Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser

Visumintervju og FLYTUR!

I dag har jeg vært i Oslo på visumintervju med rundt 80 andre fremtidige utvekslingsstudenter, som skal reise til USA med AFS. Og det er enda 70 studenter som skal på intervju i morgen!


Anyways...
Selve intervjuet var null stress, jeg ble bare stilt rundt 10 spørsmål (på norsk!). Eksempler:
 • Hvor i USA skal du?
 • Har du planer om å reise under utvekslingsåret?
 • Har du vært i fengsel/ har du noe på rullebladet ditt?
Det var all sikkerheten som tok laaang tid. Vi måtte gjennom en "flyplass-kontroll", ta fingeravtrykk, gi fra oss passet etc. jeg la virkelig merke til at jeg var på amerikansk landjord :P
---
Vi hørte også på et foredrag om hvordan USA "egentlig" er :P Det var veldig interessant fordi vi fikk høre det fra et amerikansk synspunkt (av ambassadøren og to amerikanske lærere).
---
Vi fikk også all informasjon om flyturen til USA!
 
(bagasjelapper)
 
(Bilder: Photobooth)
Dato: torsdag 11. august
Oppmøte på Gardemoen: kl. 11.15
Flytur:
Gardemoen - Reykjavik (Island)
Reykjavik - New York
----
Og mest sannsynlig: New York - Bangor (Maine) 
---
Jeg reiser med 41 andre studenter som skal til stater langs øst-kysten av USA. Det står ikke i dokumentene, men regner med at vi reiser med flyselskapet "Iceland Air", iom. at vi mellomlander på Reykjavik.
---
Bagasje:
Innsjekket koffert: 20 kg.
Håndbagasje: 6 kg.
(kan i tillegg til håndbagasje ha kamera og håndveske).
Uff... 26 kg.. Hvordan skal jeg klare dette? :P
---
Xoxo Kamilla <3
---
(Blogg.no har problemer med mellomrom mellom avsnittene, så dere får unnskylde meg..)


3 Kommentarer


Søke stipend: check

Siden vi alle overlevde lørdagens dommedag, tekte jeg å fortelle litt om hva jeg gjorde på fredag. Jeg søkte nemlig om stipend på lånekassen. Søknaden tok faktisk mye kortere tid enn jeg trodde, og til tross for at fristen for å søke ikke er før etter sommerferien, tenkte jeg at det er like greit å bli ferdig med det. Én mindre ting på "å-gjøre-listen".


For dere utvekslingsstudenter som ikke har søkt om stipend enda er det greit å vite at man må ha to dokumenter før du kan søke:

- Bekreftelse fra organisasjonen du reiser med om at du har garantert plass på utvekslingsprogrammet.

- Forhåndsgodkjenning av 2. klasse fra den videregående skolen du går på.

 

Disse to dokumentene må du laste opp etter at du har svart på diverese spørsmål som:

- Bor foreldrene dine sammen?

- Skal du bo sammen med én eller begge foreldrene dine under skoleåret 2011-2012?

- Er du gift eller samboer?

- Har du barn/ venter det i løpet av skoleåret?

Alle disse spørsmålene sammen med din(e) foresattes inntekt(er) bestemmer hvor mye du får i stipend hver måned av lånekassen. I tillegg til stipend kan man også søke om lån, men dette har jeg IKKE gjort.

Xoxo Kamilla <32 Kommentarer


Endelig ferdig!

Nå er visumsøknaden endelig i boks!

Deilig å bli ferdig med alle spørsmålene. Brukte sikkert rundt 2-3 timer.. Uff :P


Og det verste var at maaange av spørsmålene var slik som de overfor.. Jaja, Amerikanere!

Da er det bare visumintervju på den Amerikanske ambassaden i Oslo, den 26. mai som gjenstår.


Har forresten snakket enda mer med vertsfamilien, og jeg blir bare mer og mer gira for hver samtale! Dette kommer til å bli utrolig bra :D

 

Xoxo Kamilla <32 Kommentarer


Pre-camp!

Først vil jeg bare si at det har vært en kjempefin helg! Beklager for at jeg litt treig med oppdateringer, men bedre sent enn aldri!Vilde, Kikki og jeg dro sammen til en skole på Nannestad på fredag, hvor pre-campen skulle være. Da vi kom tenkte vi "har vi kommet til rett sted?" fordi stedet var utrolig øde. Grunnen til at vi var på nettopp denne skolen var fordi den er ganske nærme Gardemoen, slik at de som måtte ta fly ikke skulle måtte reise noe lenger enn nødvendig. 

