Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Du vet.. sliten og sånn

Da jeg begynte å skrive denne bloggen for 11 mnd. siden bestemte jeg meg for å ikke bli en person som alltid skrev "beklager for dårlig oppdatering i det siste", fordi jeg hatet å lese blogger hvor folk aldri oppdaterte.. Men nå, ja nå skjønner jeg virkelig hvorfor de kom med denne unnskyldningen.

I det siste og i tiden fremover har jeg, i likhet med dere der hjemme, mye å gjøre på skolen. Alle lærerne liker tydeligvis å bruke hele fritiden sin på å rette prøver og lekser, fordi i det siste har vi hatt 1-2 prøver/ innleveringer hver dag. 

Det tar veldig på med så mye arbeid.. så jeg får henge meg på trenden og skrive "beklager for dårlig oppdatering i det siste".

Jeg har i hvertfall tatt litt bilder med iPhonen min av litt hverdagslige ting, so here you go:

P-, D-, S- and F- orbitals.. gotta love chemistry.

Tydeligvis et kjent amerikansk spill: Battle ship. Litt alternativ måte å lære "the periodic table" på :P Og som dere ser, knuser jeg Hannah.. (not..)

Stakkars.. en ugle hadde krasjet i et av vinduene på skolen :(

Er ikke disse cupcake'ene utrolig søte? Det er "butter bear"/ "smørterøll" cupcakes med en gullsnopp på toppen. Man blir aldri for gammel for Harry Potter!

My girls <3

Fysikk..Hva synes dere om min nye lue?

Adios amigos.. I morgen venter matteprøve og bokpresentasjon i world literature, etterfulgt av en hard økt med barmark trening - yes!

Ikke for å virke negativ eller no altså.. jeg vet vi alle har mye å gjøre i denne førjulsperioden. Har det bra, og det å jobbe ekstra hardt er jo en del av dette oppholdet. Merker at jeg verdsetter helger ekstra mye når alt går i ett. Bare litt kjipt med en ørebetennelse midt oppe i alt. Menmen, det går vel over det også :)3 Kommentarer


Glede

Nå begynner det å nærme seg desember, og jeg hadde fryktelig lyst på noe godt til lunsj :) Nammm..

- Kamilla2 Kommentarer


Thanks Giving

I går (siste torsdagen i november) feiret jeg Thanks Giving, sammen med familien her i Maine. Jeg har tidligere hørt rykter om at dette er en eneste stor "spise-høytid", noe som stemmer på en prikk!

Vi sto opp, og så "Macy's Thanks Giving Parade" på tv1en, som er en gigaparade som går gjennom New York city. Alt fra gigaballonger, korps, broadway-opptredener og kjente sangere var med i denne paraden. Paraden ble selvfølgelig avsluttet med en giga-"float" av julenissens slede, med reinsdyr, dansende alver, og Mr. and Mrs. Santa Claus sittende i sleden. Dette for å bringe julen inn. 

Her er en film fra aftenposten.no fra paraden

Etter paraden begynte vi å lage mat med The National Dog Show i bakgrunnen (beauty pageant for hunder :P). Kalkunen puttet mom i stekeovnen før vi sto opp, så mens den sto å bakte lagde vi: greenbeen caserole, mashed potatoes, stuffing, yeast-rolls, fylte egg, eple/appelsin/tranebær-blanding (vet ikke helt hva dette kalles), og gjorde klar de tre paiene vi lagde i går.

Maten var kjempegod, men akkurat som kalkunen ble vi veldig "stuffed".. 

Deretter gikk alle hvert til sitt, tok en "nap" i et par timer, før vi startet på nytt: paispising. 


(Pumpkin cheese-pie, coconut pie, and chocolate cream pie) Nammm!

