gang (!).. kost meg med venninnene mine: Victoria, Ane og Helene i Tønsberg ♥

(Kastellscenen - Her spilte bla. Two Door Cinema Club)
(Helene jobbet desverre dagen disse bildene ble tatt. Det er derfor ikke bilder av henne...)

Bilder: Ane

Når jeg får bilder av Helene og Victoria legger jeg ut noen fra selve festivalen.


Jeg måtte ta farvel med både og Victoria og Helene i dag... Mange klemmer og noen tårer. Ane skal heldigvis hjelpe meg med pakkingen før jeg drar :)

Takk for en super festivalhelg jenter! Jeg kommer til å savne dere <33 Kommentarer


Skolesport

Fikk en mail her om dagen fra Cindy (v.mor) hvor hun fortalte litt om skolesportene de tilbyr på Hampden Academy. Skoleåret er tydeligvis delt opp i 3 "semestere": høst, vinter og vår, og jeg kan derfor være med på tre sporter (hvis jeg vil). Har fått råd fra tidligere utvekslingsstudenter i tillegg til vertsfamilien min, om at det er lurt å være med på en sport når man er i USA. Iom. at man ikke følger én spesiell klasse i alle timene, slik man gjør i Norge, er det lurt å være med på en sport etter skolen slik at man kommer i kontakt med folk på begynnelsen av skoleåret (og forhåpentligvis får seg noen venner.. :P). En ulempe med å være med på en skolesport er at det starter kun 2-3 dager etter at jeg har kommet til Maine, altså 15. august. Skolen starter ikke før 5. september, men for å plukke ut hvem som skal være med på 1. og 2. laget, har de såkalte "tryouts" før skolestart. Hvis jeg velger å være med på f.eks. fotball til høsten, har jeg to treninger hver dag (!) helt frem til skolen starter (to uker). Field hockey (land hockey) derimot har treninger hver dag fra 07.00-11.00, så når man har treninger kommer ann på hvilken sport man velger. 

Etter at skolen har startet er det andre treningstider, men som oftest er det rundt 5 treninger + kamper hver uke. Altså trening hver dag etter skolen. På Hampden Academy tilbyr de disse sportene for jenter:

Høst: cheerleading, cross country (løping), soccer, golf og field hockey

Vinter: cross country skiing, alpine skiing, cheerleading, basketball og indoor track

Vår: softball (baseball for jenter), tennis og outdoor track(Bilder: tatt fra ulike "sports-aviser" funnet vía google)

Under høst-semesteret har jeg lyst til å enten være med på soccer eller field hockey. Jeg spilte fotball i ca. 4 år noen år tilbake, men sluttet pga. satsing (det ble for seriøst for min del) + problemer med knær. Knærne er bedre, så det hadde jo vært å gøy å prøve det ut igjen! Vertsmor fortalte at det kan være vanskelig å komme med på fotballaget, fordi mange ønsker å gå for "scolarship", men det spiller jo ingen rolle for meg om jeg kommer på 2. laget.. Jeg vil jo bare trene og møte nye folk :)

 

Hva synes dere jeg burde prøve meg på?? 

Xoxo Kamilla <311 Kommentarer


Late dager

Selv om solen ikke skinner for fullt (med unntak av et par dager), nyter jeg dagene her på Nøtterøy. Jeg teller ned, og kan virkelig ikke tro at det kun er 34 dager til jeg drar. 34 DAGER!! Fikk forresten vite av vertsmoren min at jeg starter på skolen 5. september, altså 25 dager etter avreise fra Norge. Det passer jo ganske bra, fordi da har jeg litt tid til å tilpasse meg før skolen starter. 

Noen bilder fra forrige uke:


Ble inspirert av Guro Karine til å ta litt "boble-bilder", men GUD så vanskelig det er... Først blåse boblene, deretter skynde seg å ta opp kameraet, og til slutt prøve å fokusere på boblene. Og dette før boblene sprekker/ flyr vekk.. (!) Haha, her er ett i allefall:

Bilder: privat

(Nettet her på hytta er ganske treigt, og det tar derfor veeeldig lang tid å laste opp bilder.. Derfor er det ikke så mange).


Gratulerer til venninnen min Vilde som endelig har fått vertsfamilie i Queretaro i Mexico! :D 

Xoxo Kamilla <38 Kommentarer


hits