På fredag skjedde det ikke så veldig mye. Vi ble kjent med de andre 40 studentene, som var fra Asker og Bærum, Kristiansand, Grimstad, Lillesand, Dramman, Tønsberg, Nøtterøy, Norefjell og mange andre steder! Vi hadde en del "bli-kjent leker", spiste middag og snakket mye.

Sine, Julie, Amalie, meg, Lorena og Vilde

Både lørdag og søndag var det "hektisk" program, vi ble delt opp i grupper på ca. 6 stk. + leder. I disse gruppene snakket vi om temaer angående utenlandsåret vårt, og ble bla. satt inn i situasjoner med problemer som er vanlig å oppstå under et utenlandsår. Dette hjalp veldig, fordi noen av situasjoene var ting man ikke hadde tenkt på i det hele tatt.Argentina-gjengen

Ellers hadde vi det koselig sammen, snakket mye om det kommende året, og sov lite. Det var deilig å snakke med folk som er i samme situasjon som deg, og har mange av de samme tankene og spørsmålene. Man merker at det ikke alltid er like lett å snakke med utenforstående. Det var mange folk som skulle til USA, men det var også mange som skulle til Argentina, Mexico, Den Dominikanske Republikk, Sveits, Canada, Kina, Spania, Frankrike etc.

Vilde (Mexio) og meg


(..), Jarl Magnus og Lars


Vi snakket også mye om tilpasning, humørsvingninger, kultursjokk, kontakt med Norge, venner/forhold, ulike kulturer, og hvordan synet på f.eks. kvinner er veldig forksjellig fra en kultur til en annen. Dette gjelder mest Latin-Amerika og Sør i Europa, men også i USA hvor voksne ofte har strammere tøyler når det kommer til frihet for jenter (f.eks. innetider etc.) De anbefalte faktisk også at jenter med blondt hår som reiser til Latin-Amerika eller andre land Sør i Europa bør farge håret sitt, for ikke å bli sett på som billig. Dette gjelder selvfølgelig ikke i USA.

Birgitte og TorsteinLars, (..), Tobias og Jarl MagnusTorstein og Øyvind (øre)Bilder lånt fra Lorena, som reiser til Argentina

Takk for en super helg alle sammen! Jeg håper alle får et fantastisk år utenlands, og gleder med til re-camp høsten 2012!

Dagens sitat: "It's not good, It's not bad - just different".

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Resultater

Hei folkens!

Gratulerer til Jasper som har fått vertsfamilie i Nebraska i dag! Nå er det som sagt bare fler og fler som får familie i USA, men jeg sitter fremdeles å venter. Jaja, det er forhåpentligvis ikke sånn altfor lenge til.

Tenkte egentlig at dette bare skulle være er rask oppdatering, fordi jeg har nemlig fått resultatet av SLEP-testen i dag. Og det gikk kjempebra! :D

Total: 99+% (oi..)

Da trenger jeg i hvertfall ikke å bekymre meg for at High School'ene i USA ikke vil ta meg inn pga. engelsken :P

Xoxo Kamilla <316 Kommentarer


SLEP - test

Først vil jeg bare GRATULERE Amalie med vertsfamilie! Åh.. hun er så heldig! Ja, for nå begynner AFS-studenter å få vertsfamilie, men for meg er det ingen endringer.. Jeg sjekker mailen hyppigere enn noen gang da, uten hell så langt.I går var jeg i Oslo og tok SLEP-testen, så tenkte jeg skulle skrive litt mens det sitter ferskt i minnet. På forhånd hadde jeg hørt litt forskjellige ting, noen syntes testen var latterlig lett, mens andre syntes den var vanskelig. Var derfor litt usikker, men kan ærlig si at jeg grudde meg litt.

Testen besto av to deler, som jeg har nevnt tidligere, og startet veldig lett. Etter min mening lå de første 30 oppgavene på barneskolenivå. Her hørte vi en dame snakke fra en CD, på engelsk, og skulle svare på spørsmål angående noen bilder vi hadde i oppgaveheftet.

Type:


A) "The boy is eating ice cream"

B) "The boy is playing with his friends"

C) "The boy is swimming in the pool"

D) "The boy is sleeping in his bed"

"Mark the right answer: A, B, C or D".

