Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

We love chemistry

Soo excited!

Just kidding.. we love chemistry and "the squirter" :P

Vi hadde forresten Pep-rally på skolen i dag :) Min første her i USA, og det var kjempegøy! For dere som ikke vet hva en Pep-rally er,  får dere vente til i morgen. Da legger jeg ut litt bilder fra dagen i dag + noen bilder av hvordan skolen ser ut nå under Homecoming week.

Noen bilder fra forrige helg: Emmas breakfast birthday + shopping på Mallen i Bangor ;)

Utrolig hvor trangt (og morsomt!) det er å presse 6 utveklsingsstudenter inn i en fotoboks. Kan tenke meg at folk som gikk forbi lurte på hva som foregikk der inne..


Hampden girls: Emma (birthday girl <3), me and Juliette


Og som vanlig kjører vi overalt! :)

Nå venter Chem, Homors PreCalc, U.S. History ++ lekser. Yay! Fikk forresten A's på begge U.S. history-prøvene jeg fikk tilbake i dag! Check it out: 97 og 99 :D3 Kommentarer


Høst i Hampden

Hei! 
Ja, folk har allerede begynt å pynte til Halloween.. Dette startet for rundt 3 uker siden = slutten av august/ begynnelsen av september! :PPå kampdager må vi kle oss en spesiell måte: soccer-guttene kler seg i fintøy (dress og slips), football-guttene har på seg jersyen sin, vi har enten på oss den lilla oppvarmingsjakken, jersyen vår, eller noe crazy vi finner på sammen (knærsje farger, soccer-sokker etc. :P) 

Denne uken er  "Homecoming week", noe som vil si at vi skal kle oss ut hver dag på skolen.. Haha.. 

Mandag: Class color day (seniors: black)Tirsdag: Decade day (throwbacks to those past eras)

Onsday: Pajama day (slippers and bathropes :P)

Torsdag: Hollywood day (favorite celebrity)

Fredag: Purple Pride (Go Broncos!)

Kommer nok ikke å kle meg ut hver dag, men i allefall mandag, onsdag og fredag! :) Liker amerikansk school spirit! Synd vi ikke har slike ting i Norge..


Temperaturforandringene her er helt utrolige! På morgenen er det rundt 15 grader, på dagen er det mellom 20-30 grader og på natten er det 3 grader..! Klarer ikke å bestemme meg om jeg skal gå i t-skjorte og shorts eller vinterjakke :P

Det var over 30 grader i helgen! De sier at det ikke er normalt for denne tiden av året, men jeg klager ikke :D

.. Kom forresten hjem nå (22:30) etter fotballkap i Lewiston (2,5 timer unna), så har altså ikke vært hjemme siden kl. 7:30 i dag. Vi vant heldigvis 3-1!

 4 Kommentarer


Senior picture

Hei! I dag har jeg gjort litt forskjellig:

- pakket ut mat og diverse fra seilbåten (som tas opp av vannet i morgen).

- spist verdens beste is: mint chocolate chip.

- plukket epler på en apple orchard med mom og Julia.


- tatt senior pictures, som skal i årboken, ute i hagen.

- spist ordentlig laks (for første gang på over 6 uker! naaam) på en restaurant her i Hampden.

Kjempefin dag! Og takk til Jeppe for redigering av senior bildet, kjempefornøyd :)

I morgen er det på'n igjen..

5 Kommentarer


Gratulerer med dagen!

I dag har verdens beste mor bursdag ♥ ♥ ♥

Hun fyller 50 år, men jeg er ikke der for  feire den med henne...Gratulerer kjempemye med dagen, mor! Håper dere feiret den skikkelig i går med venner, familie og en god dose kaker og presanger :)Jeg er utrolig glad i deg, og savner deg... ♥ 

 

Klem fra Guro'n din 0 Kommentarer


Languages are fantastic!

video:internasjonalt hei

En liten video til dere fra AFS-campen for et par uker siden<3

Beklager videokvaliteten, men orket rett og slett ikke å bruke så lang tid på å eksportere videoen/ laste den opp på nettet. Så dere får greie dere med standard kvalitet :)

Musikk: Tonight Tonight - Hot Chelle Rae. Sangen er veldig polulær her i USA, og går på radioen HELE tiden!