Da klokken nærmet seg 20.00 ble jeg hentet av Amy (en venninne), fordi vi skulle ut på "Black Friday Shopping". Dette er også en stor tradisjon for mange her i USA. Natt fra Thanks Giving til fredagen neste dag. Iom. at det er mot Maine state law at folk jobber på Thanks Giving, så alt åpner kl. 00:01, og folk står i km-lange køer for å komme inn i butikken først. Da de først åpnet dørene løp alle inn..! Kjempegøy å se på, gærne amerikanere som SKULLE ha den tv'en :P Litt som loppemarkedet på Stabekk skole, bare noen tusen ganger større..

(1 av de 4 køene..! Og dette var 1 1/2 time før butikken åpnet - den ble lenger..)


(Det var security- og politifolk over alt, folk har blitt trampet ned, og dødd på Black Friday så det er lurt å ta noen forhåndsregler)

Det var helt sinnsyke tilbud, spesielt på flatskjermer og annen elektronikk. Vi snakker 1600 kr. for en 42tommer flatskjerm! 

Det var også 40%-50% i alle butikker, som: Abercrombie&Fitch, Hollister, American Eagle, Walmart, Macy, Best Buy, Victoria's Secret, Sears ++

Jeg kjøpte litt julegaver, en lue som jeg sårt trengte, og klær til meg selv da :)

3 Kommentarer


Jeg tenner et lys

Den siste uken har ikke vært så enkel. Et kjært familiemedlem har gått bort, og er dypt savnet. Det er ikke så lett å være en verdensdel unna i en tid som denne. 

Men med en støttende familie og mange gode venner, går det lettere med tiden.

Til tross for alt som foregår hjemme i Norge, har det skjedd mye her i det siste også: soccer banquet (aka fotballavslutning), AFS-kveld med mange koselige folk, fått mitt første report card (karakterer for første kvartår), parent-teacher-conference (konferanse), baking av cookies med venner og basketball tryouts. 

I dag fikk jeg vite at jeg desverre ikke kom med på basketballaget :( Kjipt, iom. at dette var noe jeg virkelig hadde sett frem til, men ikke så mye å gjøre med. Hampden Academy er jo en stor skole, og når de kun skal ha 20 spillere, viste det seg at jeg ikke hadde så mye å stille opp med. Men jeg gjorde mitt beste, og hadde det veldig gøy på de få treningene jeg var på.

Så nå står det å velge mellom svømming, indoor track (friidrett), slalom eller langrenn. Det blir neppe svømming, så blir nok mest sannsynlig én av de tre siste. Hva synes dere?

I morgen er det Thanks Giving, så i dag har vi laget masse mat! Jeg gleder meg til å oppleve denne store amerikanske høytiden, som er "all about food". haha..

(Paien jeg lagde (nesten ferdig): Coconut pie)

I dag var familien også på en guidet tur på Hampden's nye high school, som står klar neste juni (når jeg drar - typisk :P). Den kan romme 1000 studenter, og er helt utrolig. Når du tenker på en idealistisk high school, fra en amerikansk film; er denne skole akkurat slik. Skolen er fortsatt under construction, men her er noen bilder:


(Det har kommet mellom 8 og 10 inches med snø i dag! Fikk helt sjokk da jeg så ut av soveromsvinduet mitt)

Har også spennende planer på fredag, så dette blir en koselig langhelg (vi hadde kun 2-dagers skoleuke denne uken).5 Kommentarer


Pause

Jeg trenger en pause fra bloggen en periode fremover. Ikke noe jeg vil gå inn i, men jeg trenger litt tid for meg selv. Tid alene - tid til å tenke. 

5 Kommentarer


Farsdag

I dag har det vært farsdag i Norge (andre helgen i november), og siden jeg har verdens beste far tenkte jeg å skrive et lite innlegg til ære for han!

Min familie feirer ikke far- og morsdag veldig høytidelig, men det er jo alltid kos med litt ekstra oppmerksomhet. Både frokost på senga eller en liten gave er litt vanskelig i min situasjon, så det får bli noen bilder av gode sommerminner istedenfor:

Jeg håper du har hatt en fin farsdag/ helg!