Teksten stod ikke nedskrevet, kun bokstavene, det var en dame som snakket (på CD).  Dette er selvfølgelig en svært lett oppgave, og stort sett slik var de 25-30 første oppgavene (av ca. 150).

Den siste delen var lesing/ skriving, og bestod i store deler av artikler hvor det manglet fraser/ ord. I disse tomme feltene var det fire alternativer du kunne velge mellom, og du måtte markere enten A, B, C eller D på svararket, for det alternativet som passet best. Noen steder var det også markert vanskelige ord i artiklene, hvor du måtte forklare hva ordene betydde, ved hjelp av fire svaralternativer.De voksne som var tilstede under testen, fortalte at det aldri hadde vært en norsk elev som ikke har bestått denne testen. De fleste får over 80% riktig, så jeg satser på at det gikk greit.

Xoxo Kamilla <34 Kommentarer


Tiden går fort

Det er har skjedd en del på USA-fronten i det siste, så tenkte jeg skulle oppdatere litt.

Neste onsdag (16. mars) skal jeg ta SLEP-testen i Oslo! SLEP-testen (The Secondary Level English Proficiency) er en tre-delt test alle utvekslingsstudenter som skal til USA må ta. Dette er for å forsikre High School'ene i USA at vi kan engelsk fra før av, og ikke bare "hopper" rett inn som avgangselever uten å kunne språket. Jeg tror også det har noe med at vertsfamiliene som tar oss imot ønsker seg en forsikring om at vi kan en del engelsk, slik at kommunikasjon ikke blir et stort problem.

Men uansett, SLEP-testen består som sagt av tre deler, én lyttedel, én lesedel og én skriftlig del. Den varer i ca. 2 timer, og dersom man skal til USA, MÅ man bestå denne testen.

Jeg har hørt at den ikke er så veldig vanskelig, så jeg satser på å klare meg. Men uansett.. Wish me luck!

Klikk her for mer informasjon om testen.Til neste nyhet..

Jeg har fått avreisedato! Datoen er ikke helt nøyaktig, og det kommer selvfølgelig litt opp til hvor jeg havner og vertsfamilien min, men jeg reiser rundt 12 august. Noe som betyr at det er 5 måneder til jeg drar. Tiden flyr...

Jeg synes det er bra at vi får litt tid i det nye landet sammen med vertsfamilien vår før vi begynner på skolen. Det er også positivt at vi får kommet litt inn i språket først, før vi begynner på skolen. Det avhenger litt hvor jeg kommer, men i de fleste stater i USA starter skolen i slutten av september.Jeg blir så glad når jeg ser det har kommet en mail fra AFS! hehe =)

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


Nyhet, nyhet, nyhet!

I dag lå det en mail fra AFS i USA å ventet på meg! De har nå mottatt søknaden min, godkjent den, og er i gang med prosessen å lete etter vertsfamilie til meg!

Kanskje får jeg vertsfamilie i morgen - eller kanskje jeg får det i august.

Én ting er i hvert fall sikkert...

bilder: weheartit

Jeg kommer til å sjekke mailen min hver dag fremover!

 

Skal forresten ta dose nr. 2 av Hepatitt A+B i morgen, wish me luck.

Xoxo Kamilla <37 Kommentarer


Fagvalg - I MORGEN!

Som alle 1. klassinger forhåpentligvis vet, er det frist for fagvalg i morgen. Jeg ville nok tenkt "Æææ", men jeg har heldigvis litt lenger tid til å tenke meg om. Jeg har valgt fag i likhet med alle andre, men iom. at jeg skal til USA til høsten "teller ikke" disse valgene av fag før i 3. klasse. Når jeg kommer til USA er det eneste min norske skole krever av meg (i forhold til valgfag), at jeg skal velge to valgfag jeg kan fortsette med i 3. klasse.

Jeg vet jo ikke nå hvilke fag den amerikanske skolen jeg skal gå på tilbyr, men jeg håper/ satser på at de har de vanlige realfagene. Fagområdet jeg har valgt er nemlig realfag.Foreløpig har jeg valgt:

 1. Matte (litt usikker på R1 eller S1)
 2. Rettslære
 3. Kjemi 1
 4. Fysikk 1

Som mange fremtidige utveklsingsstudenter sikkert også har lest på div. blogger, er realfag ganske vanskelig - i hvert fall på engelsk. Men jeg liker realfag, så jeg håper på det går greit.
Jeg kan jo mest sannsynlig ikke ha alle fagene overfor, men inntil jeg vet mer om hvor jeg skal bo og hvilken skole jeg skal gå på, håper jeg på at de i hvertfall tilbyr de mest basic realfagene.