Jeg valgte å poste videoen først, så får dere et høst-innlegg i morgen! Ha en super lørdag :D


9 Kommentarer


Små gleder

Hei folkens :) Jeg beklager for kjempedårlig oppdatering denne uken! Jeg har hatt 4 prøver, a essay due i World Lit, gloseprøve, lekser osv. I tillegg har jeg jo fotballtrening hver dag etter skolen, så det har vært ekstra hektisk denne uken. Jeg har også hatt 3 fotballkamper denne uken, to borte (i Bangor - nærme, og i Mount Blue - to timer unna!), og én hjemmekamp, så det har blitt en del lekselesing på den humpete skolebussen.

Denne helgen har jeg heldigvis ikke så mange planer, så det blir deilig å bare slappe av og ta igjen litt søvn :P Har forresten fått tilgang på USA's svar på Its Learning: Power School, og etter 3 uker på Amerikansk High School har jeg A'er i alle fag! Yay! :D Så får vi se hvor lenge det varer.. hehe :PI går kjøpte jeg meg en vinterjakke på Hollister, så nå er jeg forberedt på de kalde dagene som er på vei!

Her om dagen hadde vi kinesisk mat til lunsj på skolen, og da spise jeg min første "fortune-cookie" :DEtter en lang helg med forkjølelse hvor jeg savnet Norge, besteme jeg meg for å lage norske pannekaker til familien (jeg hadde endelig fått tilbake smaken min..) Det smakte litt annerledes, sikkert pga. ingrediensene, men det ble veldig godt! Jeg rørte også sammen litt blåbær, slik at de fikk smake pannekaker på ordentlig vis! Og heldigvis likte de det  :)

I kveld har jeg bare slappet av etter en super kamp hvor vi vant 4-0 mot Cony High School. Vært skikkelig amerikaner og spist pizza og bakt cookies :D Nå koser jeg meg med "Flåklypa" som jeg var så heldig å få av Jeppe på flyturen over Atlanteren :)

Tatt noen høstbilder for å vise dere hvordan det ser ut her nå som bladene har begynt og skifte farger. Poster et nytt innlegg i morgen tidlig, så stikk innom :)  6 Kommentarer


Go Broncos!

På fredag var jeg på min første "football game" her i Hampden. Guttene spilte mot "Old Town", og vi vant 63-30! 

Det var akkurat som på film: cheerleadere, pep-band (korps) som spilte, stoore fotballgutter som hoppet oppå hverandre, grisete mat og masse mennesker. Kjempegøy!

Først skjønte jeg INGENTING, men Drew og Hannah hjalp meg heldigvis, så nå begynner jeg å få teket på reglene. Men ved ett punkt sa jeg "de løper jo feil vei..? Hvorfor klapper og jubler alle?", og da sa Hannah "Kamilla, de har skiftet side..!" Haha..


Juliette, me and Hannah


Half of Cristián, Ashley and Juliette

Hannah and Drew

Me and Hannah. Det var kjeempekaldt (rundt 3 grader) så jeg hadde maaange lag: ull, fleece, jakke + en jakke jeg hadde over beina. 

(The pep-band)

Pictures: Juliette

Gleder meg til neste kamp! Det er lørdag 1. Oktober, og er den såkalte "Homecoming kampen" :)3 Kommentarer


Sannhet

Jeg har fått høre at bloggen min er en såkalt solskinnsblogg, noe som er helt riktig. Jeg skriver om livet mitt her i Maine, og jeg kan forstå at det virker som om ting er perfekt. Alt som står på denne bloggen er sant, men jeg vil at dere skal vite at alt har en bakside. Jeg har det utrolig bra, men det er ikke bestandig lett å være utvekslingsstudent.

Jeg er 5400 km (luftavstand) hjemme ifra, og bor et sted hvor ALT er nytt. Det er veldig spennende og jeg får oppleve ting jeg aldri har drømt om, men det er til tider også veldig vanskelig. 