Kjempeglad i deg <3

STOR, mental klem over dammen <30 Kommentarer


11/11/11

Hei folkens :)

Da var det fredag, og helg for dere der hjemme også. Men det er ingen hvilken som helst fredag, fordi det er nemlig fredag 11/11/11!

Mom og jeg har vært på kjøpesenteret, og fikset litt til Erica's (storesøster) bursdag, hun fyller nemlig 21 år på mandag. Jeg har også startet så smått med julegaver, må jo sende gavene til familien min i god tid, slik at de kommer frem før 24. desember.Det var helt sykt mange mennesker på kjøpesenteret i dag! Dere skulle sett; parkeringsplassene var fulle, man måtte trenge seg frem, køene var kilometer lange - og oppe i det hele spilte de julesanger og holdt på fylle opp senteret med reinsdyr, juletrær, nisser osv. Hvis dette er juleshoppingen i november, da kan jeg ikke tenke meg hvordan det vil være om en måned :P

(det som er sort er egentlig blått, men følte for sort-hvitt-bilder idag)

Ellers har jeg fått tak i basketballsko og basketballsokker, som jeg trenger nå som sesongen snart starter. Jeg har vært i gymsalen et par ganger og trent med de andre basketjentene, men ordentlige treninger har ikke begynt enda. Trenerene har nemlig ikke lov til å trene oss før sesongen offisielt starter.

I kveld skal hele familien på teater og se "Once flew over the cockoo's nest", som er et kjent, tradisjonelt, amerikansk skuespill. Gleder meg :)
Nå skal jeg se på gårsdagens episode av "Private Practice", og deretter lese 100 sider (av de 200 jeg må lese til mandag) i boken "A Thousand Splendid Suns". Jeg har valgt kulturen i Midt-Østen som mitt prosjekt for Quarter 2 i World Literature, så jeg må lese 4 bøker, se én film, lese 2 artikler og skrive mange essay's om denne kulturen.

 


0 Kommentarer


En torsdagskveld

I dag har jeg vært på mitt første french club-møte, hvor vi så en fransk film ("Koristen", oversatt til norsk), spiste mat og snakket fransk. Personlig tok jeg ikke del i den siste aktiviteten, fordi som mange av dere vet; kan jeg ikke et kvekk fransk. Og da lurer dere sikkert på: "hvis hun ikke kan fransk, hvorfor er hun da med i the french club?". Det lurer jeg litt på selv også egentlig. Noen jenter ville ha meg med, og man trenger ikke å kunne snakke fransk for å være med. Vi skal gjøre morsomme ting, sammen med hyggelige mennesker, så jeg tenkte "hvorfor ikke?". Og hvis jeg kan lære noen franske ord på kjøpet, sier jeg ikke nei takk :)

Uansett, i dag er det torsdag og siste skoledag denne uken. Vi har nemlig fri i morgen fordi det er "Veterans day"! For å feire alle som har kommet hjem fra krig, (memorial day, tidligere i høst = til minne om de som ikke kom hjem). Det er Deilig med 3dagers helg!

Mom og jeg er alene hjemme i kveld, så vi har kost oss med taco - på amerikansk vis, og nå ser vi på filmen "The King's Speach". Har sett den før, og den anbefales på det sterkeste til de av dere som ikke har sett den!

God helg - på forskudd.
- Kamilla <31 Kommentarer


Litt high school musical i hverdagen

Bilder: iPhone4 (beklager dårlig kvalitet - men bedre enn ingenting)

Etter skolen i dag så Viktor, Juliette, Emma og jeg "The Fall Play" på Hampden Academy. Artig å se dramaklubben opptre, og teaterstykket var en moderne oppsetning av Aesop's Fabler. Mus, løve, og bortgjemte moraler i lange rekker. Sang, dans og skuespill. Morsomt, og søtt :)

Nå venter en bunke med lekser: hurra!