I tillegg til at jeg må velge to valgfag innen mitt fagområde, krever også den norske skolen min at jeg har matte, og at jeg følger med i pensumet i historie og pensumet i norsk. De to sistnevne fagene er ikke avgangsfag i 2. klasse, så jeg må derfor passe på at jeg er på lik linje med de andre elevene når jeg kommer hjem høsten 2012.

Det var forresten SNØSTORM i dag.. Jeg som vil ha sol, sommer, sjø og varme!xoxo Kamilla <33 Kommentarer


Decisions, decisions...

Så var det valg av organisasjon...Som de fleste sikkert har fått med seg, har jeg valgt AFS som den organisasjonen jeg skal reise med til høsten. Hvorfor valgte jeg den? Jo, det skal jeg fortelle deg:

 • Erfaring: AFS har holdt på med ungdomsutveksling i over 60 år, og siden den tid har de sendt over 360 000 ungdommer utenlands (på verdensbasis).
 • Frivillig: AFS er en ikke-kommersiell organisasjon, noe som vil si at alle som arbeider for AFS er frivillige. Vertsfamiliene tjener heller ingenting på å ha utvekslingselever boende hos seg! Noe som er veldig positivt i mine øyne. Dette vil jo si at de faktisk VIL ha deg der, og ikke bare gjør det for pengene.
 • Rykte: AFS har et godt rykte, noe jeg mener er veldig viktig. Vi hører alle skrekkhistorier fra språkreiser/ utvekslinger, men jeg har ikke hørt noe negativt om AFS - og jeg har undersøkt litt...
 • Orienteringer: Som utveklsingsstudent er man med på en orientering før man reiser utenlads. Her får du mer informasjon, og blir mer instilt på kulturen du kommer til. Du får et større innblikk i hva du har i møte.
 • Kontakt: AFS holder god kontakt med alle utvekslingsstudentene sine gjennom hele året. Er det noe man lurer på, eller noe man har problemer med - ja, så har du ALLTID noen å snakke med! Alle utveklsingsstudenter får nemlig en kontaktperson, som er tilgjengelig 24 timer i døgnet.
 • Hjelp: AFS hjelper til under hele prosessen. Både med søknad, informasjon, visum, stipend og ikke minst reisen. Noen vil alltid møte deg på flyplassen, og ta deg imot i andre enden.
 • Godkjenning: AFS er godkjent av statens lånekasse, noe som vil si at man får et stipend på rundt 50 000 kr. (avhenger litt av foreldres inntekt, land osv.) dersom du drar på utveksling i 2. klasse på vgs. Du vil også få året godkjent som et norsk skoleår - dersom du inngår en avtale med skolen din her hjemme i Norge.

 

En del av denne informasjonen er hentet fra AFS sine hjemmesider.

 

Men...

Det er mange andre gode organisasjoner i tillegg til AFS. Da jeg skulle velge, sto det mellom AFS og YFU (Youth For Understanding). YFU virker også som en veldig bra organisasjon, og den er i likhet med AFS "ikke-kommersiell".

Her er linker til litt forskjellige organisasjoner - hvor det står mye nyttig, praktisk informasjon!

 • AFS (American Field Service)
 • YFU (Youth For Understanding)

------------------------------------------------------------

For å gjøre valget litt lettere har jeg bevisst linket til andre utvekslingsblogger hvor studentene reiser med forskjellige organisasjoner. Slik kan fremtidige utvekslingsstudenter følge med, og se hvordan våre opplevelser med de ulike organisasjonene er!

Xoxo Kamilla <36 Kommentarer


Vaksinering

Ja, da var det tid for sprøyter...Jeg har nemlig tatt den første dosen av HPV-vaksinen (livmorshalskreft) i dag. Det kreves ikke at du skal ta denne vaksinen dersom du reiser på utveksling til USA, men det er jo greit å ta den allikevel.