Det er ikke så lett som jeg trodde, spesielt på vennefronten. Jeg har fått venner her borte, i stor grad takket være fotballen, men det er allikevel veldig annerledes fra hvordan det er hjemme. Man må selv ta initiativ og ikke bare forvente at venner skal komme automatisk. Som jeg sa: jeg er ikke alene og jeg sitter aldri alene i lunsjen, men det er en stor forandring fra å ha en stor vennegjeng hvor alle bryr seg om hverandre, til å være "den nye".Savn er en annen ting. Når man er så vandt til å ha en familie rundt seg som man kjenner ut og inn, og venninner som alltid er der for deg, er det en stor omvending å komme hit. Jeg har aldri vært borte fra familien min mer enn 3 uker, så det er klart at jeg kjenner savnet.

Jeg er utrolig heldig og har en vertsfamilie som bryr seg om meg, og får meg til å føle meg som et familiemedlem <3

Jeg ville bare at dere skal vite at det å være utvekslingsstudent kan være vanskelig til tider. Jeg, som de andre utvekslingsstudentene her borte, har oppturer og nedturer. Gode dager og vanskelige dager.Det tar tid å omvende seg, men for hver dag som går føler jeg meg mer og mer "hjemme" her bore.2 Kommentarer


Forkjølaaa

Hei folkens!

Sorry for dårlig oppdatering i det siste. Det er bare så utrolig stress med lekser, prøver, trening og samtidig skulle ha et sosialt liv med venner og familie. I morgen har jeg både en fysikkprøve og en U.S. historyprøve, så Sverre.. du skulle vært her å hjulpet meg nå <3I kjemien i dag hadde vi et lab-eksperiment, skikkelig ordentlig med gule, oransje, rosa og røde bobler og temperaturforandringer. Haha, skulle tatt et bilde, fordi vi så kjempekule ut med lab-briller, "forkle" og masse fancy utstyr. Gøy! ... helt til vi fikk beskjed om at vi måtte skrive en laaang rapport :P

(Tresifret*)


Fotballkampen mot Bangor ble avlyst i dag pga. thunder og lighting storm. Det pøseregnet, så egentlig litt glad for at vi slapp å trene. Vi tok forresten soccer pictures for noen dager siden, både individuelle bilder og lagbilder. Har ikke fått dem enda, men dere skal få se så fort de kommer. Man kan kjøpe bildene og de kommer også i årboken på slutten av året.

Siden jeg er senior må jeg ta senior pictures. Mange gjør det hos en fotograf, men vi har bestemt at jeg bare skal ta et i hagen, med høstblader i bakgrunnen. Jeg må i tillegg skaffe meg et babybilde som skal stå ved siden av seniorbildet mitt, mitt yndlingssitat + alle klubbene jeg har vært med i på high shcool. Iom. at jeg er en utvekslingstudent blir det mest sannsynlig bare én eller to klubber på meg: Girls Soccer JV og kanskje Girls Basketball, det kommer ann på om de fører på vinter- og vårsport, eller bare høstsport.


Bruksanvisning for "hvordan å gå over en fotgjengerovergang", USA altså :P

I helgen skal jeg egneltig ikke så mye spesielt, bare være hjemme og slappe av + gjøre masse lekser! Mom og dad skal ut med båten, fordi vi tar den opp neste helg, men de sa at det skal være masse vind (altså vanskelig å gjøre lekser etc), så Julia og jeg blir hjemme.

Jeg har også (som jeg pleier om høsten/ vinteren) blitt forkjølet, noe som er kjipt.  Alt er tett: nese (så alle sier "bless you, hele tiden til meg), hodet (hvis dere skjønner hva jeg mener), ørene, sår hald og jeg begynner også å miste smaken min :(( Må vel bare regne med det nå som temperaturen går opp og ned hele tiden. Kjempekaldt om natten (4 grader), men over 20 grader om dagen.. rart!Meen fredag er den beste dagen i uken, så GOD HELG FOLKENS!3 Kommentarer


28 grader!

Hey!

Har ikke tid til noe langt innlegg i kveld, men tenke jeg skulle stikke rakst innom med en liten værmelding fra Hampden:

Det er 12. september, og vi hadde strålende sol og ca. 28 grader Celsius på treningen i dag! :DTil tross for at det var veldig varmt i dag merker jeg at høsten begynner å komme. Det blir raskere mørkt og jeg går nesten ikke i shorts lenger :P 

For tiden holder jeg på å lese denne boken i World Literature. Vi må lese 3 kapitler mellom hver time, så det går raskt unna og boken består av mange vanskelige ord og forvirrende oppbygnig. Meeen, foreløpig er den veldig bra :)


(Basert på en true story)

I morgen har jeg honors preCalc, study hall (yes!), physics lab og world literature. Har også en fotballkamp hjemme mot Brewer High, så det blir en laang dag. 