 0 Kommentarer


Tidlig nok.. kanskje?

Se hva jeg fant i butikkhyllene på Hannaford (den lokale matbutikken), på lørdag:


Jul.. Allerede? Det er jo fortsatt to måneder til! Når Halloween er over her borte, ja da starter folk like godt med juleforberedelser. Noen holder faktisk allerede på med å henge opp julelys på husene sine! Jeg er kjempeglad i julen, og sier ikke nei takk til litt tidlig julestemning, men i tidlig november? :P

Juliette og jeg fant også denne hyllen i butikken. 17 forskjellige typer Oreo - USA i et nøtteskall. Men, jeg klager ikke: Oreos med ekstra fyll.. NAM <3

4 Kommentarer


Og det var den helgen.

På fredag så jeg som sagt på Mock Trial, i Maine Superior Court, i Bangor. Dette var altså en "liksom-rettsak", hvor to skoler konkurrerte. Hampden Academy var utrolig proffersjonelle; de hadde stiv-pyntet seg (dress etc), og brukte uttrykk jeg aldri hadde hørt før :P Vi vant over Bucksport, og går derfor videre til neste runde i Portland - førstkommende tirsdag, hvor HA skal konkurrere mot en ny skole. Skal legge ut litt bilder så fort jeg får de av Juliette.

Etter Mock Trial dro jeg over til Ash, og vi hadde sleepover :) Vi spiste Chinese food, så på filmer, spiste norsk godteri (saltsild falt ikke helt i smak??!), og koste oss masse <3 De fleste av bildene fra kvelden ble desverre slettet - da Ashley bestemte seg for å prøve å laste de over til sin PC.. Men her er i hverfall noen:

Pop rocks!


Elsker kamera-samlingen hennes! Passe misunnelig.. 

Lørdagen gikk stort sett til å rake løv (vi har en gigantisk hage), og bære ved til hele vinteren. Nå er kjelleren full!

Ashley (ikke den samme) og Juliette kom over på kvelden. Vi så på film, og spiste varm brownie med vaniljeis. Nam!

I dag, søndag, har det ikke skjedd så mye. Vi stilte klokken én time tilbake, så vi fikk sove en ekstra time.

Ellers har det just been one of those days.. Savn er ikke til å unngå.. <30 Kommentarer


Videoblogg 2

video:videoblogg 2

Nå har jeg vært flink :)

God helg folkens <3

5 Kommentarer


Definisjon: Sladder = løst snakk, rykte

Noe jeg har tenkt en del på i det siste er hvor mye energi folk her borte bruker på drama. Drama, drama, dramaaa (!!) Sladder - et ord som viser seg å stå meget sentralt hos utrolig mange av menneskene her borte. Hvor interessant er det egentlig å kun snakke om hva hun/ han sa, hva personen egentlig mente, hvem som hater hverandre, hvem som var på hvilken fest og hvem som hooket opp med hvem?

Jeg sier ikke at jeg aldri har sladret, men jeg kan med hånden på hjertet si at mine samtaler ikke består av 95 % sladder. Jeg orker rett og slett ikke, trekker meg unna unødvendig jentedrama. 

Hvor får de energien fra? Eller bedre sagt, hvordan orker de å bruke energien sin på å snakke dritt om andre? 90 % av det folk snakker om er helt sikkert ikke sant en gang.

Ja, jeg er meget klar over at det finnes mange folk der hjemme som sladrer dagen lang, og forså meg rett, ikke alle er sånn her borte. Det finnes mange hyggelige mennesker som helst unngår dette, i likhet med meg.

Bare en liten tanke jeg ville dele med dere.

Jeg fikk et ønske i kommentarfeltet om en videoblogg, så tenkte jeg kunne lage en til dere denne kommende helgen (hvis jeg får tid). Skal jeg bare snakke om ting som faller meg inn? Eller har dere noen spørsmål dere sitter inne med? I så fall - vær så snill og spør <34 Kommentarer


Tankespinn


I dag er det 1. November 2011, og jeg kan rett og slett ikke tro hvor fort tiden har gått. Jeg har vært i USA i 82 dager! Det har gått fort, men samtidig føles det veldig lenge siden jeg hadde føttene mine på norsk jord. 