Til tross for at det fortsatt er en stund til jeg reiser fra Norge, er det viktig å starte med vaksinasjonsprosessen allerede nå. Jeg har reist mye før, men ikke til Asia og andre litt "eksotiske" steder - og mangler derfor en del av vaksinene som kreves at man skal ta, dersom man søker visum til USA. For de som ikke vet hva "visum" er, vil det si at dersom du skal oppholde deg i et utland i mer enn 3 måneder, må du søke om visum = oppholds-/inn- og utreisetillatelse. I og med at jeg skal være i USA i ca. 11 måneder sier det seg selv at jeg har en del sprøyter i vente..

Jeg har ikke noe spesielt imot det å ta vaksiner, som mange sliter med, men selve "tanken" om at jeg snart skal bli stukket av en sprøytespiss og få bakterier sprøytet inn i kroppen, frister ikke noe særlig for å være helt ærlig.. Men jeg har som sagt ikke noe valg, og må derfor bare bite tennene sammen.
Her er en liste over alle vaksiner jeg/ utvekslingsstudenter (som i hvertfall reiser med AFS) må ta:

 • Hepatitt A + B (3 doser: 1 vaksine - vente i 1 måned - ny vaksine - vente i 5 måneder - siste vaksine)
 • Kikhoste (kan desverre ikke sprøytes inn alene, og må derfor tas med f.eks. stivkrampesprøyten - som jeg egentlig ikke trenger å ta...)
 • BCG evt. Mantoux test (alle i Norge pleide å få denne sprøyten i 9. kl, men USA krever at alle skal ta Mantoux testen som et bevis på at man er BCG positiv - iom. at man har tatt sprøyten tidligere, slik at man ikke blir tatt for å ha Tuberkulose i USA. Man vaksineres ikke mot denne sykdommen, fordi den ikke er utbredt).
 • Vannkopper (dersom man ikke har hatt denne "sykdommen").
 • Polio (alle i Norge får denne sprøyten flere ganger i løpet av livet, senest i 10. kl.)

 

Anbefalt - men kreves ikke:

 • Meningitt (denne er anbefalt, men kreves ikke. Dersom den plutselig kreves får vi beskjed av AFS i USA før avreise).
 • Meningokokk A + C (denne er også anbefalt av vaksinasjonskontorene, men kreves ikke).
 • HPV (3 doser: 1 vaksine - vente i 2 måneder - ny vaksine - vente i 4 måneder - siste vaksine. Anbefalles ikke spesielt for utenlandsreisende, men er grei å ha!)

 

Jeg har bare tatt den første dosen av Hepatitt A + B og den første dosen av HPV, så som dere ser har jeg en god del igjen. Takket være en mor som følger meg godt opp og avtaler legetimer, har jeg startet tidlig. Jeg blir derfor ferdig før jeg reiser, noe som er veldig deilig, fordi da slipper jeg å ta med meg vaksiner til USA (som må holdes kjølig), for så å bestille legetime i USA... Stress...


bilder tatt fra: http://weheartit.com/

Så dagens/ nattens (hehe) tips til alle utvekslingsstudenter er: sjekk med organisasjonen dere reiser med hvilke vaksiner dere trenger, og KOM I GANG!

xoxo Kamilla <311 Kommentarer


Intervju med AFS

I november dro jeg til Oslo for å intervjues av to frivillige AFS-representanter. Jeg var utrolig spent, og det var ikke få tanker som strømmet gjennom hodet mitt da jeg gikk inn dørene til Oslos lokale AFS kontor. To koselige damer møtte meg, og jeg satt meg ned for å vente på min tur. Gutten som var før meg satt inne på intervjurommet ganske  lenge, så jeg var spent på hva slags spørsmål jeg ville få.
Da det var min tur sa en av damene, "Åh, ja nå skal vi grille deg Guro", jeg håpet virkelig det var ironi, lo litt og sammen gikk vi inn for å starte intervjuet mitt. I begynnelsen var jeg litt anspent, og følte at jeg fikk maaange spørmål. Litt som et forhør, haha.. Men da vi kom inn i det, gikk det greit. Noe jeg var overrasket over var at intervjuet var på norsk! Jeg som var så sikker på at jeg skulle snakke engelsk!

I hvertfall.. intervjuet varte i ca. 1 1/2 time hvis jeg husker riktig, og jeg følte det gikk veldig greit. Hvis det var noe jeg lurte på, kunne jeg bare stille spørsmål, noe som var veldig greit. Disse damene visste godt hva de snakket om! For å gi noen eksempler på hva de spurte om:

 • Hvorfor vil du reise på utveksling, og hvorfor akkurat USA?
 • Hvilke forventninger har du ti utvekslingsåret ditt?
 • Hvorfor valgte du AFS?
 • Hva driver du med på fritiden?
 • Hva gjør du når du er med vennene dine?
 • Hvilken rolle har du i familien?
 • Hvordan løser du krangler med brødrene dine?
 • Hva ville du gjort dersom du havnet i en streng religiøs familie?