Ha en fin tirsdag :)2 Kommentarer


9/11

Hola! 

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en super helg med alle AFSerne her i Dirigo Maine. Vi har tilbrakt helgen sammen på Camp Capella, en camp i Demham 30 min fra Hampden. Vi har hatt orientering med ledere hvor vi snakket om hva som har skjedd så langt: problemer, overraskelser, skole, kultur osv. Det var kjempekoselig å se Ingrid og Erik igjen, og vi hang sammen med svenskene Olivia og Viktor. Utrolig deilig å snakke norsk (svorsk) igjen :) 

 (Norge og Sverige)

Ellers slappet vi av, spiste (som vi gjør mye her i USA), lekte leker, laget en gigaplakat med sitater/ navn/ flagg hvor alle var representert, snakket sammen, sang, og fant på mye som var "jätte roligt". Dette var altså et lite utdrag av helgens mange bilder.

I dag 11. september er det 10 år siden de grusomme terrorangrepene i områdene rundt New York City og Washington D.C. i 2001. Som følge av flyangrepene døde over 3000 mennesker, rundt 6000 ble skadet og hele den amerikanske (og verdens) befolkning satt stumme igjen og sørget etter denne forferdelige dagen. 

Det har vært seremonier rundt om i hele USA i dag og alle tv-kanaler har vært fylt med minnesmarkeringer og nyhetssendinger. Alle offentlige (og mange private) bygninger har hatt det amerikanske flagget på halv stang og skilter utenfor diverse butikker og bensinstasjoner har skilter hvor det står: "Remember 9/11".

Både CNN og BBC har diverse artikler om hendelser knyttet til angrepene.

I U.S. History-timen min forrige uke så vi en helt forferdigelig HBO-dokumentarfilm om 9/11 angrepene. Alle i klassen satt helt stille og stirret på skjermen, og som nordmann var det vanskelig og ikke få assosiasjoner og vonde tanker om sommerens grusomme hendelser i Oslo og på Utøya.

 
Heldigvis skjedde det ingenting i USA i dag, noe mange amerikanere (og mennesker fra andre land) fryktet. Mor ba meg holde meg unna offentlige steder, og det var mange som passet litt ekstra på barna sine i dag. Noen AFSforeldre var faktisk litt irritert over at AFS hadde lagt Camp Capella-helgen nettopp denne helgen, fordi de ønsket at AFSstudenten skulle være hjemme sammen med familien.

Spesiell dag å være å være her på, men til tross for dette har helgen vært veldig hyggelig!

Ellers har jeg gjort masse lekser etter at jeg kom hjem: U.S. History, Physics, Chemistry og litt organisering i bøker og permer. Neste uke venter to fotballkamper mot Brewer High og Bangor High, skole, treninger, lekser osv.

Håper dere har hatt en fin helg,

- Kamilla <30 Kommentarer


Lommepenger

Sofia stilte meg et spørsmål for noen dager siden angående lommepenger her borte, og iom. at dette er et tema en del fremtidige utvekslingsstudenter lurer på, tenkte jeg at jeg kunne skrive et kort innlegg om det :)

Hver måned setter foreldrene mine et beløp inn på kontoen min, slik at jeg har penger til "å leve" her borte. Det har vært ganske mange utgifter i begynnelsen, som f.eks. sportsavgift (måtte betale litt for å være med på fotballen), ny mobil, abonoment, utstyr til fotballen (treningstøy), løpesko, skoleutstyr etc. 