For over ett år siden begynte jeg hele denne prosessen, tonnevis med papirarbeid, men det er virkelig vært alt strevet. 

Nå er det på tide at dere som synes dette med utveksling høres spennende ut, begynner å søke. Jeg startet min søknad i høstferien 2010, men jeg var nok ikke ferdig med den første delen av søknaden før tidlig november. 

Nei, ting er ikke alltid så lett her borte. Man har oppturer og nedturer - akuratt som i Norge, bare at følelser blir mye mer forsterket. Når du har en dårlig dag, kan den virke nesten uoverkommelig, men når du har en god dag er ting VIRKELIG bra. Vanskelig å forklare, fordi man må nesten oppleve det selv for å fortså.

Poenget mitt er at JEG SYNES DU SKAL SØKE om å være utvekslingsstudent i 2012-2013, hvis du synes dette høres spennende ut. Du trenger ikke å være helt sikker, tro meg.. jeg tvilte - gikk frem og tilbake. Jeg tenkte: "jeg har det jo så bra her i Norge; verdens beste familie, verdens beste venner, jeg trives på skolen etc, hvorfor skal jeg dra fra dette?". Men det var jo ikke derfor jeg dro. Jeg dro ikke for å "flykte" fra livet mitt der hjemme, jeg satt det simpelthen på pause. Jeg vet at det ikke går ann å trykke på "pause"-knappen til jeg kommer tilbake, og ja ting vil forandre seg. Men jeg tok en avgjørelse, og jeg ville angret hvis jeg ikke hadde dratt.

Jeg har opplevd utrolig mye på disse 81 dagene/ lært masse om meg selv, og året her borte har jo såvidt begynt!

Still gjerne spørsmål hvis det er noe du lurer på! Om utveklsing, AFS, livet mitt her borte, High School osv. Jeg lager gjerne en ny spørsmålsrunde video hvis jeg får inn nok spørsmål. 

Start søknadsprosessen! Du vil ikke angre :)9 Kommentarer


Trick or treat?

Om fire måneder er jeg myndig, men hva så? Jeg nyter at jeg ikke er voksen enda, så Amy og jeg gikk rundt fra dør til dør og samlet godteri i putevar (godteri i putevar = amerikansk tradisjon) i kveld :)

Da vi var på iParty (en stor party-butikk) og The Halloween Store på fredag bestemte vi oss for å være "The Mario brothers"; Mario og Luigi (Christina, du gjettet riktig!!), litt artig konsept spør du meg.

En smuule flaut å gå rundt i nabolag med drøssevis av barn, halvparten så høye som meg, men vi hadde det kjempegøy :) Men det var faktisk også overraskende mange high school kids som gikk trick or treat.Vi fikk maaaasse godteri, sikkert rundt 2 + kg. Har fylt opp en hel skoeske med alt jeg fikk, så nå er jeg "all set" med godteri helt frem til jul..! Det er helt utrolig hvor stort halloween er her borte, noe helt annet enn puslete halloween i Norge. Folk pynter hagene sine som om det handler om liv og død, og det er nettopp det det gjør; døde zombier, hekser, spindelvev, blinkende lys i forskjellige farger, oppblåste, skumle figurer, graver, røyk og slik fortsetter listen. Det var faktisk noen hus som hadde gjort om garasjene sine til "haunted houses", med levende folk som hoppet frem og skremte oss. Noen hadde kledd seg ut som gjenferd og skrek, andre løp etter deg med kniv.. Happy days :P

Ja, kan med hånden på hjerte si at jeg har opplevd en "virkelig" halloween i år.

Hadde dere en fin halloween?

4 Kommentarer


hits