 

Noen av spørsmålene var faktisk ganske vanskelige å svare på etter min mening. Det er jo ikke så lett å sette seg inn i en situasjon, f.eks. havne i en streng religiøs familie, iom. at man (mest sannsynlig) ikke har noen erfaring med dette..

Man må bare svare så ærlig man kan, og hvis du synes noe er vanskelig å svare på, ja så sier du det! Dersom du lyver og AFS finner ut av det senere, kan du i verste fall risikere å bli sendt hjem (hvis det dreier seg om sykdom etc).
Intervjuet gikk i hvertfall veldig fint, og er ikke noe å grue seg til!

xoxo Kamilla <38 Kommentarer


Utvekslingsstudent USA 2011/2012

Høsten 2011 reiser jeg til USA som utveklsingsstudent, og skal tilbringe ett år hos en amerikansk familie. Etter mye undersøking, kom jeg frem til to organisasjoner som virket passende for meg, AFS og YFU. Valget mitt landet på AFS, altså American Field Service, noe jeg er veldig fornøyd med så langt! Hvor i USA jeg skal er ikke bestemt enda, men det jeg vet er at jeg skal bo hos en amerikansk vertsfamilie AFS plukker ut basert på søknaden jeg skrev høsten 2010.

Som de aller fleste utveklsingsstudenter har jeg forventninger til mitt utveklsingsår, og jeg både gleder og gruer meg. Jeg håper på mange nye impulser og opplevelser, og målet er å få minner for livet, og selvfølgelig bli mye bedre i engelsk! Samtidig håper jeg på å komme i en koselig familie som tar meg godt imot, og behandler meg som "en av dem".

For å hoppe litt tilbake i tid, kom tanken om utveksling mange år tilbake. Moren min reiste selv på utvekling (med YFU) da hun gikk på VGS til Minnesota i USA, og selv ca 30 år senere har vi fortsatt god kontakt med vertsfamilie hennes. Vi har besøkt dem flere ganger, og de har besøkt oss i Norge. Jeg synes dette er et svært godt eksempel på hvor vellykket et utvekslingsår kan være, og at det virkelig kan føre med seg venner og ikke minst minner for livet.

Til tross for at jeg i en god stund har "drømmetenkt" om å reise på utveksling til USA, kan jeg vel trygt si at jeg ikke så realistisk på saken før i september 2010. Det var da vi fikk litt informasjon på min VGS, og etter det har alt gått i ett! Jeg begynte å lese utvekslingsblogger, gikk inn på de forskjellige utvekslingsorganisasjonene, leste, leste og leste enda litt mer. Jeg fikk rett og slett i utveksling ut av hodet.

I høstferien fyllte da jeg hadde bestemt meg for AFS, fyllte jeg ut DEL 1 av søknaden. AFS har hele søknaden på internett, noe jeg synes er svært praktisk iom. at man kan lagre underveis, og ikke trenger å fylle ut alt på en gang! Ikke mange dager etter at jeg hadde sendt inn DEL 1, fikk jeg en mail tilbake hvor det stod at jeg skulle fortsette prosessen og fylle ut DEL 2 av søknaden. Jeg må ærlig si at dette ikke var en kort prosess. I DEL 2 måtte jeg legge inn alt fra bilder av meg selv, et to-siders brev til min fremtidige vertsfamilie, legedokumenter, div. karakterkort, anbefallingsbrev fra en tidligere lærer, foreldre, en voksen person utenfor familien, og en god del annen generell informasjon om meg selv.

Etter flere lege- og skolebesøk fikk jeg endelig levert hele søknaden min, og så var det bare å vente... Noen dager senere ringte mobilen min sent på kvelden. Det var en dame fra det lokale AFS-laget i Asker og Bærum som ringte og lurte på om jeg ville komme på et intervju i Oslo uken etter. Jeg ble med ett veldig glad, og dette var starten på min reise som utvekslingsstudent.

I neste innlegg skal jeg skrive om intervjuet mitt!

xoxo Kamilla <3

 10 Kommentarer


hits