Jeg har kun studentvisum her borte og ikke arbeidstillatelse, så jeg har derfor ikke noen mulighet til å jobbe. Jeg har jobbet en del i sommerferien/ på våren før jeg reiste bort hit, og derfor spart opp en del penger, men det er alltids behov for penger til ukentlige utgifter som hygiene-ting etc. Familien betaler forresten mat, shampoo og andre "basale" behov :)

Og shoppingen her i USA er heller ikke så verst, så et råd: SPAR PENGER fremtidige utvekslingsstudenter!! :D
Dagene her går virkelig unna nå, skole har startet for fullt noe som betyr lekser. Tonnevis av lekser! Har allerede hatt 3 tester (på to dager), og vi får lekser hver dag som MÅ gjøres, noe som betyr at dagene mine er fully occupied med skole, soccer, lekser, spising og soving :PI dag skal alle AFSerne på hyttetur :) Vi skal tilbringene hele helgen der, så det blir koos. Ellers er det jo 9/11 på søndag, tiårsjubileum, så det kan bli spesielt. Skriver mer om det på søndag :)

God helg! <3

1 Kommentarer


Homework already

Da er første ordentlige skoledag vel overstått. Har allerde fått et tonn med lekser og hatt en mattetest, så kan vel godt si at sommerferien er over for min del. Første "period" hadde jeg Honors PreCalculus (matte) med Mrs. Ballard, ja vi kaller alle lærerne for mr, ms og mrs, noe jeg egentlig liker - det gjør det litt mer formelt. Likte denne økten, vi introduserte oss selv, læreren fortalte litt om hva som kom til å skje, hvilke krav hun/ skolen stiller til oss, og hva slags utstyr vi trenger. Deretter gikk vi rett på, og hadde en mattetest (med kun hjernen som hjelpemiddel) for å sjekke hvor mye vi kunne. Den besto av 5 sider, og vi hadde kun 15 min. igjen av timen, så det gikk ikke sånn altfor bra.. :P Klarte noen oppgaver, men det var ganske mange tekstoppgaver med vanskelige uttrykk som jeg ikke forsto. Læreren hadde heldigvis forståelse for dette, og fra hva jeg fikk med meg gikk det ikke veldig bra med resten av klassen heller. Vi er forresten bare 9 stk (!) i denne økten, fordi de fleste elevene tar Algebra 2 e.l.

De to neste øktene (160 min) hadde jeg Study Hall, først med Mrs. King og deretter med Mrs. Caldwell. Har vanligvis ikke to økter etter hverandre med Study Hall, kun hver 10. dag. Litt uheldig at det var i dag, fordi jeg hadde ikke fått så mye lekser jeg kunne gjøre på skolen.. Og vi måtte være helt stille, så da satt jeg der da :P Fikk ryddet litt opp i alle papirene jeg hadde fått av min A.A. (Academic Adviser), så det var jo fint. Men tror Study Hall kommer til å bli veldig praktisk etterhvert som jeg får kjemi-, matte- og fysikklekser fordi da har jeg tilgang på lærere som kan hjelpe og lab, hvis jeg trenger det.

(min første homework assignment her borte: kollasje om meg selv, hehe..)

Hvilken lunsj jeg har hver dag bestemmes ut i fra hvilket fag jeg har i 3. økt. Jeg har 1. lunsj nesten hver dag, men i dag hadde jeg 2. lunsj. Møtte heldigvis en jente fra fotballen og en gutt som er en "transfer" (flyttet til Hampden), så jeg slapp å spise lunsjen min alene (den store frykten :P). Og gjett hva vi hadde til lunsj: pizza, typisk USA. Må nok holde meg til salatbaren/ frukt/ baguetter fremover.

I siste "period" hadde jeg World Literature med Mr. Worden, et fag jeg ser frem til :) Vi skal ha om litteratur fra rundt om i verden og skal starte med Pakistan/ Afghanisan, noe jeg har lest en del om/ er intressert i. Tror det kommer til å bli et krevende fag fordi vi skal lese 6 bøker + se en film, og skrive essays om alle, og dette før jul! Vi skal også ha en rekke muntlig presentasjoner og høytlesning i klassen, så jeg kommer nok til å lære mye i dette faget.

En tradisjon her i familien. "First day of school" picture:

Soccer practice ble avlyst i dag fordi det pøseregnet og vi skulle ha trening i 1 1/2 time på "Lower Field" som kan bli litt farlig når det regner :P Tydeligvis veldig glatt og gjørmete, amerikanere og sikkerhet altså..

Fikk heldigvis trent allikevel fordi Julia og jeg dro til "the Y" som er et treningssenter i Downtown Bangor (byen vi bor like ved). Vi trente i ca. 2 timer, så det var litt gøy med "change of scenery" etter maaange treningsøkter på fotballbanene. 

Nå skal jeg starte på boken vi har blitt tildelt i World Literature: Three Cups of Tea. Vi må lese tre kapitler innen fredag, så vi snakkes.. :)

Btw, i dag er det et halvt år til jeg er 18! yay :D4 Kommentarer


First day of high school + spørsmålsrunde

video:videoblogg nr 1

Vi vant forresten fotballkampden mot Lawrence i går, 3-0 :D

Ha en fin dag ;) På vei til min første ORDENTLIGE dag på Hampden Academy. I dag møter jeg folkene jeg skal gå i klasse med :)7 Kommentarer


Labor day weekend + last day of summer vacation

Det har vært en super helg på seilbåten! Sol, masse mat (er jo USA det er snakk om), seiling, "hiking" (aka turgåing) og relaxing on the boat. Det er forresten 100000-vis av morill i vannet her, eller bioluminescence som de heter her, og jeg elsker det! Vet vi har det i Norge også, men som de sier: alt er større i Amerika. Sammen med den stjerneklare himmelen lyste morillen opp de mørke septemberdagene denne helgen, her i Maine.

 

Zoey eeelsket å bade i bekkene under "hiken" vår :)

Vi seilte i "fine" strøk hvor det bor drøssevis av rikinger, bla. Rockefeller-familien og Martha Stewart. Så husene var bare sånn passe store..

Var også en rask tur innom David Rockefellers tidligere private øy. Han solgte den for noen år siden til en riking fra Chilé, som nå har innleide "caretakers" på sin idylliske piknikøy. Han bor altså ikke på øya, bare eier den for sjeldne søndagspikniker med familie og venner. Familien møtte på "caretaker'ne" tidligere i sommer, og vi fikk derfor lov til å spasere en tur på øya.

Chiller en deeel da:

Har maange flere bilder, men fordi blogg.no er så treig med opplastningen får dere greie dere med disse :)

I morgen har jeg min første dag på High School! Kan ikke tro at jeg har vært her i nesten en hel måned nå, og at livet mitt her borte starter "på ordentlig" i morgen. Jeg er kjempespendt/ grugleder meg, men vet ikke helt hva som skal skje. Har korte introduksjonstimer, skal møte min academic adviser, lunsj og noen leker tydeligvis :) 

Har også fotballkamp (hjemme) mot Lawrence High School i morgen så dagen vil nok bli travel, som vanlig :P 

For å "feire" at ferien er over spiste Juliana, Julia og jeg mint-chocolate chip ice cream mens vi så på tidenes mest random'e film, "Arthur", her hjemme :)

Wish me luck i morgen..! And good night <3

bilder: privat8 Kommentarer


Short update

Hei folkens :)

Klokken er nå 8.30 am. og jeg og Julia drar til seilbåten om en halvtime. Som jeg skrev i går hadde Hampden Academy Girls Soccer to bortekamper mot Messalonskee High School i går, og kom derfor ikke hjem før kl. 9 pm! Vi vant forresten begge kampene:

Varsity: 2-4

JV: 0-3

Så det var veldig gøy! Vi stoppet selvfølgelig på Mc Donalds på hjemreisen slik at vi kunne spise, men jeg og søsteren min skulle spise da jeg kome hjem (heldigvis), så jeg slapp unna fast food'en :P(Har ingen bilder fra kampene, så det ble noen random)

Får ikke oppdatert noe denne helgen, kommer hjem på mandag kveld. Og skolen starter på tirsdag (!!), så vet ikke helt når neste oppdatering kommer. Så fort skolen starter får jeg nok mye mer å gjøre, skole - fotballtrening - lekser - famiilie/vennetid - AFSgreier - fotballkamper osvosv, men jeg skal prøve å skvise inn litt blogging så jeg får holdt dere der hjemme oppdatert.Fortsatt god helg ♥0 Kommentarer


Se hva jeg fant i blomsterpotten!

Satt på porchen og spiste frokosten min her om dagen, da jeg så en hånd i blomsterpotten. Helt normalt :)

I dag har fotballaget vår første seriekamp, excited! Det er en bortekamp i Mesalonskee, så vi må kjøre 1 time i skolebuss for å komme oss dit. Varsitylaget skal spille først og deretter JV, så det blir to kamper før vi reiser hjem igjen.

Som jeg nevnte tidligere skal familien ut med båten denne labordayweekend'en, men fordi jeg kommer hjem så sent etter fotballkampen drar vi nok ikke ut med seilbåten før i morgen tidlig. 

Ha en kjempefin helg alle sammen!


 0 Kommentarer


Recipe 2: Blueberry Hill Cupcakes

 

Ingredients: Cupcakes

- 3 1/4 cups flour (mel)

- 1 1/4 cups sugar

- 1 tablespoon baking powder

- 1/2 teaspoon salt

- 1/4 teaspoon baking soda (natron)

- 6 tablespoons (3/4 stick) butter, melted

- 1/4 cup canola oil

- 2 large eggs

- 1 cup buttermilk or low-fat yoghurt

- 1 cup milk

- 1 teaspoon vanilla extract

- 1 teaspoon granted lemon peel (sitronskall)

- 1 1/4 fresh/ frozen blueberries

Klikk HER for å gjøre cups om til deciliters.Ingredients: Frosting

- 2 1/4 cups powdered sugar (melis)

- 10 tablespoons (1 1/4 sticks) butter, room temperature

- 1/2 cup + 2 tablespoons maple sirup (lønnesirup)

- 1/2 teaspoon salt

- 1 1/4 teaspoons vanilla extract

- 4 teaspoons (or more) milk, se på konsistensen

- (1 cup chilled berries as decoration - optional)

 

What to do:

1. Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit = 175 grader Celsius.

2. Sift flour and next 4 ingredients into large bowl.

3. Whisk melted butter and oil in medium bowl.

4. Add eggs; whisk to blend.

5. Whisk in buttermilk, milk, vanilla extract, and lemon peel.

6. Add buttermilk mixture to dry ingredients; whisk just to blend.

7. Stir in frozen blueberries 8. Fordel cupcake-røren i cupcakes-former som er plassert utover et brett. Makes about 30 cupcakes.Bake for approxemently 23 min, until tester inserted into center comes out clean (stikk en strikkepinne e.l. for å se om cupcake'ene er ferdige, henger det røre igjen på pinnen må de stå litt lenger).

9. Transfer cupcakes to racks (rist); cool.

Frosting: 

10. Combine the first 5 ingredients (powdered sugar, butter, maple sirup, salt and vanilla extract) into a lagre mixing bowl.

11. Add 4 teaspoons of milk.

12. Mix until fluffy.

13. If dry, add inn more milk by teaspoons.

14. Spread frosting over top of cupcakes.

15. Garnish berries with berries, if desired.Ja, det tar litt tid - men det er kos å lage og resultatet blir veldig bra!

Herlige cupcakes ♥ Enjoy! 

2 Kommentarer


Du vet du er i USA når...

- folk ser rart på/ smiler overdrevent til deg fordi du sykler til matbutikken 10 min unna.

- det finnes en hel vegg med forskjellige frokostblandinger i butikken.


(og ja.. de har marshmallows i frokostblandingen :P)

- du finner fastfood-restauranter i intervaller med 10 min mellomrom.

- fremmede, vennlige folk snakker til deg på gaten som om det skulle være den mest naturlige ting i verden.

- FedEx-bilen kjører forbi huset ditt daglig.- du glemmer hvilket tv-program du ser på pga all reklamen.

- det står 15 gule skolebusser parkert i nabolaget.-  du slipper å dra til postkontoret for å postlegge brev og pakker, men bare kan legge det i din egen postkasse.

- kroppen din er støl på steder du ikke kunne forestille det at det gikk an å bli støl, pga preseason og 4- 6 timer trening hver dag.

- du får kjøpt merkejeans for 150 kr (!!)Kunne fortsatt i timesvis, og jeg har bare vært her i 3 uker. Forestill dere etter ett år!

I dag spiste jeg verdens beste blueberry pie med vaniljeis. Blåbærene plukket vi i hagen til en av naboene i går. De er gigantiske, pretty much som resten av USA er <3

I morgen er det cookout aka grillings med fotballen :) Kommende helg er Laborday weekend, noe som vil si at folk har fri på mandag = langhelg. I Norge har vi jo laborday 1. mai, men her er den altså på høsten. Familien skal ut med seilbåten denne helgen, så det blir haiking (gå tur) og seiling på meg. KOS <3

Peace out,
4 Kommentarer


hits